Argentijns Patagonië

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek het ruige Patagonië
  • Verbazingwekkend Perito Moreno
  • Walvissen spotten op Valdés Peninsula
  • Slaap in de meest afgelegen lodge van Patagonië
  • Dans de tango in Buenos Aires
  • Het pittoreske merendistrict van Argentinië

Deze 16-daagse rondreis door ruig Patagonië, in het zuiden van Argentinië, zit vol met indrukwekkende natuurbelevingen. Uitgestrekte landschappen, zeeleeuwen, zuidkapers, veel water en gletsjers. Ingrediënten van een droomreis? Zeker in het uitgestrekte en ruige Patagonië. Laat u verrassen door het rijke dierenleven en keer terug naar huis met de mooiste verhalen. Alleen hier kunt u wandelen op een gletsjer, eet u de beste steak en krab en is de kans op het spotten van de zeldzame zuidkaper groot.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam – Buenos Aires

Uw reis naar het ruige Patagonië staat op het punt van beginnen. U vliegt met KLM rechtstreeks naar Buenos Aires waar u de volgende dag arriveert. Na deze lange vlucht wordt u welkom geheten en naar uw accommodatie gebracht. Buenos Aires is een stad vol trots en passie waar áltijd iets te beleven valt. Dompel u onder in de lokale cultuur en vergeet niet om in volle teugen te genieten van de Argentijnse keuken! 

Dag 3: Buenos Aires

Ervaar overdag het stadsleven van Buenos Aires. Het passievolle hart dat in elke Argentijn klopt, ziet u in de avond tot leven komen tijdens een bezoek aan een tangoshow. Danst u mee? U maakt ook kennis met de heerlijke Argentijnse keuken bij het diner.

Dag 4: Buenos Aires

Op uw laatste dag in Buenos Aires verkent u de stad op een een sportieve Nederlandse manier; stap op de fiets en ervaar waarom deze stad ook wel 'Parijs van Zuid-Amerika' wordt genoemd. Beweeg onder begeleiding van een Engelssprekende gids door de straten van de noordelijke wijken, elegante wijken met elk een heel eigen karakter.

Dag 5: Buenos Aires – Valdés schiereiland

U vliegt vandaag naar Valdés Peninsula, een schiereiland aan de oostkust van Argentinië. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie gebracht op het schiereiland en kunt u genieten van de rust of op eigen gelegenheid op pad gaan. Verken de uitgestrekte vlakten en zoutvelden of breng bijvoorbeeld een bezoek aan Puerto Madryn en het strand van el Doradillo. Vanaf dit strand heeft u de kans om walvissen te zien op heel korte afstand. Of bezoek het ‘vogeleiland’ Reserva Isla de los Pajaros of Caleta Valdes aan de oostzijde van het schiereiland, hier leven veel pinguïns en zeeolifanten. 

Dag 6: Valdés schiereiland

Het schiereiland Peninsula Valdés is de thuisbasis van de zeldzame zuidkaper. Ze komen in mei en juni naar de rustige wateren van Valdés om te paren of te baren. Ook voor zeeleeuwen en pinguïns is dit een ideale plek om hun jongen groot te brengen. U kunt het gezinsleven vanaf het land aanschouwen, maar nog mooier is het vanaf het water. Met een kajak peddelt u langs de kust en ziet u de spectaculaire sprongen van de zuidkapers boven het water. 

Dag 7: Valdés schiereiland – Trelew – Ushuaïa

U reist per privé transfer naar de luchthaven van Trelew vanwaar u naar de zuidelijkst gelegen stad ter wereld vliegt: Ushuaïa. Nadat u geland bent in deze prachtige omgeving wordt u per privétransfer naar uw accommodatie gebracht. Ushuaïa is de hoofdstad van Tierra del Fuego, ook wel het Vuurland genoemd, en ligt aan het beroemde Beaglekanaal. Deze stad is het vertrekpunt van bijna alle schepen in de richting van Antarctica, maar de omgeving heeft zelf ook heel wat te bieden wat u de komende dagen met eigen ogen mag bewonderen! 

Dag 8: Ushuaïa

De meeste reizigers die Ushuaïa, de hoofdstad van Vuurland, bezoeken zijn op doortocht naar Antarctica. Veel mensen weten niet dat deze kleine stad ook een goed startpunt is voor wandeltochten in het Nationaal Park Vuurland, een boottocht op het Beaglekanaal of een helikoptervlucht over de ijsvelden van de Andes (optioneel). Na een actieve dag kunt u in Ushuaia genieten in een van de vele visrestaurants. Onze tip: trakteer uzelf op koningskrab. Lekkerder dan in Ushuaïa vindt u hem niet. 

Dag 9: Ushuaïa – El Calafate

U laat Ushuaïa achter u en vliegt naar El Calafate, de toegangspoort tot prachtige natuurgebieden en een onvergetelijk verblijf op een afgelegen, exclusieve locatie. Bij aankomst in El Calafate wordt u ontvangen door uw privéchauffeur die u naar uw accommodatie brengt. De komende dagen staan volledig in het teken van het ontdekken van de prachtige natuur. 

Dag 10: El Calafate

Deze dag gaat met een deskundige gids op verkenning in het Parque Nacional Los Glaciares. Dit park behoort tot een van de meest spectaculaire parken in heel Argentinië. Daarnaast is het park door Unesco uitgeroepen tot wereldefgoed. De ijsvlakte in dit gebied is na de Noord- en Zuidpool, de grootste ijsvlakte ter wereld. U bezoekt per boot diverse gletsjers, dat zeker tot het hoogtepunt van uw rondreis zal behoren. Vergeet uw fototoestel dan ook niet om deze waardevolle momenten vast te leggen.

Dag 11: El Calafate - El Chaltén

Een prachtige rit langs het Lago Argentino en het Lago Viedma, langs El Chaltén, brengt u naar het Lago Desierto. Aan de oever ligt de Aguas Arriba Lodge waar u de komende twee nachten verblijft.

Dag 12: El Chaltén

U wordt wakker op een zeer afgelegen plek in het Patagonisch landschap. Vanuit hier trekt zo de bergen in. Dat kan in de buurt van de lodge of u kunt naar het icoon van Argentijns Patagonië wandelen, Pico Fitz Roy. Deze bergtop torent ver boven het helder blauwe Laguna de los Tres uit, een schitterend gezicht.

Dag 13: El Chaltén – Bariloche

U verlaat het spectaculaire gletsjerlandschap en vliegt naar Bariloche, in het merendistrict. Deze regio doet aan als een levend schilderij en is een waardevolle toevoeging als u door Patagonië reist. In de bergachtige omgeving van Rio Negro ligt een groot aantal meren in het Nationale Park Nahuel Huapi. San Carlos de Bariloche is het middelpunt van het gebied en vormt het centrum van het Argentijnse merengebied. Hier geniet u van de overweldigende, groene natuur en de vele prachtige meren die omgeven zijn door de bergen en vulkanen van de Andes. Voor wandelaars is dit een schitterend gebied. Ook kunt u hier paardrijden en natuurlijk een boottocht maken over één van de meren. 

Dag 14: Bariloche

Een bezoek aan Bariloche en het merendistrict van Argentinië mag niet ontbreken. Deze dagen ontdekt u onder leiding van een deskundige gids de prachtige omgeving van Bariloche. Vanuit uw lodge kijkt u uit op het prachtige Nahuel Huapi meer met op de achtergrond de besneeuwde bergtoppen van het Andesgebergte. Alsof u wakker wordt in een levend schilderij. Trek eropuit met een boot en bezoek de verborgen watervallen van Nahuel Huapi. Bent u een golfliefhebber? Volg dan de 18 holes op de Llao Llao golfbaan. Dit is een van de mooiste golfbanen ter wereld. 

Dag 15 – 16: Bariloche - Buenos Aires - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door het ruige Patagonië. U vliegt vanuit Bariloche naar Buenos Aires. Hiervandaan vliegt u terug naar Amsterdam waar u de volgende dag landt met een koffer vol onvergetelijke ervaringen. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw intercontinentale retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen met ontbijt, transfers en diverse maaltijden en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

Patagonië letterlijk ‘land van de grote voeten’ betekend in het Pantogees? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl