Roadtrip langs de Braziliaanse stranden

Hoogtepunten van deze reis

  • Struin door de smalle, geplaveide straatjes van Olinda
  • Geniet van de blauwe lagunes, witte stranden en kleurrijke koraalriffen aan de Oostkust
  • Slaap in de mooiste beach resorts aan de oostkust
  • Verken het door Unesco uitgeroepen Salvador de Bahia
  • Sluit af in bruisend Rio de Janeiro
  • Reis op uw eigen tempo per huurauto

Verken de Atlantische kust van Brazilië op eigen tempo per huurauto. Rijd langs de mooie blauwe lagunes, witte stranden en kleurrijke koraalriffen aan de oostkust om vervolgens af te sluiten in het bruisende Rio de Janeiro.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Recife - Olinda

U vliegt vandaag met TAP via Lissabon naar Recife. Op de luchthaven haalt uw chauffeur u op en brengt u naar uw accommodatie in het pittoreske Olinda.

Dag 2: Olinda

Een gecombineerde excursie van Recife en Olinda inclusief een heerlijke lunch met regionale smaken. In Recife bezoekt u de Praça da Republica met haar mooie gebouwen; de rechtbanken, het gouverneurspaleis en het Santa Isabel-theater. De Capela Dourada is een met goud beklede kerk waar u schilderijen kunt zien waarop deugden, heiligen en martelaren uitgebeeld worden. De tour beslaat ook het Carmo-plein, de kerk en het klooster. De Patio de São Pedro is een verkeersvrij plein met bars, restaurants, kleurrijke 19e-eeuwse huizen en de 18e-eeuwse Sint-Pieterskerk. Daarnaast bezoekt u Forte das Cinco Pontas, gebouwd op de plaats van het Nederlandse fort uit 1630, waar het stadsmuseum de geschiedenis en cultuur van Recife laat zien.

Dag 3: Olinda - Porto de Galinhas

U wordt opgehaald in Olinda en naar het verhuurkantoor gebracht. Hier haalt u uw huurauto op waarmee u de komende dagen langs de Oostkust van Brazilië gaat rijden. Vandaag staat de mooie rit naar Porto de Galinhas op de planning.

Dag 4: Porto de Galinhas - São Miguel dos Milagres

Het is niet ver rijden naar São Miguel dos Milagres. Dit stadje staat bekend om haar heldere lagunes waar u goed kunt zwemmen en snorkelen in de kristalheldere wateren. 

Dag 5: São Miguel dos Milagres

Vandaag heeft u lekker een dag ter vrije besteding. São Miguel dos Milagres is een klein vissersplaatsje en één van de meest beschermde kustregio’s met kristalheldere wateren. Dit plaatsje heeft daarnaast prachtige stranden waar u heerlijk kunt ontspannen.

Dag 6: São Miguel dos Milagres - Barra de São Miguel

Vandaag rijdt u in circa 2,5 uur naar de volgende stop aan de oostkust, namelijk de kleine badplaats Barra de São Miguel. Hier ligt een van onze favoriete resorts van de Braziliaanse kust waar u dan ook twee nachten verblijft.

Dag 7: Barra de São Miguel

Deze dag heeft u ter vrije besteding op eigen gelegenheid. Naast de fantastische stranden heeft het resort een beroemde spa waar u heerlijk kunt ontspannen.

Dag 8: Barra de São Miguel – Aracaju

U rijdt via Penedo, vroeger een Nederlandse nederzetting, naar Aracaju. Onderweg passeert u suikerrietplantages en geniet u van mooie stranden, lagunes, palmwouden en mangrovebossen. De rit van vandaag duurt zo'n 4 a 5 uur.

Dag 9: Aracaju - Praia do Forte

Vanuit Aracaju rijdt u vandaag rijdt via de groene kust naar de bekende badplaats Praia do Forte. Het is zo'n 3,5 uur rijden, dus u heeft onderweg voldoende gelegenheid te stoppen bij de mooie stranden en te lunchen aan zee. U zult merken dat de kust steeds verder ontwikkeld raakt, want u arriveert vandaag bij een van de bekendste strandbestemmingen van Brazilië, Praia do Forte.

Dag 10: Praia do Forte

De reis- en rustdagen worden afgewisseld en vandaag is er weer alle tijd om helemaal tot rust te komen op de prachtige stranden van Praia do Forte. Ook op uw exclusieve resort kunt u terecht voor de nodige ontspanning en 's avonds biedt Praia do Forte voldoende mogelijkheden voor een goede culinaire ervaring.

Dag 11: Praia do Forte – Salvador

Dan is het tijd voor wat meer cultuur in de kleurrijke stad van Salvador de Bahia. Hier levert u uw huurauto in, want het ontdekken doet u best te voet. Dit doet u zo vanuit uw accommodatie in Pelourinho.

Dag 12: Salvador

Vandaag gaat u met een Engelssprekende gids op verkenning in zowel de beneden- als ook de bovenstad van Salvador. Beginnend bij de Farol da Barra, een vuurtoren waarin nu het nautisch museum van de stad is terug te vinden, gaat de excursie naar de haven van Barra, waar u de forten van Santa Maria en São Diogo kunt zien. Vanaf hier gaat de tour verder naar de meer traditionele buurten van Salvador, namelijk Corredor da Vitória, Campo Grande en Piedade. Tijdens uw tour mag een bezoek aan de Pelourinho, het historische centrum van Salvador dat nu op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, niet ontbreken. Vasthoudend aan de steile hellingen, maken de pittoreske koloniale huizen en kerken van Pelourinho (zoals de Igreja do São Francisco), een grote indruk op elke bezoeker. De lunch wordt gegeten in een van de verschillende restaurants in Pelourinho. In de namiddag gaat de excursie verder naar verschillende plekken voor een panoramisch uitzicht over de stad. U bezoekt de beroemde Igreja do Bonfim, het toneel voor veel van de verschillende religieuze tradities van Bahia, zoals het beroemde Lavagem do Bonfim-festival, waarbij de trappen van de kerk worden gewassen. De rekken rondom de kerk vormen een kleurenzee van geluksbandjes. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de Mercado Modelo.

Dag 13: Salvador – Rio de Janeiro

U wordt opgehaald door uw privétransfer en naar de luchthaven gebracht. U vliegt vanuit Salvador naar Rio de Janeiro. Hier wordt u opgehaald en naar uw accommodatie aan het Copacabana strand gebracht.

Dag 14: Rio de Janeiro

Vandaag gaat u met een Engelssprekende gids een privé-excursie door de stad maken. Tijdens deze tour bezoekt u de mooiste en bekendste bezienswaardigheden van de stad, de Corcovadoberg en de Suikerbroodberg. Op de 710 meter hoge Corcovadoberg, staat het beroemde Christusbeeld. U reist met een tandradbaan naar boven, naar het inmiddels één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De uitzichten die u hier heeft, zijn onvergetelijk. Corcovado ligt in het National Park Tijuca, een bijzonder stukje regenwoud binnen de stadsgrenzen van Rio de Janeiro. Na uw lunch (inbegrepen) vervolgt u uw tocht door Rio en bezoekt u de moderne kathedraal en het uitgestrekte Aterro de Flamengopark. Daarnaast bezoekt u de wereldberoemde Suikerbroodberg, Pão de Açucar, in het midden van de Guanabarabaai. U kunt de top alleen per kabelbaan bereiken. Daarna wordt u teruggebracht naar uw accommodatie.

Dag 15 - 16: Rio de Janeiro - Amsterdam

U wordt opgehaald door uw privétransfer en naar de luchthaven gebracht. U vliegt vanuit Rio de Janeiro met de KLM terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, huurauto, overnachtingen en genoemde activiteiten en privétransfer inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Brazilië een van de landen is met 's werelds grootste biodiversiteit.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl