Bekende hoogtepunten van Costa Rica

Hoogtepunten van deze reis

  • Koffieplantages in de Centrale Vallei
  • Jungle van Tortuguero National Park
  • De ontelbare groentinten van het Monteverde Nevelwoud
  • Beroemde Arenal vulkaan
  • Ongerepte natuur in Manual Antonio
  • Parelwitte zandstranden

Costa Rica mag zich scharen onder de belangrijkste natuurparadijzen op aarde. U reist langs hoogtepunten als de Arenal vulkaan, het schildpaddenoord Tortuguero en het ongerepte Monteverde nevelwoud. Ontspan aan het einde van de reis aan de prachtige stranden van Manuel Antonio.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – San José - Centrale Vallei

U vliegt vandaag rechtstreeks met KLM naar San José in Costa Rica. U wordt bij aankomst in de hoofdstad San José welkom geheten door een lokale vertegenwoordiger van Experience Travel. Vervolgens wordt u per privétransfer naar de Centrale Vallei gebracht, waar de natuurpracht van Costa Rica alomtegenwoordig is. Eenmaal aangekomen bij uw accommodatie kunt u in alle rust genieten van uw eerste avond in deze groene omgeving.

Dag 2: Centrale Vallei - Tortuguero

U vertrekt vroeg in de ochtend en reist verder naar Tortuguero National Park. Het schitterende park ligt in het noordoosten van Costa Rica aan de prachtige Caribische kust. Het park is de thuisbasis van veel dieren zoals apen, jaguars, papegaaien, tapirs en veel andere soorten reptielen, vogels en zoogdieren. U passeert de meest groene regenwouden en vaart per boot door de Tortuguero kanalen naar uw verblijf in deze tropische jungle.

Dag 3 - 4: Tortuguero

Gedurende uw verblijf zijn er verschillende activiteiten inbegrepen. Zo gaat u 2x op excursie over de Tortuguero kanalen. Op deze manier kunt u uitgebreid genieten van het interessante planten- en dierenrijk van het Tortuguero National Park. Daarnaast bezoekt u het Caribbean Conservation Company in Tortuguero. Hier maakt u kennis met de Afro-Caribische cultuur in dit gebied en leert u meer over de behoudsfilosofie van Tortuguero.

Dag 5: Tortuguero - Arenal

U verlaat per boot het Tortuguero National Park en reist verder per bus naar het dorpje Guápiles. Hier haalt u uw huurauto op, waarna u zelf verder op pad gaat naar uw accommodatie in de buurt van de Arenal Vulkaan.  

De majestueuze vulkaan is bedekt met weelderig tropisch regenwoud en omgeven door heuvels. Hoewel het momenteel een slapende vulkaan is, heeft de historische uitbarsting van de vulkaan in 1968 Arenal tot de beroemdste vulkaan van het land gemaakt, en zijn activiteit heeft de mensen en het land enorm beïnvloed. Sinds de laatste uitbraak in 2010 zijn de explosies van de vulkaan en de lavastromen drastisch verminderd. 

Dag 6 - 7: Arenal

De komende dagen heeft u alle tijd om de omgeving van de iconische Arenal vulkaan te ontdekken. Er is zoveel te doen en te zien in de omgeving van Arenal; denk bijvoorbeeld aan touwklimmen, wandelen in het tropische regenwoud of rijden langs de vulkaan.  U zult absoluut genieten van wat Arenal te bieden heeft. Ik raad u aan een bezoek te brengen aan het Arenal Nationaal Park waarbij u door het tropische regenwoud kunt wandelen en de karakteristieke flora en fauna kan bewonderen. Bij helder weer kunt u vanuit het regenwoud de imposante Arenal vulkaan zien liggen. Deze haast symmetrische berg steekt imposant boven het oerwoud uit en is daarom een belangrijke bezienswaardigheid van Costa Rica.

Dag 8: Arenal – Monteverde

U reist vandaag naar het mysterieuze Monteverde nevelwoud, dat gegelen op zo’n 1500m hoogte bijna altijd in nevelen gehuld is. De klimatologische en geologische omstandigheden vormen de basis voor de enorme diversiteit aan soorten en unieke vegetatie. Uw accommodatie bevindt zich slechts op een steenworp afstand van het beroemde Monteverde Cloud Forest Reserve en is de ultieme plek voor de natuurliefhebber en hen die een fijne balans zoeken tussen avontuur en ontspanning.

Dag 9: Monteverde

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Ik raad u aan een bezoek te brengen het Monteverde Cloud Forest Reserve. Hier wandelt u over de hangbruggen die langs de toppen van de bomen lopen waardoor u een adembenemend uitzicht heeft over het regenwoud. De hangbruggen van Selvatura Park behoren tot het langste bruggensysteem in Costa Rica en tevens de sterkste en veiligste. U bevindt zich middenin een gebied met een ontzettend rijke flora en fauna: in het park komen meer dan 2500 planten, 490 soorten vlinders en meer dan 400 verschillende vogels voor.

Dag 10: Monteverde – Manuel Antonio

U vervolgt uw weg naar het zuiden, totdat u Manuel Antonio aan de kust bereikt. Hier verblijft u in een luxe resort dat slechts op tien minuten afstand van een parelwit zandstrand ligt. In de avond heeft u de keuze uit verschillende restaurants voor een smaakvol diner in het gezellige Manuel Antonio. Geniet van een romantisch samenzijn in paradijselijke sferen wanneer u de spectaculaire zonsondergang aanschouwt.

Dag 11 - 12: Manuel Antonio

Deze dagen heeft u ter vrije besteding besteding. Op korte afstand van het resort vindt u het Manuel Antonio National Park. U kunt hier gaan wandelen door het regenwoud en op zoek gaan naar apen, luiaards en andere dieren. Omdat het park niet groot is, zal het makkelijk zijn om de dieren te spotten. U zult verstelt staan wat voor een prachtige flora en fauna zich in dit park schuilhouden.

Dag 13: Manuel Antonio – Centrale Vallei

Uw laatste stop is in de Centrale Vallei van Costa Rica. De eigenaar omschrijft zijn accommodatie als een plaats ‘waar niemand weg wil gaan en iedereen graag terug wil komen’; een goede afsluiter voor uw reis dus!

Dag 14: Centrale Vallei

Deze prachtige groene en bergachtige omgeving leent zich uitstekend voor wandelen, yoga en meditatie. Ook kunt u bij goed weer een bezoek brengen aan de actieve Poas vulkaan. Wilt u de laatste dagen in alle rust doorbrengen, dan kan dat in de spa van de lodge.

Dag 15 - 16: Centrale Vallei - San José - Amsterdam

Helaas is uw rondreis langs de hoogtepunten van Costa Rica tot een einde gekomen. U levert uw huurauto in en wordt naar de luchthaven van San José gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. De volgende dag landt u op Amsterdam Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, autohuur, een aantal maaltijden en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Tortuguero National Park is opgericht ter bescherming van het belangrijkste nestgebied van de groene zeeschildpad.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl