Ecolodges in Costa Rica

Hoogtepunten van deze reis

  • De mooiste ecolodges van Costa Rica
  • Verblijf midden in de natuur
  • De Caribische en Pacifische kust
  • De mooiste uitzichten
  • Kortere reisafstanden
  • Grote keuze aan outdoor acitiviteiten

In deze bijzondere reis van 16 dagen per privé vervoer bezoekt u de mooiste ecolodges op de prachtigste plekken in de natuur. Zo krijgt u de beste indrukken van waar Costa Rica groots in is; van de schildpadden in het Caribische Tortuguero tot de vulkanische wateren van Rio Celeste.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Sam José

Vanuit Amsterdam vliegt u naar San Jose. Bij aankomst op de luchthaven van San Jose wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van het Experience Travel Team en brengt uw privétransfer u vervolgens naar uw accommodatie waar u heerlijk kunt ontspannen na de lange heenreis.

Dag 2: San José - Corcovado

Vanuit uw lodge wordt u naar San Jose gebracht, alwaar u de lijndienstvlucht neemt naar Puerto Jimenez. Hier wordt u door een vertegenwoordiger van de lodge opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.

Dag 3 - 4: Corcovado

Deze dagen heeft u ter vrije besteding en kunt u deelnemen aan verschillende on-site tours. Begeleid door de beste gidsen en naturalisten van Costa Rica beleeft u hier de meest bijzondere regenwoudervaringen, variërend van medicine tours tot zeesterwandelingen. Waarna u - na een verrukkelijk diner in het openlucht restaurant - heerlijk in slaap valt bij het geluid van rollende golven. Niet voor niets is deze lodge uitgeroepen door National Geographic als één van de Unique lodges of the world.

Dag 5: Corcovado - Tortuguero

Vandaag vliegt u (via San José) naar uw volgende bestemming, het beroemde Tortuguero National Park. Aan de tropische Caribische kust is dit de een de meest bekende plaatsen ter wereld waar zeeschildpakken nestelen. Vanuit uw luxe lodge kan u dit schouwspel gaan bekijken.

Dag 6: Tortuguero

Tortuguero staat weliswaar bekend om haar schildpadden, maar er is ook veel ander wildlife te zien. Dit kan vaak al vanuit uw lodge, maar u gaat ook op pad met een deskindige gids om meer van het park te zien. Neemt u liever een dagje rust? De lodge beschikt over een prachtig zwembad pal aan het water.

Dag 7: Tortuguero - Pacuare

Dan is het tijd om door te reizen naar uw volgende ecolodge. De Pacuare lodge ligt eveneens midden in de natuur en beschikt over alle luxe. Vanaf de Pacuare Rivier stapt u in de raft en gaat u een avontuurlijke tocht tegemoet van ca 1,5 uur stroomafwaarts, die u naar Pacuare Lodge brengt voor de overnachting.

Dag 8 - 9: Pacuare

Gedurende uw verblijf kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals wandelen door het woud en deelnemen aan de Canopy Adventure, waarbij u hoog boven de jungle vliegt. Na een lange dag vol indrukken en avontuur kunt u (tegen betaling) genieten van een massage of een van de vele andere behandelingen in de Jawa Juu Spa.

Dag 10: Pacuare - Monteverde

Vandaag brengt een lange rit u van de jungle in Pacuare naar de nevelwouden van Monteverde. De verscheidenheid van de flora en fauna in Costa Rica zult u hier beslist opvallen, want in de nevelwouden ziet u weer hele andere volgens en planten.

Dag 11: Monteverde

In de ochtend neemt uw gids u mee naar het Monteverde Cloud Forest Biological Reserve. De gids weet alles van de natuur en deze omgeving en vertelt u over alle flora en fauna. Spot diverse vogelsoorten zoals de beroemde Quetzal, de Drielelklokvogel en de Zwartmaskersolitaire. De gids laat u bomen zien zoals de avocadoboom en diverse plantsoorten zoals de orchidee. Daarnaast komt er in deze omgeving een groot aantal insecten, zoogdieren en reptielen voor. Deze tocht is een echte ontdekking, u zult versteld staan wat u allemaal gaat tegenkomen! Vervolgens ontdekt u de hangende bruggen van het Monteverde nevelwoud. Tijdens deze route loopt u over de bijzondere bruggen en kunt u de flora en fauna van dichtbij bewonderen. Vanaf deze hoogte kunt u het nevelwoud op een heel ander perspectief bekijken. Een gids neemt u mee op de route, waarbij u eerst wandelt over de grond en vervolgens steeds hoger in de bomen. Deze bijzondere wandeling zult u niet gauw vergeten.

Dag 12: Monteverde - Tenorio

Per privétransfer wordt u naar uw volgende accommodatie gebracht; de Origins lodge. De prachtige ligging in de natuur zorgt ervoor dat u geniet van een wijds uitzicht over de omgeving. Ervaar een oase van rust wanneer u uitkijkt over de uitgestrekte vlaktes vanuit de infinity pool. Deze middag heeft u ter vrije besteding en kunt u gebruik maken van de on-site activiteiten die u aangeboden worden en inbegrepen zijn in uw verblijf. Vanuit de lodge kunt u verschillende activiteiten ondernemen zoals paardijtochten en het bezoeken van koffie- en cacaoplantages. Ontdek de natuurrijke diversiteit van de Costa Ricaanse jungle samen met een naturalistische gids en laat uw smaakpapillen verwennen in het El Salto Restaurant. 

Dag 13 - 14: Tenorio

Een van de dagen kunt u een excursie ondernemen naar het Caño Negro Wildlife Reserve; een prachtig natuurgebied welke grenst aan Nicaragua. Het is de perfecte plek voor het spotten van allerlei vogel- en diersoorten. Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald in La Fortuna. Onderweg passeert u de vele plantages waar onder andere yucca, papaya, ananas en sinaasappels verbouwd worden. Bij aankomst in Caño Negro Negro stapt u na een drankje op de boot, waarbij de tocht over de Rio Frio rivier begint. In de komende 2,5 uur heeft u de kans om meerdere dieren te spotten; reigers, apen, kaaimannen, leguanen en vleermuizen. Geniet van de prachtige flora om u heen. Eenmaal terug bij het beginpunt wacht er een heerlijke lunch op u en kunt u terugblikken op al het moois dat u heeft gezien.

Dag 15 - 16: Tenorio - Liberia - Amsterdam

Het uitzicht vanaf de Origins Lodge is een waardig afscheid van Costa Rica. U wordt naar de luchthaven van Liberia gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan met een koffer vol herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de retourvlucht San José en Liberia, privé vervoer en overnachtingen met ontbijt en enkele activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

U overal in Costa Rica de woorden ‘Pura Vida’ tegenkomt wat ‘Puur leven’ betekend en het levensmotto is van de lokale bevolking? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl