Costa Rica & Panama

Hoogtepunten van deze reis

  • Mooie landencombinatie grotendeels over land
  • Walvissen spotten in Golfo Dulce
  • Charmante bergdopje Boquete
  • Tropisch paradijs Isla Palenque
  • Kajakken en snorkelen
  • Bruisend Panama Stad

Deze 16-daagse reis combineert het populaire Costa Rica met het minder bezochte Panama met een route langs de prachtige Pacifische kust. Hier vindt u de meest diverse natuur, idyllische eilanden met de mooiste stranden en exclusieve lodges.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - San José

U vliegt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar San José. Na aankomst wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw accommodatie gebracht in het stadscentrum van San José. Hier kunt u bijkomen van de lange vlucht en van uw eerste avond in Costa Rica genieten. Ga op zoek naar een sfeervol restaurant in de directe omgeving van het hotel of kies voor een smaakvol diner in uw hotel.

Dag 2: San José - Manuel Antonio

U reist vandaag naar het kleinste nationale park van Costa Rica, Manuel Antonio. U verblijft nabij het zandstrand van Playa Playitas waar het heerlijk vertoeven is. Manuel Antonio National Park is ideaal door de combinatie van warme Pacifische wateren en regenwouden die uitlopen op witte zandstranden. De vele wandelpaden leiden u over het strand en beboste klippen. 

Dag 3: Manuel Antonio

Onder begeleiding van een natuurgids ontdekt u vandaag het park. Maak een stevige wandeling door het Nationaal Park om doodshoofdaapjes te spotten. Bewonder de grote diversiteit in flora en fauna en uw gids neemt u mee naar plekken waar u het beste dieren kunt spotten. U heeft ook de kans om luiaards en apen te zien. Sluit eventueel de tocht af met de langste canopytour van Costa Rica. Deze is ruim 3,5 kilometer lang, met maar liefst 14 platformen, 6 hangbruggen en 11 ziplinetrajecten. Gaat u de uitdaging aan? 

Dag 4: Manuel Antonio - Piedras Blancas National Park

U reist door naar de haven van Golfito, vanwaar u per boottransfer naar uw lodge wordt gebracht in het Piedras Blancas National Park. Dit is de enige manier om de lodge te bereiken. Het park bestaat uit een prachtig, groen regenwoud met unieke flora en fauna. Met haar ligging aan de Golfo Dulce biedt de lodge ideale mogelijkheden voor het spotten van walvissen.  

Dag 5 - 6: Piedras Blancas National Park

Door de vele mangrovebossen en rivieren die in de Golfo Dulce uitkomen, is de oceaan er rijk aan mineralen. Een gezonde voedselbron voor dolfijnen, bultrugwalvissen, walvishaaien en mantaroggen, die hier dan ook graag komen. Dolfijnen en bultrugwalvissen ziet u tussen juni en september. U verblijft in de Playa Cativo Lodge, middenin het regenwoud. Vanuit hier maakt u wandeltochten door het privéreservaat en maakt u boottochten om dicht bij dolfijnen en walvissen te komen. U kunt tevens gebruik maken van de snorkeluitrusting, stand-up paddleboarden en kajaks.  

Dag 7: Piedras Blancas National Park - Boquete

Vandaag reist u verder naar Panama. U wordt geholpen bij de grensovergang, want dit kan wel wat tijd in beslag nemen. U wordt per transfer naar het hooggelegen Boquete gebracht. Boquete is een waar paradijs voor avonturiersliefhebbers. Dit rustige stadje is de ideale uitvalsbasis om te gaan raften, diverse wandelingen te maken en de pure natuur te ontdekken. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan een lokale koffieplantage waar u tevens een kopje koffie kunt nuttigen.

Dag 8: Boquete

Vandaag gaat u de hele dag met een gids op pad. De Los Quetzales Trail is zonder twijfel een van de meest spectaculaire wandelingen door de jungle in Centraal-Amerika. Het grootste deel van deze trek is een klim langs de schitterende Caldera rivier. Er zijn een paar steile maar gangbare stukken op het pad waarna u drie voetbruggen oversteekt. Deze bruggen steken tevens de Caldera rivier over. Het is niet alleen een geweldige route maar is vooral leuk door de verschillende mogelijkheden zoals: het spotten van de schitterende Quetzal vogel, u bevindt zich namelijk midden in het leefgebied van deze exotische Quetzal samen met nog 220 andere tropische vogelsoorten.

Dag 9: Boquete - Isla Palenque

In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd voordat u verder reist naar Boca Chica, vanwaar u de boot neemt naar het paradijselijke privé eiland Isla Palenque. Het 400 hectare grote eiland met weelderige jungle en ongerepte stranden is een tropisch paradijs. U overnacht in een kleinschalige resort met uitstekende faciliteiten. Het zwembad met ligbedden en hangmatten is een fijne plek om te vertoeven. Verschillende activiteiten om het eiland te verkennen zijn inclusief, net zoals alle maaltijden.

Dag 10 - 12: Isla Palenque

U heeft drie volle dagen om het eiland en haar mooie natuur te ontdekken. Er is keuze uit verschillende activiteiten. Maak een wandeling door de jungle onder begeleiding van een gids of kies voor een kajaktocht. Het gebruik van kajaks en paddle board is tijdens uw verblijf inbegrepen. Of geniet aan één van de zeven stranden die het eiland rijk is, de ideale plek om te ontspannen. Wandel door de branding, neem een frisse duik of bewonder de kleurrijke onderwaterwereld tijdens het snorkelen.

Dag 13: Isla Palenque - Panama City

U verlaat de ongerepte natuur en keert terug naar de bewoonde wereld. Via Boca Chica reist u terug naar David, vanwaar uw doorvliegt naar Panama City.

Dag 14: Panama City

U maakt vandaag voor het eerst kennis met deze interessante stad. U brengt een bezoek aan Panama Viejo, de eerste Spaanse nederzetting. Na uw bezoek gaat u naar de koloniale wijk Casco Viejo aan de voet van Ancon Hill waar u onder meer een bezoek brengt aan de Santo Domingo kerk. In Casco Viejo werd Panama-stad herbouwd na de vernietiging van Panama Viejo. De koloniale architectuur, de schitterende Franse balkons, de pleinen en de smalle kronkelende straatjes maken Casco Viejo tot een bruisende wijk. Na de lunch bezoekt u de wereldberoemde Miraflores Locks bij het Panamakanaal. Hier ziet u hoe enorme schepen hun doorvaart maken over dit 81 kilometer lange kanaal die de Stille Oceaan en de Caribische Zee met elkaar verbindt.

Dag 15 - 16: Panama City - Amsterdam

Er komt helaas een einde aan een onvergetelijke reis door Costa Rica en Panama. U wordt naar de luchthaven van Panama City bracht, vanwaar u rechtsreeks terugvliegt naar Amsterdam. Hier landt u de volgende dag met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht San José en Panama City, binnenlandse vlucht naar David naar Panama City, transfers, overnachtingen met ontbijt en enkele activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De illustere harpij-arend de nationale vogel van Panama is? Het is één van de grootste arenden ter wereld.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl