ACCOMMODATIES IN Peru

Manu Wildlife Centre

Deze lodge is de beste locatie voor het zien van wildlife. De lodge bestaat uit 22 ruime privébungalows die van een eigen badkamer zijn voorzien. Buiten het bezoeken van de 'Clay Licks' kunt u één van de 'Canopy platvormen' beklimmen voor een mooi uitzicht over het regenwoud op een hoogte van 35 meter. Andere activiteiten zijn wandelingen door het primaire regenwoud en kanotochten over de meren op zoek naar de reuzenotters. De lodge heeft geen elektriciteit. 

Algemeen programma:
U vertrekt vandaag al vroeg naar het vliegveld van Cuzco. U vliegt in Economy Class naar Puerto Maldonado. Vanaf hier reist u verder over land en water naar  het Manu Wildlife Center. In de avond maakt u uw eerste ontdekkingstochten door het Manu reservaat.

Manu National Park is met een oppervlakte van bijna 20 duizend vierkante kilometer, een van de grootste beschermde gebieden op aarde. Het nationale park is niet toegankelijk voor bezoekers, maar het Manu reservaat, dat aan het Manu National Park grenst, kunt u wel bezoeken. Het reservaat staat bekend om zijn enorme biodiversiteit en wordt gezien als de beste plek om de grootste variëteit aan tropische wilde dieren van heel Zuid-Amerika te zien. De beste basis om van dit natuurschoon te genieten is het Manu Wildlife Centre, dat net buiten het reservaat ligt.

Tijdens uw verblijf in de jungle verkent u de deze in een klein internationaal groepje onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Een typische dag in het Manu Wildlife Center begint met het opkomen van de zon of zelfs daarvoor om zo de dieren uit het regenwoud in actie te kunnen zien. Ook in de namiddag worden verschillende excursies ondernomen die vaak tot in de avond duren.

Voor degene die avontuurlijk zijn ingesteld hoeft de dag niet op te houden na het diner. Nachtwandelingen in het donker kunnen worden gemaakt met een zaklamp in de hand om op zoek te gaan naar de dieren die zich overdag niet laten zien, zoals diverse insecten en kaaimannen.

Hieronder staat een greep uit de verschillende excursie mogelijkheden.
- De meest bijzondere excursie is die naar de 'Macaw Clay Lick', een kleiwand waar veel vogels van eten om zo de giftige fruitsoorten die ze binnen krijgen te neutraliseren. Dit betekent vroeg opstaan. U nuttigt uw ontbijt op het drijvende 'spot-vlot', vanwaar u in alle rust de papagaaien, ara's en andere vogelsoorten kunt observeren. Houdt u er rekening mee dat de vogels in de periode mei, juni en juli iets minder actief zijn dan in de rest van het jaar.

- Verder kunt u het Oxbow Lake bezoeken (hoefijzervormige rivierlus) op zoek naar reuze otters, schildpadden en ander wild.

- Vanuit de lodge zijn er meerdere wandelingen te maken (onder leiding van een natuurgids). U kunt op zoek gaan naar de 12 verschillende soorten apen die hier voorkomen.

- 's Avonds kunt u een wandeling maken naar een 'Tapir Clay Lick'. Vanaf een platvorm kijkt u toe hoe verschillende zoogdieren (zoals de tapir) van de klei komen eten. Deze dieren komen laat in de avond of 's nachts. Het is dan ook mogelijk om de nacht door te brengen op het platvorm. U kunt zo rustig het wild bestuderen tot u erbij in slaapt valt (u slaapt hier op luchtbedden) maar u kunt ook na het spotten van de eerste tapir samen met de gids terug  naar de lodge lopen.

- Ook kunt u het Camungo Lake bezoeken, waar u in een catamaran de reuzenotters naar vis kunt zien duiken. Hierna brengt u een bezoek aan het Canopy Platform, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft op het regenwoud. Op heldere dagen kunt u vanaf dit platform tevens de Andes in de verte zien liggen!

Helaas zit uw jungle-avontuur er alweer op, per transfer gaat u naar de airstrip en vliegt u terug naar Cuzco. U wordt op het vliegveld opgewacht en naar weer uw hotel gebracht.

ET-logo

Beleef Peru

Beleef het beste van Peru tijdens deze rondreis. Ervaar de Colca Canyon, loop naar de Machu Picchu over de Inca Trail, vaar over het Titicacameer en verblijf in het Amazonegebied. Al deze elementen zijn voor u samengebracht in één reis...

Nu vanaf € 11.575 p.p

ET-logo

Peru Exclusief

Beleef Peru op luxe wijze vanuit eersteklas accommodaties. U ervaart tijdens deze 22-daagse rondreis de indrukwekkende cultuur en natuur van Peru. Omdat u gebruik maakt van binnenlandse vluchten, treinen en een cruiseboot kunt u sneller en comfortabeler rondreizen en houdt u meer tijd over om in luxe te genieten van deze prachtige bestemming. Laat u verrassen!..

Nu vanaf € 17.275 p.p

ET-logo

Rondreis langs de hoogtepunten van Peru

Ontdek in 16 dagen één van de meest gevarieerde bestemmingen van Latijns-Amerika. Het erfgoed van de Inca’s, koloniale steden en het Amazonegebied bieden samen een fantastische mix van cultuur en natuur. Wij brengen u naar de hoogtepunten van Peru, laten u ervaren hoe het is om op een rieteiland te leven en leiden u in alle rust door Machu Picchu...

Nu vanaf € 7.495 p.p