Pacific Costa Rica

Hoogtepunten van deze reis

  • De mooiste plekjes van de Pacifische kust
  • Nationale parken met de hoogste biodiversiteit
  • Afsluiten op paradijselijke standen
  • De flexibiliteit van een eigen huurauto
  • Kortere reisafstanden
  • Grote keuze aan outdoor acitiviteiten

Een reis langs de mooiste plekjes van de Pacifische kust, waar parken met de hoogste biodiversiteit worden afgewisseld met bounty standen en bruisende kustplaatsjes. U reist per huurauto van het zuidelijke Osa schiereiland langzaam naar het paradijselijke Papagayo.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - San José

Vanuit Amsterdam vliegt u naar San Jose. Bij aankomst op de luchthaven van San Jose wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van het Experience Travel Team en brengt uw privétransfer u vervolgens naar uw accommodatie.

Dag 2: San José - Corcovado

Vandaag vliegt u verder naar het zuiden van het land, naar het Corcovado National Park. Vanuit uw exclusieve lodge gaat u de komende dagen dit grootste en minst bezochte natuurpark bezoeken.

Dag 3 - 4: Corcovado

Deze dagen heeft u ter vrije besteding en kunt u deelnemen aan verschillende on-site tours. Begeleid door de beste gidsen en naturalisten van Costa Rica beleeft u hier de meest bijzondere regenwoudervaringen, variërend van canopy/zip line, nightwalks, dolfijn- en walvis tours, kayakken, paardrijden en surfen. Als u een van de dagen helemaal tot rust wilt komen kan dit in de uitstekende welness of op de nabijgelegen palmenstranden.

Dag 5: Corcovado - Uvita

Aan het einde van uw verblijf in Corcovado National Park start uw roadtrip langs de Pacifische kust van Costa Rica. Via een mooie (kust)route rijdt u naar uw eerste stop bij Uvita.

Dag 6: Uvita

Uvita staat bekend om een van de mooiste stranden van Costa Rica en de aanwezigheid van Walvissen. U gaat dan ook met een deskundige gids op zoek naar deze reuzen van de oceaan. Uiteraard heeft u ook kans om dolfijnen, pelikanen en andere zeevogels te spotten.

Dag 7: Uvita - Manuel Antonio

U rijdt verder noordwaarts langs de kust naar het Manuel Antonio National Park. Dit is een van de meest populaire nationale parken van Costa Rica, met name door de hoge dichtheid van wildlife, met name de vele verschillende soorten aapjes.

Dag 8 - 9: Manuel Antonio

U verblijft twee dagen in een exclusieve lodge in een rustige omgeving. De eerste dag gaat u met een gids park in op zoek naar alle wildlife die Manuel Antonio te bieden heeft. Het park heeft ook prachtige stranden waar u kunt ontspannen. 

Dag 10: Manuel Antonio - Monteverde

Vandaag rijdt u door langs de kust tot u verder omhoog rijdt naar de nevelwouden van Monteverde. Dit is weer een compleet andere omgeving dan de tropische Pacifische kust. Het is beduidend koeler en er u vindt er weer andere flora en fauna.

Dag 11: Monteverde

In de ochtend neemt uw gids u mee naar het Monteverde Cloud Forest Biological Reserve. De gids weet alles van de natuur en deze omgeving en vertelt u over alle flora en fauna. Spot diverse vogelsoorten zoals de beroemde Quetzal, de Drielelklokvogel en de Zwartmaskersolitaire. De gids laat u bomen zien zoals de avocadoboom en diverse plantsoorten zoals de orchidee. Daarnaast komt er in deze omgeving een groot aantal insecten, zoogdieren en reptielen voor. Deze tocht is een echte ontdekking, u zult versteld staan wat u allemaal gaat tegenkomen! Vervolgens ontdekt u de hangende bruggen van het Monteverde nevelwoud. Tijdens deze route loopt u over de bijzondere bruggen en kunt u de flora en fauna van dichtbij bewonderen. Vanaf deze hoogte kunt u het nevelwoud op een heel ander perspectief bekijken. Een gids neemt u mee op de route, waarbij u eerst wandelt over de grond en vervolgens steeds hoger in de bomen. Deze bijzondere wandeling zult u niet gauw vergeten.

Dag 12: Monteverde - Papagayo

Uw laatste stop richting het noorden is het Papagayo schiereiland, zo'n drie uur tijden vanuit Monteverde. Hier verblijft u de laatste dagen in een paradijselijke omgeving met prachtige palmenstranden en heldere wateren. U heeft nog steeds uw huurauto ter beschikking om uitstapjes te maken in de omgeving.

Dag 13 - 14: Papagayo

Uw laatste dagen aan het strand van Costa Rica zijn ter vrije besteding. Er is voor u een boot gereserveerd waarmee u het water op kunt gaan en vele wateractiviteiten kunt doen, zoals snorkelen, waterskiën, suppen of vissen. Ook kunt u verborgen strandjes in de omgeving ontdekken en zo mogelijk walvissen en dolfijnen spotten.

Dag 15 - 16: Papagayo - Liberia - Amsterdam

Uw laatste dag in het paradijs dat Costa Rica heet. U levert de huurauto in op de luchthaven van Liberia en vliegt terug naar Amsterdam, waar u de volgende morgen aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht San José en Liberia, binnenlandse vlucht naar Puerto Jimenez, transfers, 10 dagen 4WD huurauto en overnachtingen met ontbijt en enkele activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl