Raja Ampat: de verborgen parel van Indonesië

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek een van de zeven natuurwereldwonderen
  • Zwem in de turquoise wateren
  • Onbeperkt duiken, snorkelen kajakken en meer
  • Verblijf op de luxe Alila Purnama
  • Paradijselijk Raja Ampat
  • Een kijkje in het dagelijks leven van de eilandbewoners

Raja Ampat, letterlijk vertaald ‘de vier koningen’ is een archipel van meer dan 1.500 kleine eilanden, gelegen in West-Papoea, Indonesië. De luxueuze cruise Alila Purnama vaart u geheel in stijl naar de meest spectaculaire locaties om te snorkelen en duiken. Een reis door dit gebied aan boord van het Alila schip is een onvergetelijke ervaring en een om van uw bucketlist af te mogen strepen.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Jakarta

U vliegt met KLM vanaf Amsterdam Schiphol naar Jakarta, Indonesië waar u de volgende dag arriveert. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomt door onze lokale vertegenwoordig en per privétransfer naar uw hotel gebracht in Jakarta. U heeft na aankomst de dag ter vrije besteding om bij te komen van de lange vlucht en alvast weg te dromen bij de gedachten dat u de volgende dag naar het paradijselijke Raja Ampat vliegt.

Dag 3: Jakarta – Sorong – Start Cruise

In de ochtend wordt u per transfer naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Sorong. In Sorong start uw cruise, bij de luchthaven wordt u opgehaald door de bemanning van Alila Purnama. Aansluitend wordt u naar de haven gebracht, vanaf hier vaart u per speedboot naar het schip. Terwijl u het vaste land op de achtergrond ziet verdwijnen proost u met een cocktail op een bijzondere reis. Uw eerst stop is Kri, een klein eiland net ten oosten van Mansuar Island. Hier ervaart u voor het eerst in het echte Raja Ampat: witte zandstranden, kristalhelder water en kleurrijke riffen met een dicht regenwoud op de achtergrond. De duikliefhebbers kunnen direct het water in voor een eerste duik. Aansluitend vaart u verder naar Gam Island, in de tussentijd heeft u voldoende tijd het schip te verkennen en u te settelen in uw comfortabele suite. In de avond geniet u van een heerlijk diner bereidt door de chef en bewondert u het uitzicht met een gouden gloed van de ondergaande zon. Dommel weg met de aankomende dagen in uw gedachten en de ervaringen die u nog te wachten staan met het geluid van de golven op de achtergrond.

Dag 4: Gam Island

Ontwaak bij Gam Island en geniet van een ontbijt op het deck. Kies aansluitend uit een van de activiteiten zoals snorkelen of duiken en ontdek de ongelooflijke koralen en vissen onder water. Indien u de reis liever wat rustiger start, kunt u genieten van een heerlijke spabehandeling of puur genieten van het niets hoeven en moeten doen. In de avond vaart u verder de nacht in naar uw volgende bestemming.

Dag 5: Wayag Island

Wordt wakker met het uitzicht over het helderblauwe water en de kleine eilanden om u heen; u bent gearriveerd op Wayag Island. Wayag Island heeft een adembenemend landschap en u heeft hier keuze uit talloze activiteiten. In de avond bereidt de bemanning een heerlijke barbecue voor op het strand onder de sterrenhemel. Geniet van een intieme avond in de schemering alvorens u verder vaart richting het zuiden.

Dag 6: Waigeo Island

U start de dag in Sel Pele Bay, gelegen aan de westkant van Waigeo Island. Het staat bekend als de beste plaats voor macrofotografie. Hier zult u de meest bijzondere, prachtige en zeldzame vissen tegenkomen. De binnenbaai wordt gebruikt voor het kweken van parels. Bij Atlas South Sea Pearl Farm leert u meer over het proces van het kweken en oogsten van parels. Naast de verbluffende onderwaterwereld kunt u hier ook vele dieren- en vogels spotten. Wederom een volle dag met voldoende activiteiten op de planning.

Dag 7: Jef Fam

Na uw ontbijt kunt u wederom genieten van talloze activiteiten rondom Jef Fam Island. Spring in een kajak en verken de zee van bovenaf, ga duiken of snorkelen of maak een mooie wandeling over dit prachtige eiland. In de middag neemt de bemanning u mee op de speedboot voor verdere verkenning van deze turquoise wateren. Geniet van een prachtige zonsondergang onder het genot van een gastronomisch diner bereid door de chef-kok aan boord, een perfecte afsluiting van weer een geweldige dag.

Dag 8: Mansuar Island

In de ochtend arriveert u op Mansuar Island, wederom een nieuw eiland om te ontdekken. In de wateren rondom het eiland komen vaak schildpadden en mantaroggen voor, een goede reden om uw snorkeluitrusting weer aan te trekken en de azuurblauwe zee in te duiken. In de middag brengt u samen met de bemanning een bezoek aan een lokaal dorp. Tijdens uw wandeling leert u meer over de lokale bevolking en het dagelijks leven van de eilandbewoners. Later op de middag, terwijl u geniet van een verfrissende cocktail, zet het schip weer koers in de richting van Sorong. Bereidt u voor op een laatste overnachting op zee aan boord van dit exclusieve schip. 

Dag 9: Sorong - Jakarta

Er is helaas een einde gekomen aan deze onvergetelijke cruise door deze archipel. Geniet nog van een laatste zonsopgang en ontbijt aan boord van Alila Purnama. Aansluitend checkt u uit en zegt u de prachtige Indonesische archipel vaarwel. U wordt per transfer naar de luchthaven van Sorong gebracht voor uw vlucht naar Jakarta. Eenmaal aangekomen in Jakarta brengt uw privéchauffeur u naar uw hotel. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 10: Jakarta

Vandaag brengt u onder begeleiding van uw gids een bezoek aan de bruisende stad Jakarta. U wandelt onder andere door Chinatown en verkent Fatahilla Square. Naast een bezoek aan de klassieke bezienswaardigheden heeft u ook de kans door de authentieke antiekmarktjes te struinen en de Javaanse cultuur in u op te nemen. Een perfecte afsluiter van een bijzondere reis in Indonesië.

Dag 11 - 12: Jakarta – Amsterdam

De ochtend en middag heeft u nog ter vrije besteding alvorens u naar de luchthaven wordt gebracht. Bezoek bijvoorbeeld op eigen gelegenheid Soenda Kelapa, de voormalige haven van Jakarta of bezoek het bekende Batavia café. Uw kamer is tot aan vertrek voor u gereserveerd. In de avond vliegt u met KLM weer terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag in de ochtend aankomt met een koffer vol nieuwe herinneringen. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn vervoer met gids en chauffeur van en naar de luchthaven, overnachting in Jakarta, overnachtingen aan boord van Alila Purnama, alle maaltijden inclusief non- alcholische drankjes, onbeperkt aantal duiken, gebruik van kajak & stand-up paddle board en de genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Raja Ampat letterlijk 4 koningen betekent? De mythe vertelt dat er vroeger vier koningen heersten over de vier grootste eilanden van Raja Ampat: Waigeo, Bantana, Salawati en Misool.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl