Autorondreis Zuid-Afrika

Hoogtepunten van deze reis

  • Ideale combinatie van cultuur en natuur
  • Volg de beroemde Panoramaroute
  • Verblijf in het luxe lodges
  • Spot de 'big five' in het Krugerpark
  • Proef Afrikaanse wijnen
  • Walvissen bewonderen in Hermanus

Bezienswaardigheden komen het best tot zijn recht als u de tijd neemt om er écht van te genieten. Daarom raden wij u aan om in Zuid-Afrika met een huurauto op pad te gaan tijdens deze autoreis. Reis in uw eigen tempo door het noordelijke deel van Zuid-Afrika en een deel van Botswana. Bewonder de kleurrijke Vendacultuur in de Soutpansbergen en bezoek verschillende natuurparken. En verblijf, als kers op de taart, een aantal dagen in en rondom Kaapstad.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Johannesburg

U vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks met KLM naar Johannesburg waar u dezelfde dag arriveert. Na aankomst checkt u in bij het hotel nabij de luchthaven waar u geniet van een welverdiende nachtrust na de lange vlucht. 

Dag 2: Johannesburg – Panoramaroute

De volgende ochtend haalt u uw huurauto op en zet u koers richting het Kruger National Park. Wij raden u aan om deze dag een deel van de onvergetelijke panoramaroute te rijden. Deze beroemde route behoort tot een van de mooiste autoroutes van het land. Bezoek bijvoorbeeld de Mac Mac Falls en de Lone Creek Falls. U overnacht de komende twee nachten in Hazyview.  

Dag 3: Panoramaroute

U heeft de gehele dag om de prachtige Panoramaroute te volgen. U kunt onder andere een bezoek brengen aan God’s Window waar u een adembenemend uitzicht treft op bergen en bossen. Ook een bezoek aan Pilgirms Rest, een oud mijnwerkersdorpje behoort tot de mogelijkheden. Andere hoogtepunten zijn de Drie Rondavels, de bergen in de vorm van Afrikaanse rondavel hutten en Blyde River Canyon, de prachtige canyon met schitterende vergezichten. 

Dag 4: Hazyview – Kruger National Park

Vandaag reist u dwars door het befaamde Krugerpark waar u verblijft in een privé wildpark. Het Krugerpark is één van Afrika’s bekendste wildparken en mag niet ontbreken in een rondreis door Zuid-Afrika. Voor een optimale wildbeleving raden wij u ook een verblijf in een privéwildpark aan. Overnacht in kleinschalige chalets of safaritenten en ga in een open Landrover op zoek naar de Big Five en andere dieren. Uw gids zorgt voor de ultieme safaribeleving. 

Dag 5: Kruger National Park

U laat het prachtige privé kamp achter u en reist in noordelijke richting naar een ander gedeelte van dit immense park. U verblijft de komende twee nachten in het centrale deel van het Krugerpark waarbij u twee keer per dag op safari gaat in het Timbavati privé-natuurreservaat! Het park werd in 1956 opgericht en zet zich in voor het behoud door de biodiversiteit in stand te houden. 

Dag 6: Kruger National Park

In de vroege ochtend en in de avond maakt u een game drive. Gedurende deze tijdstippen zijn de dieren het meest actief. Nachtdieren, waaronder de grote katten, worden regelmatig 's nachts gezien. Neem uw camera en verrekijker mee en spot de big 5 of andere wilde dieren zoals de cheetah, zebra of giraffe. Naast vele dieren leven er in dit gebied ook meer dan 360 vogelsoorten, waaronder adelaars en ijsvogels. 

Dag 7: Kruger National Park

U reist naar het uiterste noorden van het Kruger National Park. In de buurt van het Thathe Vondobos vindt u de creatieve Vendastam. Een prachtig gebied, dat heilig is voor de Venda. Bezoek Lake Funduzi en ervaar waarom de plaatselijke bewoners dit de plek van ‘rust en vrede’ noemen. De Vendastam is zeer spiritueel, wat tot uiting komt in hun dansen en kunstwerken. De beste manier om dit te ervaren is samen met uw gids. Hij is hier opgegroeid en laat u kennismaken met het dagelijkse dorpsleven. 

Dag 8: Kruger National Park – Mapesu Private Game Reserve

Vandaag rijdt u naar een afgelegen parel in het noorden van de regio Limpopo. U verblijft in een lodge midden in het Mapesu Private Game Reserve waarbij u omringd wordt door zandstenen formaties, uitgestrekte vlaktes en wilde dieren. Hier ervaart u de wonderen der natuur van dichtbij en beleeft u een onvergetelijk avontuur.  

Dag 9: Mapesu Private Game Reserve

Geniet vandaag van de prachtige, rustgevende omgeving midden in het Mopane Bushveld. Noord Limpopo is rijk aan geschiedenis, heeft prachtige landschappen van zandsteenformaties en verspreide baobabs naast een uniek ecosysteem. Het Mapungubwe National Park grenst aan Mapesu en biedt een grote verscheidenheid aan activiteiten die voor iedereen iets speciaals te bieden hebben. Tijdens uw verblijf in is een activiteit naar keuze inbegrepen. 

Dag 10: Mapesu Private Game Reserve – Mashatu Game Reserve

Net over de grens met Botswana ligt het Mashutu Game Reserve, een beschermd wildernisgebied dat beter bekend staat als het Northern Tuli Game Reserve. Het reservaat ligt in het uiterste oosten van Botswana, waar de grote rivieren Limpopo en Shashe samenvloeien. Dit uitzonderlijk gevarieerde landschap omvat uitgestrekte open vlaktes, grasland, rivierbossen, rotsachtige heuvels, moerasland en majestueuze zandstenen bergkammen. 

Dag 11: Mashatu Game Reserve

In het game reserve ervaart u een unieke één-op-één bushervaring in een intieme omgeving. Het tented camp waar u verblijft is volledig geïntegreerd met de omgeving en het zou zo maar kunnen dat u met uw ogen knippert en iets zou kunnen missen.  

Dag 12: Mashatu Game Reserve – Louis Trichardt

U laat het Mashatu Game Reserve achter u en rijdt richting Louis Trichardt. U verblijft hier midden in de rustige vallei van de Soutpansberg in Noord-Limpopo. Maak hier kennis met de rijke kunst en cultuur bij de kleinschalige expositie die te zien is bij de lodge waar u verblijft. Uw verblijf biedt u tevens de kans om de omgeving te verkennen en tevens kennis te maken met de lokale stammen. 

Dag 13: Louis Trichardt

Deze dag heeft u vrij te besteden om een rustdag in te plannen of de prachtige omgeving te verkennen. Ga er op uit en ontmoet de lokale bevolking en maak kennis met hun gebruiken. Een andere mogelijkheid is om aan het zwembad te genieten van een goed boek, te zonnebaden of om een verfrissende duik te nemen. Aan u de keus! 

Dag 14: Louis Trichardt - Ohrigstad

Vandaag rijdt u naar Ohrigstad in Mpumalanga waar u verblijft in een privé natuurreservaat. Uw verblijf is gelegen nabij de Blyde River Canyon en biedt uitstekende mogelijkheden om de regio te verkennen. Bovenal geniet u van een werkelijk adembenemend uitzicht over de groene omgeving. Na aankomst in de lodge maakt u uw allereerste wandeling door de natuur onder leiding van een gids.  

Dag 15: Ohrigstad

Maak in de vroege ochtend voordat u aan het ontbijt begint een wandeling om meer te leren over de kleinere dieren, insecten, indrukwekkende vogelsoorten en het traditionele Afrikaanse gebruik van inheemse bomen en planten. Volg in de middag de wandelpaden om de heldergroene natuur van dichtbij te bewonderen. Laat u bij de lodge adviseren welke wandelroute u het beste kunt nemen en volg de door u gewenste route.  

Dag 16: Ohrigstad - Kaapstad – Stellenbosch

U rijdt naar de luchthaven vanwaar u, middels een tussenstop, naar Kaapstad vliegt. Eenmaal aangekomen in Kaapstad haalt u uw huurauto op en rijdt u op eigen gelegenheid naar Stellenbosch. Het prachtige, historische centrum van Stellenbosch is een cultureel rijkdom van Zuid-Afrika en wordt niet voor niets dé wijnhoofdstad van het land genoemd. Bekende wijnhuizen zijn Rust en Vrede, Simosig en Morgenhof. Vele wijnhuizen hebben hun kelders toegankelijk gemaakt voor een proeverij of bezichtiging. 

Dag 17: Stellenbosch – Gansbaai

U vervolgt uw reis naar Gansbaai, gelegen aan de kust nabij Hermanus. Van juli tot en met november komen walvissen bij de Zuid-Afrikaanse kust hun kalven werpen. Hermanus is de bekendste plek om dit te bekijken. Wij brengen u liever naar een minder drukke plek. Bewonder deze prachtige zoogdieren vanaf uw privéterras. Of kom nog dichterbij, tijdens een boottocht. Door de nieuwsgierige aard van walvissen is de kans groot dat ze naast uw boot komen zwemmen. Een unieke ervaring. 

Dag 18: Gansbaai – Kaapstad

Nadat u genoten heeft van het natuurschoon rondom Gansbaai en wellicht walvissen heeft gespot is het tijd om uw reis af te sluiten in het altijd bruisende Kaapstad. Kaapstad is in de 17e eeuw ontstaan. Destijds vestigde de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) hier een handelspost. In de eeuwen daarna vestigden mensen met verschillende nationaliteiten zich in deze regio, waardoor er een smeltkroes aan culturen is ontstaan wat nog steeds terug te vinden is in de stad. Het boegbeeld van Kaapstad is de Tafelberg. Beklim de berg of kies voor de kabelbaan om van het bijzondere uitzicht te genieten. 

Dag 19 – 22: Kaapstad

Kaapstad is de populairste stad van Afrika. Wandel langs de promenade, beklim de Tafelberg of Lion’s Head, klauter langs de rotsblokken op Sandy Bay of rij langs de kust naar Cape Point. Het bruisende Kaapstad is voor jong en oud een heerlijke stad om meerdere dagen te verblijven. Bezoek een huiskamerconcert of ga op zondag naar een kerkdienst in de townships. En geniet ’s avonds of juist voor een mooie lunch in een van de vele culinair hoogstaande restaurants, waar de Kaap beroemd om is. 

Dag 23 – 24: Kaapstad - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw autorondreis door Zuid-Afrika. U heeft de dag nog ter vrije besteding in Kaapstad alvorens u in de avond naar de luchthaven rijdt. Hiervandaan vliegt u met KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam. De volgende dag landt u met een koffer vol nieuwe herinneringen.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, autohuur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Zuid-Afrika maar liefst 3 keer zo groot is als Nederland en ook 3 x zoveel inwoners heeft?

Zuid-Afrika - Kaapstad - Bergen
Walvis - Zuid-Afrika
Local - Zuid-Afrika
Zuid-Afrika  - Prive safari - Leopard
Zuid-Afrika - Kaapstad - Bergen
Walvis - Zuid-Afrika
Local - Zuid-Afrika
Zuid-Afrika  - Prive safari - Leopard

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl