ACCOMMODATIES IN Peru

Cirqa

In het hart van de stad Arequipa, om de hoek van Plaza de Armas, met de kathedraal, tuinen en fonteinen, ligt dit kleine historische boetiek hotel. Het oorspronkelijk klooster werd, gelijktijdig met het ontstaan van de stad Arequipa, opgericht in 1540. Inmiddels is het opgenomen als Werelderfgoed door Unesco en wordt de legendarische traditie van gastvrijheid van de monniken voortgezet. Lokale kunstenaars hebben het fantastisch gerestaureerd. Het is dan ook het enige hotel in haar soort in het historische centrum van Arequipa. 
Uw kamer is, zoals u van een Relais & Chateaux verblijf mag verwachten, met heel veel oog voor detail verzorgd. De oude muren en hoge gewelfde plafonds zijn er al sinds 1583, als muren konden praten. De kolossale grote panelen van glas die in de bogen zijn gestoken zorgen voor een dramatisch doch strak geheel. Het interieur is gedecoreerd met smaragdgroene fluwelen stoelen met hoge rugleuning, matzwarte staande lampen, gebeeldhouwde stenen tafels en vazen ​​​​die barsten van de paarse krokus. Uiteraard zijn alle faciliteiten aanwezig voor een uitermate comfortabel verblijf. 
Op het terras met verwarmde plunge pool en in de spa kunt u terecht voor momenten van ontspanning. Het restaurant is, met uitzondering van de twee enorme kristallen kroonluchters, neutraal en sober ingericht.  Executive chef Maria Fe Garcia heeft een menu gecreëerd dat zijn oorsprong vindt in traditionele lokale gerechten maar gepresenteerd wordt met een twist. Arequipa's bekende gerecht, rocoto relleno, van gevulde gebakken paprika's, is prachtig gedaan en is helemaal af met een glas knapperige Tacama Peruviaans wit. Een klein stukje verderop in een smal straatje bij La Compañía Cloister is een favoriete lunchplek. La Benita de Los Claustros is het soort plaats dat alleen via mond-tot-mondreclame wordt ontdekt. 
Het vriendelijke team van Cirqa zal u ontvangen als familie en royalty tegelijk.  

ET-logo

Compleet Bolivia

Een 3-weekse reis met volop variatie en waarin u naast de verschillende hoogtepunten ook de onbekendere plaatsen van Bolivia bezoekt. Niet alleen de steden Santa Cruz, Sucre en La Paz komen aan bod, maar ook de natuurparken zoals de Uyuni zoutvlakte en het Amazone woud in het Madidi National Park. Het is een reis met een goede mix van natuur en cultuur, waaronder ook de histori..

Nu vanaf € 9.875 p.p

ET-logo

Het Incarijk en de Andes

Een reis waarin u de hoogtepunten van Bolivia en Peru combineert waarbij u de grens passeert op het hooggelegen Titicacameer in de Andes. Een reis van drie weken waarin u zowel het natuurschoon van Bolivia bezoekt; de Andes en Uyuni zoutvlakte, als de cultuur in het zuiden van Peru; Cuzco, de Heilige Vallei en Machu Picchu...

Nu vanaf € 14.595 p.p