Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Antarctica Onderzoeksexpeditie

Hoogtepunten van deze reis

 • Vaar over de legendarische Drake Passage
 • Ontdek het zevende continent
 • Spot pinguïns, walvissen en pelsrobben
 • Neem deel aan interactieve onderzoeksprogramma’s
 • Reis samen met gecertificeerde wetenschappers
 • Verwarmd zoutwaterzwembad en sauna aan boord

Gaat uw interesse in onze wereld verder dan fysieke grenzen te willen overschrijden? Dan is deze onderzoeksexpeditie naar Antarctica wellicht geschikt voor u. Niet alleen bevindt u zich in een uniek landschap met ijsbergen, pinguïns en walvissen, u kunt actief een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke programma’s die hier worden uitgevoerd. Zo geeft u iets terug, terwijl u nieuwe inzichten en kennis verkrijgt.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Ushuaia

Na aankomst in de zuidelijkste stad ter wereld, kunt u rustig acclimatiseren en het stadje verkennen. Ushuaia ligt aan het Beaglekanaal in Vuurland en is daarmee een uitstekende uitvalsbasis om Antarctica te ontdekken.

Dag 2: Ushuaia

Tijdens deze vrije dag kunt u bijvoorbeeld het Tierra Del Fuega National Park bezoeken of naar de nabijgelegen Martial-gletsjer wandelen. U kunt ook een museum bezoeken en langs de haven slenteren met zicht op de arriverende en vertrekkende expeditieschepen. ‘s Avonds bent u welkom bij de optionele informatiebijeenkomst over de aanstaande reis. Hier kunt u alvast enkele van uw medereizigers ontmoeten.

Dag 3: Aan boord

In de ochtend kunt u nog even de winkelstraat van Ushuaia in of lekker lunchen in een lokaal restaurant. Halverwege de middag wordt u opgehaald en naar het expeditieschip gebracht. Het expeditieteam en scheepspersoneel heten u van harte welkom bij de loopplank. Nadat u zich heeft geïnstalleerd in uw hut, volgt een veiligheids- en oriëntatiebriefing met aansluitend het welkomstdiner met de kapitein. Het gaat nu echt beginnen!

Dag 4 - 5: Drake Passage

Om Antarctica te bereiken, steekt u eerst de Drake Passage over. De komende twee dagen is er een uitgebreid programma aan boord om de tijd aangenaam te besteden. Sluit u aan bij de poolexperts die graag hun kennis met u delen, van dieren in het wild tot de geschiedenis over Antarctica. Of meld u aan voor deelname aan het gerenommeerde Citizen Science-programma. Natuurlijk kunt u ook rustig achteroverleunen en van deze legendarische zeereis genieten. Pak bijvoorbeeld uw verrekijker om de vele zeevogels te identificeren die het schip volgen terwijl het schip de Antarctische convergentie oversteekt naar merkbaar koelere temperaturen.

Dag 6: South Shetland-eilanden

Het eerste land in zicht wordt gevormd door de vulkanische South Shetland-eilanden. Hier stapt u voor het eerst in de rubberen zodiacboten om dichter bij de natuur te komen. De komende dagen zult u regelmatig met deze zodiacs op pad gaan.

Dag 7 - 9: Antarctisch schiereiland

Het exacte programma is altijd afhankelijk van weersomstandigheden en kansen om het meeste wild te zien. Daarom staat bij voorbaat niet vast waar u heen gaat. U zult in alle gevallen zeker door een aantal pittoreske baaien en majestueuze fjorden varen. De kapitein brengt u indien mogelijk naar verschillende actieve wetenschappelijke onderzoekstations en historische landingsplaatsen. Mede dankzij het lange licht in de Antarctische zomer (onze wintermaanden), heeft u veel daguren om naar talloze soorten pinguïns, zeehonden en walvissen te speuren in het water en langs de ruige kustlijn. Als u zich heeft opgegeven voor deelname aan het Citizen Science-programma, zult u er met een gericht doel op uit gaan. Afhankelijk van waar uw interesse naar uitgaat, kunt u bijvoorbeeld zeewatermonsters verzamelen of pinguïns of walvissen observeren. Op een speelse manier draagt u zo bij aan waardevolle kennisvergaring en uiteindelijk een betere wereld.

Dag 10 - 11: Drake Passage

Het is alweer tijd om deze magische plek te verlaten en wederom de legendarische Drake Passage over te steken. Ook deze dagen worden goed besteed met onder meer een speciale diavoorstelling en een laatste gezamenlijke maaltijd.

Dag 12: Ushuaia

Zodra de havenstad Ushuaia weer in zicht komt, voelt u zich misschien een beetje weemoedig. Het zit er alweer op, maar de herinneringen maken voor altijd deel van u uit. Al naar gelang uw voorkeur wordt u naar de luchthaven gebracht of naar uw hotel voor een vervolg van uw avontuur.


M/S Seaventure

Dit expeditieschip is gebouwd in 1990 in Japen en gerenoveerd in 2021. Het heeft een 1A Super-ijsklasse-classificatie - de hoogste ijsklasse die wordt toegekend aan passagiersschepen.

U heeft keuze uit verschillende categorieën accommodatie. Op het zevende en bovenste dek liggen twee Owner Suites (30,8 m2), een dek lager vindt u de Veranda Staterooms (20,8m2). De Window en Staterooms (17,5 m2) zijn gesitueerd op dek vier en vijf. Op dek drie zijn nog zes Porthole Staterooms (17,5 m2). Alle hutten op het schip zijn naar buiten gericht en hebben een raam, porthole of zelfs privé balkon (Owner Suite en Veranda Stateroom). In elke hut vindt u comfortabele bedden, een zithoek, gratis minibar, flatscreen tv, telefoon, kluisje, luxe toiletartikelen in de doucheruimte en een haardroger. De eetzaal is sfeervol ingericht, maar u kunt ook al fresco buiten dineren op het Lido-dek als het weer het toelaat. Er zijn twee keukens waar heerlijke gerechten worden bereid. Naast een bibliotheek met computerruimte is er volop gelegenheid om te ontspannen aan de bar, maar ook in de sauna en zelfs in het verwarmde zoutwaterzwembad op het bovendek kunt u relaxen. Heerlijk na bijvoorbeeld een bezoek aan het fitnesscentrum of het speciale burgerwetenschappelijk laboratorium (Citizen Science-lab). Daarnaast biedt het schip u activiteiten zoals kajakken en sneeuwschoenwandelen. Er is tevens een fotograaf aan boord.

Bij het aan boord gaan van het schip ontvangt u een expeditie-jack.

 

Suites/hutten en voorzieningen

 • Aantal hutten: 84 hutten
 • Aantal passagiers: max. 164 personen (in de praktijk meestal 139)
 • 2-persoons en 3-persoons hutten aanwezig
 • Alle suites en hutten hebben privé faciliteiten en zijn naar buiten gericht (enkele hebben eigen balkon)


Faciliteiten

 • Dinerzaal
 • Outdoor café op het Lido-dek
 • Een bar
 • Een bibliotheek
 • Sauna en fitnessruimte
 • Verwarmd zoutwaterzwembad met zonnedek
 • Panorama lounge
 • Citizen Science-lab
 • Medische dienst


Schip specificaties

 • Bemanning: 90 personen
 • Gasten: max. 164 personen (in de praktijk meestal 139)
 • Lengte: 111.50 meter
 • Breedte: 17 meter
 • IJsklasse: 1A Super (hoogste)
 • Tonnage: 6752 ton

 


Grandeur van ijs

Antarctica continent is voor 99,6 procent bedekt met ijs. Er ligt 30 miljoen kubieke kilometer ijs, oftewel 90 procent van alle ijs op onze planeet. Mede dankzij de drijvende ijssculpturen en gletsjers is Antarctica een magische, witte wereld...


Langs baaien en landingsplekken

Elke baai, elk eiland en elke landing van en op Antarctica is bijzonder. U ziet imposante ijsschotsen drijven op het water van de Antarctic Sound. Sneeuwlawines donderen aan weerszijden van het Lemairekanaal naar beneden. Ook ziet u enorme pinguïnkolonies die de kusten en sneeuwh..


Pinguïns observeren en fotograferen

Gekleed in hun zwart-witte winterjas en wiebelend op hun zwemvliezen zijn pinguïns een plezier om naar te kijken. Op het Antarctisch Schiereiland zult u drie soorten regelmatig zien: ezelspinguïns, kinbandpinguïns en adéliepinguïns. De adéliepinguïn is de enige echte Antarctische..


Pinguïns spotten

Van de 17 pinguïnsoorten die wereldwijd voorkomen, komen er 8 voor in het Antarctische en het sub-Antarctische gebied...


Robben spotten

Op en rond Antarctica leven 6 soorten robben, zeeluipaarden en zeeolifanten...


Zeevogels spotten

Er leven op Antarctica en Subantarctische eilanden 43 verschillende vogelsoorten. De bekendste zijn de verschillende soorten albatrossen, de aalscholvers, de diverse soorten arctische jagers, ijshoenders, stormvogels en de stern...


Data & prijzen

Wij stellen uw reis op maat samen, aan de hand van uw wensen. De uiteindelijke reissom is afhankelijk van actuele prijzen, de wisselkoers, uw wensen, de reisdatum en beschikbaarheid.

Opties & inbegrepen

Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma. Afhankelijk van keuze schip zijn sommige activiteiten wel of niet inbegrepen in de prijs. 

Wist u dat

Er zijn twee soorten walvissen: baleinwalvissen en tandwalvissen. Tot de tandwalvissen horen onder meer orka’s. Zij zijn kleiner dan baleinwalvissen en geduchte jagers op o.a. pinguïns. Baleinwalvissen, zoals zuidkapers en bultruggen, leven vooral van krill en trekken in de Antarctische zomer naar de Zuidpool.

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl