Familiereis Costa Rica

Hoogtepunten van deze reis

  • Actieve reis voor het hele gezin
  • Afsluiten op paradijselijke stranden
  • Op zoek naar luiaards
  • Wandel boven de wolken in Monteverde
  • Spot de zeldzame Quetzal-vogel
  • Op avontuur in Arenal

Wilt u een bijzondere 16-daagse reis maken met uw gezin? Dan is Costa Rica een ideale bestemming. Het land is buitengewoon afwisselend: u vindt er vulkanen, nevelwouden, regenwouden en parelwitte stranden. De rijafstanden zijn kort, de wegen zijn veilig en er is veel te ondernemen voor jong en oud. Actief de omgeving in? Ga samen raften, op een canopy tour, abseilen, snorkelen of surfen, begeleid door professionele gidsen. Zo verkent u in de natuur op een veilige manier.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – San José

Uw reis naar Costa Rica staat op het punt van beginnen. Vanuit Amsterdam vliegt u rechtstreeks naar San José waar u dezelfde dag arriveert. Na aankomst wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en vervolgens per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. U verblijft uw eerste nacht ten noorden van de hoofdstad waar u geniet van een oase van rust en een prachtig uitzicht.  

Dag 2: San José - Arenal

Vandaag haalt u uw huurauto op en gaat uw reis door Costa Rica écht beginnen. Nadat u uw huurauto in ontvangst heeft genomen zet u koers naar uw eerste bestemming van uw reis: La Fortuna en het schitterende Arenal National Park. Het hoogtepunt van dit park is de puntvormige vulkaan die uitsteekt boven de platte vlakten van de San Carlos Plains. Nabijgelegen ligt het enorme meer van Arenal, dat met haar stuwdam voor elektriciteit in de wijde omgeving zorgt. In het park is het mogelijk om te abseilen met een ervaren gids.

Dag 3 - 4: Arenal

In de omgeving van de Arenal vulkaan is veel te ondernemen. Zoals fietsen rond de vulkaan, of een wandeling maken over de hangende bruggen. Wat denkt u bijvoorbeeld van een tocht door de grotten van Venado, waar u zich een weg baant langs stalagmieten en ondergrondse watervallen? U gaat in ieder geval op zoek naar de iconische luiaarden met een gids en maakt u een wildlife tocht door het park. De canopy is een andere uitstekende en uitdagende manier om te park te verkennen.

Dag 5: Arenal - Tenorio

U rijdt verder naar het noorden naar een van de beste en meest exclusieve lodges ter wereld: Origins Lodge. Hier kunt u ontspannen en genieten van het fantastische uitzicht. Alle activiteiten en maaltijden zijn inbegrepen.

Dag 6: Tenorio

Vandaag kunt u gebruik maken van de activiteiten in uw exclusieve lodge of met uw auto op pad gaan. Tenorio National Park, vernoemd naar de gelijknamige vulkaan, staat bekend om haar prachtige weelderige natuur en azuurblauwe rivieren en watervallen.

Dag 7: Tenorio – Monteverde

Vandaag rijdt u naar het wereldberoemde park Monteverde, voor velen de ideale bestemming voor een wandeling in de wolken. De toppen in Monteverde zijn vaak onzichtbaar door de mist die vanaf de Atlantische Oceaan het landt inwaait. Het park is dichtbegroeid waardoor het wat lastiger is om hier wildlife te spotten maar een wandeling door het park is al een beleving op zich! Het Monteverde behoort ook tot een van de weinig plekken waar u de zeldzame Quetzal-vogel kunt spotten. Dit vogeltje met lange, groene staart is bijna net zo beroemd als het regenwoud. 

Dag 8: Monteverde

Deze dag brengt u door in het prachtige Monteverde. Ervaar het nevelwoud van Monteverde op een heel unieke wijze. U gaat met een kabelbaan rustig omhoog zodat u de natuur van dichtbij kunt bewonderen. Ondertussen vertelt een gids u over alle soorten flora en fauna die u passeert. U arriveert op het hoogste punt van het nevelwoud vanwaar u een fantastisch uitzicht heeft. U bezoekt tevens onder leiding van een natuurgids het nevelwoud waarbij u alles te weten komt over het ontstaan van het woud en de prachtige flora en fauna. Ook gaat u in de avond met een gids op pad in het nevelwoud aangezien de wilde dieren dan het meest actief zijn. Dit is een geweldige ervaring waarbij u een grotere kans heeft om de dieren te horen en te zien.  

Dag 9: Monteverde – Tamarindo

Na uw avontuur door de natuur van Costa Rica is het tijd voor ontspanning. U rijdt naar Tamarindo aan de westkust van Costa Rica. Dit is een populaire strandbestemming waar u zich tevens nabij goede restaurants, vele barretjes en leuke winkeltjes bevindt. Tussen november en februari kunt u in Las Baulas National Park een van de belangrijkste 'nesting sites' ter wereld bezoeken van de leatherback turtle, de grootste zeeschildpad ter wereld. Met een beetje geluk ziet u hoe deze vrouwelijke giganten hier hun eieren begraven.  

Dag 10 – 14: Tamarindo

Deze dagen zijn vrij te besteden. U kunt genieten van het lekkere weer, de zee en het strand. In Tamarindo vindt u een beautyspa diverse kunstwerkplaatsen, pottenbakkerijen, bakkerijen, een groentemarkt en vele restaurants. Bent u op zoek naar meer actie? Dan kunt u diverse watersporten beoefenen, zoals zeilen, surfen en duiken. Maar ook de natuur biedt diverse mogelijkheden, zoals paardrijden, canopytours en boottochten door de jungle.

Dag 15 – 16: Tamarindo – Liberia – Amsterdam

Er is helaas een einde gekomen aan deze onvergetelijke rondreis door de prachtige natuur van Costa Rica. U heeft de dag nog vrij te besteden alvorens u aan het einde van de middag naar de luchthaven van Liberia reist. U levert uw huurauto in en vliegt met KLM terug naar Amsterdam waar u de volgende dag arriveert met een koffer vol nieuwe herinneringen. Welkom thuis! 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht, huurauto, overnachtingen met ontbijt, transfers en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Er in Costa Rica meer dan een half miljoen dier- en plantsoorten leven en daarom een land bij uitstek is voor natuurliefhebbers? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl