Cruise door Vietnam en Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

  • Hoofdsteden Siem Reap en Phnom Penh
  • Traditionele dorpen en het leven aan het zo belangrijke water van de Mekong
  • Tonle Sap meer UNESCO biosfeerreservaat en grootste zoetwatermeer van Zuidoost-Azië
  • Zilversmeden en zijdewevers
  • Ontmoet de lokale bevolking en leer van hen
  • Bezoek oude tempels, ruïnes en leer over het schrikbewind van de Rode Khmer

Tussen de bloeiende culturen van de Mekong Delta in Vietnam en de oude ruïnes en koloniale pareltjes van Cambodja, geniet u op uiterst comfortabele wijze van een exotische cruise.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Tonle Sap Lake - Siem Reap

U arriveert in Siem Reap en na een transfer van ongeveer een uur, door het Cambodjaanse landschap naar de haven in het Tonle Sap meer, stapt u aan boord van het schip. Geniet van uw eerste momenten aan boord in uw hut of op uw terras. Het Tonle Sap meer is het grootste zoetwatermeer in Zuidoost-Azië. De afmeting van het meer veranderd met de seizoenen. Tijdens het regenseizoen van juni tot oktober, wordt het meer gevuld met water dat uit de Mekong stroomt, met een diepte van 14 meter, en breidt het oppervlak uit met 10.000 vierkante kilometer. Er leven meer dan 300 soorten vissen in het meer en slangen, krokodillen, schildpadden en otters zowel in als aan de rand van het meer. 

Dag 2: Tonle Sap meer: Prek Toal - Moat Khla

Met een roeiboot reist u af naar het Prek Toal Core vogelreservaat, het laatste reservaat in Zuidoost-Azië voor grote watervogels zoals de grijze pelikaan, Maleise nimmerzat, Indische witte ibis en de maskerfuutkoet. Uw bezoek draagt direct bij aan het behoud van het gebied middels de promotie van verantwoord toerisme. Vooral lokale kinderen en dorpelingen worden onderwezen en geïnformeerd over het belang van de vogels en de unieke leefomgeving van het onderwater gelopen bos. Na de lunch bezoekt u het drijvende dorp Moat Khla, enkel en alleen bereikbaar via het water. In deze geïsoleerde gemeenschap woont u een boeddhistische zegeningsceremonie bij.  

Dag 3: Tonle Sap meer: Chhnok Tru - Kampong Chhnang

Het Tonle Sap meer is in 1997 aangewezen als UNESCO biosfeerreservaat. Het doel van deze toewijzing is van groot belang daar het oplossingen steunt die het behoud van de biodiversiteit van en rondom het meer verzoenen met het duurzaam gebruik ervan. Het is een leergebied voor duurzame ontwikkeling in verschillende ecologische, sociale en economische contexten. U bezoekt een aantal afgelegen dorpen rond het meer. In Chhnok Tru ‘glijdt’ u een ijsfabriek binnen en kunt u van de lokale bevolking horen hoe het is om te leven in een stad waar alles drijft, van scholen tot kerken en karaokebar tot politiebureau. In Kampong Chhnang ziet en leert u nog meer over het Khmer leven aan de rivier. De ‘poort van aardewerk’, zoals de provinciehoofdstad ook wel wordt genoemd, dankt haar naam aan de archeologische vondsten die hier gedaan zijn, daterend uit de 6de eeuw. 

Dag 4: Tonle Sap meer en Mekong rivier: Koh Chen - Koh Okhna Tey

In het zilversmeden dorp, Koh Chen, kunt u het fijne vakmanschap aanschouwen. De beroemde zilveren kommen die hier worden vervaardigd, worden regelmatig door de koning van Cambodja aan belangrijke bezoekende hoogwaardigheidsbekleders als cadeau aangeboden. In de middag vaart u naar de ‘zijden eilanden’ van de Mekong waar beroemde wevers ongestoord werken terwijl u hun vakmanschap bewondert. Indien gewenst kunt per fiets het eiland verder verkennen.  

Dag 5: Mekong rivier: Phnom Penh

Daar waar de machtige Mekong rivier, de Bassac en het Tonle Sap meer samenkomen, Cambodja's hoofdstad Phnom Penh, stapt u van boord en in een gemotoriseerde tuk-tuk om de stad te gaan verkennen. De stad straalt een soort provinciale charme en rust uit met Franse koloniale herenhuizen en met bomen omzoomde boulevards te midden van monumentale Angkoriaanse architectuur. Naast het Koninklijk Paleis, de Zilveren Pagode, het Nationaal Museum, het Toul Sleng Genocide Museum, de Choeng Ek Killing Fields en Wat Phnom, zijn er verschillende markten waar houtsnijwerk, schilderijen, zijde, zilver, edelstenen en zelfs antiek worden verkocht. Vanavond aan boord viert u de aankomende reis naar het hart van de Mekong rivier met een Khmer Apsara uitvoering.  

Dag 6: Mekong rivier: Ka’om Samnor - Vinh Xuong grens - Chau Doc - My An Hung

Goedemorgen Vietnam! U vaart de grens over naar Tan Chau, een levendige grensplaats op het eiland Long Khanh. Hier stapt u van boord en per xe loi, de naam voor de lokale riksja, verkent u Tan Chau. In de middag bezoekt u een typisch Mekong Delta dorp, My An Hung, waar u door de groene plantages wandelt. U wordt uitgenodigd bij een van de dorpelingen om fruit te proeven en naar traditionele volksliederen te luisteren en een unieke eenhoorndans te zien. De eenhoorn wordt beschouwd als het symbool van intelligentie en goedheid en verschijnt alleen bij zeer speciale gelegenheden. Het is ook mogelijk om per fiets het platteland te verkennen. 

Dag 7: Mekong rivier: Binh Thanh/Sa Dec - Cai Be

In de ochtend kunt u het weefdorp Binh Thanh Mat bezoeken of Sa Dec, waar u de levendige markt kunt bezoeken en het beroemde huis van Franse auteur Marguerite Duras’ legendarische minnaar kunt zien. U zakt verder stroomafwaarts naar Cai Be, zigzaggend in een sampan langs eenzame vissers op hun longtailboten. In Cai Be kunt u wandelen of fietsen tussen de openhuizen met hoge daken en binnenplaatsen, waarvan sommige meer dan 100 jaar oud zijn. Verbaas u niet wanneer u door een van de lokale bewoners wordt uitgenodigd om even binnen te kijken.  

Dag 8: Mekong rivier: My Tho - Ho Chi Minh

De laatste dag aan boord is aangebroken. Op weg naar Ho Chi Minh stopt u bij de Vinh Trang Pagoda, een van de grootste Mahayana boeddhistische tempels in de regio. De tempel kent gemengde bouwstijlen en heeft drie grote Boeddhabeelden alsook een indrukwekkende collectie bonsai bomen. In de My Tho haven gaat u van boord. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.  

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.  

Wist u dat

De naam Mekong betekent ‘de moeder van water’ en dat is niet voor niets. Het is een significante handelsroute tussen verschillende Aziatische landen. In het water leven zeer grote aantallen vissen en het is 's werelds grootste binnenvisserij. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl