Magisch Marrakesh

Hoogtepunten van deze reis

  • Duizend en één nacht in Marrakesh
  • Proef de sfeer in de historische medina en de soeks
  • Uniek diner in de woestijn
  • Marokkaanse kookcursus
  • Bezoek aan de bekende bezienswaardigheden van Marrakesh
  • Maak kennis met de lokale bevolking

Marrakesh heeft een magische sfeer, en voelt sprookjesachtig aan. De uitgelezen bestemming om unieke herinneringen te creëren. Verblijf in een luxueus vijfsterrenhotel, wandel over het levendige Djemaa El-Fna plein, geniet van de Marokkaanse keuken en geniet van de sprookjesachtige sfeer.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Marrakesh

U vliegt van Amsterdam naar Marrakesh. Daarna wordt u door de privé chauffeur naar uw exclusieve 5-sterren hotel gebracht. Onderweg begint u uw eerste verkenning van de stad. ‘s Avonds bezoekt u samen met uw gids het bekende Djemaa El Fna-plein. Hier geniet u van een cultureel spektakel met slangenbezweerders, muzikale optredens en henna-artiesten. Dwaal vervolgens door de medina waar u mag genieten van traditionele specialiteiten en leert over de Marokkaanse culinaire geschiedenis.

Dag 2: Marrakesh

In de vroege ochtend bezoekt u de Koutoubia Moskee, het Bahia Paleis en de Saaditombes, waar u de schitterende traditionele Marokkaanse architectuur kunt bewonderen. Vervolgens gaat u naar de medina voor een uitgebreide lunch bij Le Nomad, en dwaalt u wederom door de medina en souks. U wandelt langs de Joodse wijk en religieuze scholen en verdiept zich in de talloze paden van de souk. De term "Souk" verwijst naar de markten, en deze bevinden zich in een slangenstelsel van steegjes met kronkels die zelfs frequente reizigers naar de stad kunnen verwarren.

Dag 3: Marrakesh

Mode-icoon Yves Saint Laurent bouwde zijn tweede huis in Marrakesh decennia’s geleden. Zijn visie dreef elk detail achter de weelderige 'Majorelle' tuinen, vergezeld van een klein maar onmisbaar Berber Museum. Na uw bezoek aan de Majorelle Gardens kunt u naar het Yves Saint-Laurent Museum, dat de liefde van de mode-icoon voor Marrakesh eert en voortbouwt op de collecties die in de Majorelle-tuinen zijn ondergebracht. Het gebouw zelf is een kunstwerk en herbergt een permanente collectie van enkele van de bekendste ontwerpen van YSL. Na een lunch in de medina, keert u terug naar uw hotel voor een traditionele Marokkaanse Tagine Cooking Class onder begeleiding van een lokale ‘'dada’, ook wel chef-kok.

Dag 4: Agafay woestijn

Uw dag begint helder en vroeg als uw chauffeur u tussen 5:00-5:30 uur ophaalt om te vertrekken naar wat zeker een hoogtepunt van uw tijd in Marokko zal zijn: een ballonvaart met uitzicht op Marrakesh en het zuiden van Marokko. Na de lunch vertrekt u naar de rotsachtige Agafay-woestijn. Hier geniet u van een kameeltocht bij zonsondergang en een gedenkwaardig Marokkaans diner onder de sterrenhemel met uitzicht op de woestijn. In de late avond keert u terug naar Marrakesh.

Dag 5: Marrakesh - Amsterdam

Na het ontbijt brengt uw privéchauffeur u naar de luchthaven van Marrakesh voor uw vlucht naar Amsterdam Schiphol. Eenmaal thuis aangekomen kijkt u terug op een onvergetelijke ervaring in Marrakesh!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Een souk een Arabische markt is waar handelaren hun waren proberen te kopen? Een mooie plek voor een kijkje in het dagelijks leven van lokale inwoners.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl