De hooglanden van Colombia

Hoogtepunten van deze reis

  • Kleurrijke Tatacoa woestijn
  • Het mysterie van San Agustin
  • Onontdekte pareltjes van het land
  • De prachtige Colombiaanse koffieregio
  • Reis over land per privé chauffeur
  • Sluit af in bruisend Medellin

Reis over de hooglanden van Colombia, van de Andes naar de koffieregio, en van de hoofdstad Bogota naar swingend Cali en bruisend Medellín. In deze reis ontdekt u niet alleen de hoogtepunten van Colombia, maar ook de onontdekte pareltjes in het binnenland.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Bogotá

U vliegt vanaf Amsterdam Schiphol Airport naar Bogotá, de hoofdstad van Colombia. Bij aankomst op de luchthaven wordt u verwelkomd door een Engelssprekende gids en deze brengt u naar uw hotel in Bogotá waar u de komende twee nachten overnacht.

Dag 2: Bogotá

Vandaag gaat u een stadswandeling maken onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Hierbij maakt u kennis met het historische centrum van het stadshart: ‘La Candelaria’. Kenmerkend zijn de kleurrijke koloniale woningen, smalle geplaveide straten en bloemrijke patio’s. Een bezoek aan de berg ‘Monserrate’ is een van de ook letterlijke hoogtepunten van deze tour. Met een kabellift gaat u naar boven en vanaf daar heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Verder bezoekt u het wereldberoemde Goudmuseum, een aantal authentieke kerken, het historische centrum en het hoofdplein ‘Plaza Bolívar. Het museum van de bekende Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero is alleszins een bezoek waard. Na afloop van wandeling kunt u de rest van de dag zelf invullen. Bezoek bijvoorbeeld de leuke cafeetjes, kunstateliers of lokale restaurantjes die Bogotá rijk is.

Dag 3: Bogotá - Tatacoa woestijn

Een privétransfer brengt u naar het vliegveld van Bogotá voor een vlucht naar Neiva. U verblijft in Villavieja, om de volgende dag de Tatacoa woestijn te verkennen. Er zijn in de middag nog diverse activiteiten te ondernemen. Wij helpen u hier graag bij. Vergeet in de avond geen blik te werpen op de fascinerende sterrenhemel, want daar staat deze plek om bekend.

Dag 4: Tatacoa woestijn - San Agustín

Vandaag kunt u genieten van een prachtig landschap en de mooie natuur van de Tatacoa woestijn. Het maanachtige landschap, de vormgeving en diverse kleuren maken Tatacoa zo speciaal. Geniet hier van de indrukwekkende uitzichten voordat u doorreist naar San Augustín, bekend om de vele precolumbiaanse vondsten in de omgeving.

Dag 5: San Agustín

U brengt met een Engelssprekende gids een bezoek aan een van de belangrijkste archeologische plaatsen van Zuid-Amerika. San Agustín staat bekend om zijn honderden stenen beelden die verspreid over vele groene heuvels in een archeologisch park staan. Dit park is uitgeroepen tot Unesco Werelderfgoed. De monumentale graven zijn een bezoek meer dan de moeite waard.

Dag 6: San Agustín - Popayán

Vandaag gaat u de culturele schatten van de vestingstad Popayán verkennen. De bijnaam de ‘Witte Stad’ doet het beste verwachten, en u bereikt de stad via een hobbelige rit door de Cordillera, de centrale bergketen. Sinds de koloniale tijd is Popayán het religieuze centrum op de weg van Cartagena naar Quito in Ecuador. Veel dichters, presidenten en schrijvers hadden in Popayán hun huis. U kunt de historische binnenstad met zijn huizen met witte façades, kloosters, kerken en het museum van religieuze kunst op eigen gelegenheid bezoeken.

Dag 7: Popayán - Cali

U verlaat Popayán en reist door naar Cali. Dit economisch centrum staat bekend om zijn uitstekende fusion keuken met Spaanse, Indiaanse en Afrikaanse invloeden. Op weg naar Cali maakt u een tussenstop in Silvia voor een bezoek aan de inheemse markt. Deze levendige markt is gevuld met de meest kleurvolle producten. Vergeet niet om tijdens dit bezoek van de Colombiaanse keuken te genieten. Hier vindt u talrijke eetkraampjes en veel soorten fruit en inheemse specerijen. U overnacht in Cali, de stad van de salsa!

Dag 8: Cali - Coffee Triangle

Vandaag reist u door naar de koffieregio van Colombia. Het is een regio vol schilderachtige landschappen en talrijke koffieplantages. U zult veel leren over het koffieproces in een regio waar de beste koffie ter wereld wordt gemaakt, en de koffiecultuur op de werelderfgoedlijst staat. U verblijft de komende twee nachten in deze belangrijkste koffiestreek van Colombia.

Dag 9: Coffee Triangle

U merkt dat het groene heuvellandschap met de talrijke koffieboerderijen en fruitplantages ook  prachtige valleien zoals de Cocora-vallei heeft. U wandelt tussen de hoge waspalmen, een palm die de nationale boom van Colombia is. Deze kunnen wel zeventig meter hoog worden. Daarnaast bezoekt u de koloniale stadjes Salento en Filandia waar de authentieke architectuur nog steeds zichtbaar is. In de middag bezoekt u met een Engelssprekende gids een koffieplantage. Het is tijd voor koffie! Een koffiedeskundige legt u alles uit over het planten, oogsten, wassen en drogen van de koffie. Laat u betoveren door de geuren en smaken.

Dag 10: Coffee Triangle - Jardín

Vandaag reist u door naar het noorden, waar een lange maar spectaculaire rit u naar Jardín brengt. In dit kleurrijke stadje kunt je heerlijk rondstruinen en in avond genieten van muziekoptredens. De Basilica of the Immaculate Conception is een van de mooiste kerken van Colombia. De omgeving van Jardín biedt mooie wandelingen, koffieplantages en karakteristieke kabelbanen die u naar spectaculaire uitzichtspunten brengen.

Dag 11: Jardín - Santa Fe de Antioquia

Na het ontbijt reist u met uw chauffeur in zo'n 2,5 uur naar het volgende pittoreske plaatsje, Santa Fe de Antioquia. Het was ooit de hoofdstad van Antioquia, maar in 1826 door de overheidsinstanties verlaten voor het groeiende Medellín. De grandeur is nog goed te zien met prachtige witte huizen met Antioquiaanse houtwerk rondom deuren en ramen. Bezoek ook de Puente de Occidente, een indrukwekkende 291 meter lange hangbrug over de Río Cauca.

Dag 12: Santa Fe de Antioquia - Medellín

Vandaag reist u naar uw laatste bestemming van deze reis, het bruisende Medellín. In zo'n 1,5 uur rijdt u naar de ooit zo gevaarlijke stad die helemaal is opgebloeid. U rijdt door de bergen naar beneden, door een van de langste tunnels van het land, en zult merken de temperatuur stijgt voor een aangename afsluiting van uw reis.

Dag 13: Medellín

Vandaag leert u de stad beter kennen tijdens een vier uur durende stadstour onder begeleiding van een Engelssprekende gids. U krijgt een goede indruk van de metamorfose die Medellín heeft ondergaan tot een van de meest innovatieve steden van de wereld. Deze stad is ook de geboorteplaats van de schilder en kunstenaar Botero. Medellín heeft veel graffiti en u zult meer achtergrondinformatie krijgen over deze ‘street art’ met zijn prachtige creaties.

Dag 14: Medellín

De laatste dag van uw reis heeft u ter vrije besteding. Er is nog voldoende te ontdekken in deze bruisende stad, zoals Comuna 13 of andere sfeervolle wijken die veelal met kabelbanen te bereiken zijn. Of maak een uitstapje naar Guatapé met haar kenmerkende rots met een schitterend uitzicht: La Piedra del Peñol. Voor waaghalzen is Medellín een uitgelezen mogelijkheid om boven te paragliden.

Dag 15 - 16: Medellín - Amsterdam

U wordt met een privétransfer naar het vliegveld van Medellín gebracht voor uw terugvlucht. U vliegt met een overstap in Panama City naar Nederland, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, overnachtingen met ontbijt en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het archeologische park van San Agustín de grootste verzameling religieuze monumenten in Latijns-Amerika omvat?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl