Tropisch Argentinië

Hoogtepunten van deze reis

  • Het groene hart van Argentinië
  • Immense Iguazú watervallen
  • Ontdek bruisend Buenos Aires
  • Charmante Tigre Delta
  • Ontdek onbekend Argentinië
  • Puur natuur in Iberá en Misones

Wanneer u van flora, moerassen en de jungle houdt is een 16-daagse natuurrondreis in het noorden een echte aanrader. Argentinië is het land van de ruige landschappen, verder reikend dan de horizon, maar wordt in de uithoeken gekenmerkt door wilde natuur, waarvan het noorden het minst bekend is. Reis vanuit de mooiste watervallen ter wereld: Iguazú en Moconá, naar het tropische regenwoud an Misiones en de moerassen van Iberá. Met een bezoek aan de pampa's en de hoofdstad Buenos Aires sluit u af in stijl.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Iguazú

U vliegt vandaag met KLM naar São Paulo en door naar Iguazú. Op de grens van Argentinië, Paraguay en Brazilië liggen de watervallen van Iguazú. Voor een ultieme beleving overnacht u middenin het nationaal park en wandelt u in de vroege ochtend op eigen gelegenheid naar dit waterspektakel. Ervaar de kracht van het vallende water als u met een boot dicht bij de watervallen komt. En het mooiste zicht op de 270 watervallen heeft u als u met een helikopter over de immense watermassa’s vliegt.

Dag 2 - 3: Iguazú watervallen

Deze dagen bewondert u de watervallen van zowel de Argentijnse zijde, als de Braziliaanse zijde. Wandel onder begeleiding van een deskundige gids naar de watervallen. De gids kan u alles vertellen over de immense watervallen, de flora en fauna en hij begeleidt u door het park. De watervallen aan de Argentijnse zijde staan erom bekend dat ze het beste van dichtbij de bewonderen zijn. Daarentegen staat de Braziliaanse zijde bekend door het beste uitzicht op de watervallen. Laat u deze dagen overdonderen door de immense omvang en het kletterende water.  

Dag 4: Iguazú - Misiones

Na het ontbijt reist u dwars door het regenwoud naar uw accommodatie in Misiones. Dit gebied grenst aan Brazilië en Paraguay en is voor natuurliefhebbers ‘the place to be’. In het Guaraní, de oorspronkelijke taal van het gebied, betekent 'esteros' glanzend water, wat alles zegt over dit bijzondere en belangrijke natuurgebied. Onderweg naar uw onderkomen geniet u al van de prachtige flora en fauna en kunt u een eerste glimp op vangen van de natuurrijke schoonheid.  

Dag 5 - 6: Misiones

Tussen Iberá en Iguazú ligt het tropisch regenwoud van Misiones, dat nog nauwelijks door toeristen is ontdekt. Vanuit uw junglelodge kunt u verschillende wandeltochten maken of kies ervoor om per kano het gebied te verkennen. Door het dichtbegroeide regenwoud is het niet altijd makkelijk om dieren te zien. Horen doet u ze zeker want bij zonsondergang start een kakofonie van junglegeluiden. Bijzonder is een trip naar de horizontale watervallen van Moconá.

Dag 7: Misiones - Posadas - Iberá

U reist naar het stadje Posadas. In de directe omgeving bevinden zich de eeuwenoude ruïnes van de missieposten van de jezuïeten zoals San Ignacio Mini, Trinidad en Jesús. Indien de tijd het toelaat kunt u een bezoek brengen aan deze ruïnes of een wandeling maken door het stadje zelf. Eindbestemming van vandaag zijn de Iberá moeraslanden.

Dag 8 - 9: Iberá National Park

Dit natuurgebied is maar liefst 13.000 vierkante kilometer groot en het uitgestrekte moeraslandschap is het leefgebied van vele diersoorten waardoor iedere natuurliefhebber hier zijn hart kan ophalen. De moeraslanden zijn voor een groot gedeelte onbegaanbaar, maar per boot kan via natuurlijke meren en kleine kanaaltjes de flora en fauna bewonderd worden. Er leven spiesherten, capibara’s en veel vogelsoorten zoals de reuzenooievaar (jabiru). Spot u een kaaiman of brulaap aan de oever van de rivier? Dan wordt de boot even stil gelegd en dobbert u langzaam dichterbij. Zo maakt u de mooiste close-up foto’s.

Dag 10: Iberá - San Antonio de Areco

U verlaat de indrukwekkende natuur van Iberá en vliegt terug naar Buenos Aires. Eenmaal aangekomen reist u per transfer naar San Antonio de Areco, waar u kennis maakt met het echte gaucho-leven. In het plaatsje San Antonio de Areco, ten westen van de stad Buenos Aires, is de gaucho traditie ooit geboren. Hier ervaart u de typisch, Argentijnse sfeer en ontdekt u de gezellige straten in het dorpje dat stamt uit de 18e eeuw. 

Dag 11: San Antonio de Areco

Deze dag heeft u vrij te besteden om bij te komen van de intensieve reis, of om de de omgeving van San Antonio de Areco te verkennen door middel van avontuurlijke activiteiten. Ervaar tijdens uw verblijf de ware gaucho traditie. Heeft u bijvoorbeeld al ooit koeien gemolken of bijeengedreven? Of heeft u al eens paardgereden samen met een gaucho? Natuurlijk kunt u ook zelf een wandeling door de natuuromgeving maken, vogels spotten in de omliggende tuinen of een frisse duik nemen in het zwembad. Of neem ene kijkje op een van de naastgelegen polovelden, waar regelmatig wedstrijden worden gehouden. Sluit de avond én uw reis af met een Argentijnse barbecue om de ware gaucho beleving compleet te maken. 

Dag 12: San Antonio de Areco - Buenos Aires

Deze dag staat in het teken van deze kleurrijke stad én de tango. Om uw bezoek aan Buenos Aires compleet te maken, regelen wij voor u kaarten voor een tangoshow. Of stap binnen bij een milonga. In deze kleurrijke dansgelegenheid komen de Argentijnen samen om de tango te dansen. 

Dag 13: Buenos Aires

Geniet van een hele dag in de hoofdstad Argentinië en maak ook een culinaire reis door de stad. Argentinië staat bekend om het uitstekende vlees, zijn kleurrijke groenten en uitstekende wijnen. Met een privégids bezoekt u niet alleen de traditionele hoogtepunten van de stad maar gaat u ook de parken in.

Dag 14: Buenos Aires

U reist vandaag met een Engelssprekende gids naar de Tigre Delta om de mooiste plekjes van de charmante delta te verkennen. Het stadje Tigre ligt in het noordwesten van Buenos Aires en wordt ook wel het Venetië van Argentinië genoemd. Hier leeft de lokale bevolking op één van de duizenden eilandjes. Maak een kanotocht over de rivier om de delta op een leuke manier te kennen en de prachtige villa's vanaf het water te aanschouwen. De Tigre Delta is een van de weinige delta's ter wereld die zo dicht bij een grote stad ligt. 

Dag 15 - 16: Buenos Aires – Amsterdam

Helaas komt er een einde aan uw rondreis langs de indrukwekkende natuur van Argentinië. Wilt u uw reis verlengen? Deze reis is goed te combineren met een autorondreis in de omgeving van het noordelijke Salta. In deze onbekende regio rijdt u door schilderachtige valleien, cactusvelden, zoutvlaktes en zelfs wijngaarden. Of zorg voor nog meer contrast tijdens uw reis en breng een bezoek aan de gletsjers en ijsvelden in Patagonië. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw intercontinentale vlucht, binnenlandse vluchten, transfers, overnachtingen met ontbijt en excursies volgens programma inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover. 

Wist u dat

De Argentijnen per persoon het meeste vlees eten ter wereld? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl