Costa Rica over ongebaande paden

Hoogtepunten van deze reis

  • Jungle verblijf in de Pacuare Lodge
  • De ongerepte natuur van Corcovado National Park
  • Mysterieus nevelwoud van San Isidro
  • Vogelparadijs
  • Raften over de Pacuare rivier
  • Genieten van prachtige zandstranden

Geniet in 22 dagen van al het moois dat Costa Rica u te bieden heeft. Tijdens deze reis bezoekt u een aantal bijzondere plekken, meestal in de uithoeken van het land, die nog niet door de grote massa bezocht worden. U slaapt in de meest exclusieve lodges van het land.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Centrale Vallei

De eerste dag van uw bijzondere reis is aangebroken! U vliegt vanaf Amsterdam naar San José, de hoofdstad van Costa Rica. Na aankomst wordt u welkom geheten en naar uw accommodatie in de Centrale Vallei gebracht.

Dag 2: Centrale Vallei

Uw eerste volle dag in Costa Rica besteedt u in een prachtige weelderige omgeving. U bezoekt de actieve Poas vulkaan en komt heerlijk bij van de lange reis.

Dag 3: Centrale Vallei - Puerto Viejo

Vandaag reist u per vliegtuig verder naar de Caribische kust, waar u een hele andere sfeer en omgeving aantreft; laidback met prachtige palmenstranden waar u heerlijk kunt ontspannen.

Dag 4 - 5: Puerto Viejo

U heeft twee dagen ter vrije besteding in Puerto Viejo aan de Caribische Zee. Doe uzelf tegoed aan het heerlijke Caribische eten en muziekoptredens aan het strand. Veel wildlife ziet u onder water en in het nabijgelegen Cahuita National Park.

Dag 6: Puerto Viejo - Pacuare

In zo’n 2,5 uur wordt u vandaag vanuit uw accommodatie nabij San Jose naar de Pacuare Rivier gebracht. Vanaf de Pacuare Rivier stapt u in de raft en gaat u een avontuurlijke tocht tegemoet van ca 1,5 uur stroomafwaarts, die u naar Pacuare Lodge brengt voor de overnachting.

Dag 7 - 8: Pacuare

Gedurende uw verblijf kunt u deelnemen aan diverse activiteiten, zoals wandelen door het woud en deelnemen aan de Canopy Adventure, waarbij u hoog boven de jungle vliegt. Na een lange dag vol indrukken en avontuur kunt u (tegen betaling) genieten van een massage of een van de vele andere behandelingen in de Jawa Juu Spa.

Dag 9: Pacuare - San Isidro

U vervolgt u route richting San Isidro. Onderweg kunt u een stop maken in Cartago, een culturele stad waar u onder andere een zeer imponerende basiliek zult vinden, Basilica de Nuestra Senora de los Angeles. Hier kunt u een bezoek brengen aan het meest heilige altaar van Costa Rica. U reist verder naar uw eindbestemming, waar u zich in een geheel andere omgeving begeeft; een mysterieus nevelwoud.

Dag 10: San Isidro

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Het nevelwoud straalt een mysterieuze sfeer uit dankzij de laaghangende nevel tussen de dichte begroeiing. Deze dag kunt u naar eigen besteding indelen. Deze omgeving is perfect om vogels te spotten; wellicht spot u wel de beroemde Quetzal vogel, die als heilig werd beschouwd in de Maya en Aztec cultuur. Daarnaast is het een ideale plaats om onvergetelijke wandelingen te maken of te ontspannen in een van de meest luxe lodges ter wereld.

Dag 11: San Isidro - Uvita

U laat de bergen achter u en rijdt naar de heuvelachtige Pacifische kust. Onderweg zult u merken dat de temperatuur en vegetatie steeds tropischer worden. Vanaf uw accommodatie heeft u een adembenemend uitzicht over de Grote Oceaan.

Dag 12: Uvita

Een vrije dag in paradijselijk gebied! Geniet van mooie witte zandstranden, helderblauw zeewater en wuivende palmbomen. In het Marina Ballena National Park vindt u een prachtige flora en fauna en kunt u onder meer walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden spotten.

Dag 13: Uvita - Corcovado

U reist verder naar Corcovado National Park, waar u in een van de beste lodges van Costa Rica zult verblijven aan de zuidkant van het park. Het is een prachtige rit van zo'n drie uur door een weelderige omgeving.

Dag 14 - 15: Corcovado

Deze dagen heeft u alle ruimte om de omgeving wat beter te ontdekken. Niet ver van de accommodatie ligt het beschermde Corcovado National Park, een regenwoud waar zeldzame tropische dieren zoals tapirs en zelfs jaguars leven. Op uw eerste dag wordt u naar het nationale park gebracht, waar u door de bijzondere omgeving wandelt terwijl u gids u op de verschillende diersoorten wijst. U luncht nabij het nationale park waarna u een bezoek brengt aan een imponerende waterval. U kunt ook op eigen gelegenheid naar Caño Island. Tijdens deze boottocht heeft u zelfs kans om dolfijnen te spotten! Eenmaal aangekomen kunt u snorkelen en de meest bijzondere vissoorten spotten. Het eiland wordt omgeven door beschermde koraalriffen en biedt een kleurrijke onderwaterwereld. De rest van de dag heeft u alle tijd om te zwemmen of juist heerlijk te ontspannen in de warme zon. 

Dag 16: Corcovado - Santa Teresa

Vandaag reist u door naar Santa Teresa. U doet dit doormiddel van een binnenlandse vlucht, met een tussenstop in San José. 

Dag 17 - 18: Santa Teresa

U heeft twee dagen ter vrije besteding in het hippe kustplaatsje Santa Teresa. Het staat bekend vanwege de geweldige surfcondities en vele yoga retreats. Op de lange stranden kunt u ook geweldig paardrijden, maar deze omgeving leent zich ook uitstekend om helemaal niets doen en te genieten van uw heerlijke accommodatie.

Dag 19: Santa Teresa - Isla Chiquita

U wordt naar uw volgende accommodatie gebracht op een eilandje in de Golf van Nicoya. Het is ruim een uur rijden naar Punta Cuchillos, waarna u met een bootje naar het eiland wordt gebracht.  Het is een bijzondere laatste overnachting in een luxe ingerichte tent.

Dag 20: Isla Chiquita

Een dag ter vrije besteding. Vanuit de accommodatie kunt u verschillende activiteiten ondernemen waaronder kajakken, stand-up peddelen, vogels spotten en boot- en wandeltochten.

Dag 21 - 22: Isla Chiquita – Liberia – Amsterdam

Per transfer wordt u naar de luchthaven gebracht en vliegt u terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, overnachtingen, autohuur, een aantal maaltijden en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Het nevelwoud San Gerardo de Dota biedt de meeste kans om de beroemde Quetzal vogel te spotten.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl