Exclusieve wijnreis Argentinië

Hoogtepunten van deze reis

  • Exclusieve wijnproeverijen in intieme settingen
  • Leer van enkele van de beste sommeliers en wijnmakers
  • Proeven van premium wijn labels en uit het vat
  • Exclusieve wijnhuizen als Bodega Catena Zapata en Mil Suelos
  • Ontdek de spectaculaire, diverse natuur van Argentinië
  • Bezoek unieke wijngaarden op 1700 meter hoogte

Argentinië is met ruim 150.000 hectare aan wijngaarden de grootste wijnproducent van Zuid- Amerika. Deze reis voert u langs de meest bekende en exclusieve wijngaarden van het land. Uw reis begint in het bruisende Buenos Aires vanwaar u op ontdekkingstocht gaat langs de meest belangrijke wijnregio's van Argentinië.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam – Buenos Aires

Vanaf Schiphol vliegt u met KLM rechtstreeks naar de hoofdstad van Argentinië, Buenos Aires. U komt de volgende dag aan en wordt verwelkomd door onze representatie die u naar uw hotel zal vergezellen. In de middag kunt u kennis maken met deze temperamentvolle stad en de vier meest karakteristieke wijken, die een fascinerend inzicht bieden in de geschiedenis, contrasten en cultuur. U ervaart de hoogtepunten van Buenos Aires, inclusief politieke centra, kunstenaarsmekka's en barrios, rijk aan Europese architectuur.

Dag 3: Buenos Aires

Aan het einde van de ochtend stapt u restaurant Montecarlo binnen, een geweldig restaurant in Palermo, waar u wordt verwelkomd voor uw kookles. Onder leiding van de chef-kok leert u alles over de Argentijnse keuken, waaronder het maken van empanada’s, lams- of rundvleesgerechten, salades en desserts. Uw beloning is groot, want na afloop mag u zelf genieten van een verrukkelijke lunch gecombineerd met passende Argentijnse wijnen. 

Uw eerste diner in Argentinië is in de charmante eetkamer in het eigen huis van sommelier Santiago. Casa Coupage is een unieke ruimte waar u Argentijnse wijn ontdekt in combinatie met heerlijke lokale moderne gerechten in een persoonlijke sfeer. Tijdens het diner vertelt Santiago over het specifieke terroir, de druivensoort en de wijnmaker. Gedurende de avond proeft u zeven verschillende labels, enkele van de beste wijnen in Argentinië.

Dag 4: Buenos Aires

Buenos Aires is de geboorteplaats en hoofdstad van 's werelds meest romantische dans: de tango. U kunt deze passievolle dans zelf leren van een ervaren docent in de middag. Kijkt u liever toe, dan zult u in de avond genieten van de opzwepende show in de chique Tango Club, gelegen onder het Faena Hotel. De club straalt een exclusieve sfeer uit met de weelderige interieurs in een intieme ruimte, het eten is er voortreffelijk.

Dag 5: Buenos Aires – Mendoza

U vliegt vandaag naar de toegangspoort van de authentieke Argentijnse wijnlanden, Mendoza. Erkend als de wijnhoofdstad van Argentinië, zijn de kenmerkende handelsmerken van deze bestemming de grote pleinen en de lommerrijke lanen met Avenida San Martin als hoofdstraat. De stad wordt bewaakt door het Andesgebergte in het westen, en is omringd door ruim 400 verschillende landgoederen. In de omgeving vindt u onder andere de iconische wijngaarden van Catena Zapata, de hoogwaardige wijnen van Benegas of Finca Decero en de unieke samenwerkingsverbanden van Baron de Rothschild met de Catena familie, om de beste Malbec en Cabernet van Argentinië te creëren. U verblijft in de vermaarde Susana Balbo Lodge, waar het u aan niets tekort zult komen.

Dag 6: Mendoza: Luján de Cuyo

Argentinië is een van de meest gerespecteerde wijnlanden ter wereld en produceert wijnen van zeer hoge kwaliteit. De Wine Advocate Group erkende meer dan dertig wijnen met 95 punten en hoger. Vandaag bent u uitgenodigd om enkele van deze kwalitatieve wijnen te ontdekken, proeven en ervan te genieten. Dit zijn de iconische labels die het beste van de wijnselectie in het land weergeven. 

De familie Catena Zapata was ervan overtuigd dat Mendoza het beste gebied was voor de Malbec. De eerste ranken werden hier in 1902 geplant, dit was de start van een fantastische Catena Zapata traditie. De gehele operatie is nog altijd in handen van de familie met rijke, complexe wijnen die over de gehele wereld bekroond worden. Tijdens uw bezoek geniet u van een unieke Malbec ervaring met exclusieve proeverijen waaronder de iconische wijnen Catena Alta Malbec, DV Catena Adrianna Vineyard Malbec, Catena Zapata Malbec Argentino, Catena Zapata Nicolas. 

Voorafgaand aan uw vertrek voor deze reis stemmen wij met u uw wijnvoorkeuren af. Viña Cobos - US winemaker Paul Hobbs heeft een gevarieerd porfolio van proefervaringen, en op basis van uw voorkeuren wordt uw ervaring zorgvuldig afgestemd met de specialist. U geniet in ieder geval van een reeks Malbecs uit verschillende delen van Mendoza zoals Malbec Terroir Collection Bramare Malbec Zingaretti Estate, Villa Bastías; Bramare Malbec Rebon Estate, La Consulta; Bramare Malbec Chañares Estate, Los Árboles; Bramare Malbec Marchiori Estate, Perdriel. 

Casa Vigil is het voormalige huis van Alejandro Vigil, de hoofdoenoloog van de Catena Zapata familie. Dit is de perfecte plek om te genieten van een uitgebreide viergangenlunch. Alle gerechten worden vakkundig bereid door de chef-kok, met gebruik van lokale producten, natuurlijk gecombineerd met Vigil's beste wijnen. 

Dag 7: Mendoza: Luján de Cuyo

U ervaart vandaag de grandeur en exclusiviteit van Finca Decero in de oude, traditionele wijnmakerij van Benegas. Finca Decero was ooit een kaal stuk land in de uitlopers van de Andes. Vandaag de dag is het een unieke wijngaard, waar elke wijnstok met de hand wordt gekoesterd en de wijnbereiding compromisloos is. Vrij van terughoudendheid en traditie ontwikkelden de makers van de wijnmakerij een 'a mano' ofwel ‘met de hand-methode’ die menselijk, duurzaam en gevoelig is voor natuurverschillen. 

Benegas is een traditionele wijnmakerij, welke behoorde tot de familie van Gladys Alurralde Norton, de moeder van huidige eigenaar Federico J. Benegas Lynch. Federico is zelfs geboren in het hoofdgebouw, waar hij tot op de dag van vandaag nog woont. Gedurende zijn jeugd werkte hij al in de wijnmakerij en hielp hij zijn vader bij het wijnbereidingsproces. Benegas is gericht op kwaliteit en het uitdragen van zijn Finca Libertad terroir. Benegas-wijnen hebben een sterke persoonlijkheid; het resultaat van een zeer uniek terroir door de kwaliteit en de combinatie van Franse en Argentijnse tradities. De wijnen zijn een weerspiegeling van de passie van Frederico Benegas Lynch en zijn constante zoektocht naar uitmuntendheid. 

Bodega Mil Suelos produceert wijnen in zeer beperkte oplage om de unieke terroirs van hun wijnlanden te benadrukken. Het is ontstaan uit een langdurige vriendschap tussen Alejandro Sejanovich en Jeff Mausbach. Met de sfeer van een kleine boetiekwijnmakerij, is het mogelijk om tijdens het bezoek wijnen uit tanks en vaten te proeven en met de oenoloog te praten. Tijdens een heerlijke lunch krijgt u de mogelijkheid om uw gerechten te complementeren met bijpassende wijnen. 

U verblijft in het The Vines of Mendoza Resort in de Uco vallei, voorzien van privéwijnlanden. 

Dag 8: Mendoza: Uco vallei

Valle de Uco bevat verschillende microterroirs die hun verschillen uitdrukken in de vorm van prachtige wijnen met ruime stijlen. Gelegen in het zuidwesten van de vallei en aan de voet van de almachtige Andes, zijn er nog enkele onontdekte gebieden waar spannende ontwikkelingen plaatsvinden. Vandaag gaat u de drie DOC's verkennen: Los Árboles, Chacayes en Altamira, de jongste en kleinste DOC in Mendoza. Een jonge generatie wijnbouwers heeft de regio nieuw leven ingeblazen en laten met hun creativiteit, passie en kennis de lokale druivenrassen volledig tot hun recht komen. Jonge wijnmakers vestigen zicht hier om hun dromen te verwezenlijken, ze bouwen boetiekwijnhuizen en experimenteren met originele en gedurfde manieren om wijnstokken te planten en zo gelimiteerde edities van zeer bijzondere wijnen te produceren. Dit is een geweldige manier om alle gebieden in Uco Valley te verkennen, waarbij u duidelijk de verschillen ziet in de landschappen maar natuurlijk ook in de wijnstijlen. Laat u verrassen! 

Dag 9: Mendoza - Salta

Van de beroemde Mendoza regio vliegt u naar Salta; een nog altijd, grotendeels, verborgen schat. De charme en het karakter van dit gebied ziet u terug in de cultuur en folklore van de inwoners, de architectuur van de kleine steden, de tradities en gebruiken, het eten, de muziek en de religieuze festiviteiten. Met de Andes op de achtergrond is het uitzicht hier adembenemend.  

Onder leiding van een ervaren gids verkent u de stad Salta. Salta heeft zijn Spaanse sfeer behouden, dit onderscheidt de stad van andere Argentijnse steden. De huizen en kerken in koloniale stijl zijn prominent aanwezig. 

Dag 10: Salta - Cafayate

Na het ontbijt vertrekt u uit Salta. Tijdens de, vier uur durende, autorit komt u langs de uitlopers van de imposante Andes, waar u even stopt voor een kopje koffie of thee. Vervolgens rijdt u door het adembenemende Quebrada de las Conchas, het Argentijnse equivalent van de Grand Canyon. Dit ravijn is ongeveer 50 miljoen jaar geleden ontstaan door verschillende mineralen in de bodem. De intense kleuren en spectaculaire geologische formaties kunt u vanaf verschillende plaatsen bekijken, u zult meerdere stops maken in dit wonderlijke natuurverschijnsel. U heeft ook de mogelijkheid om zelf korte wandelingen door het gebied te maken om van dichtbij de bijzondere kleurverschillen in het gebergte te bekijken.

Na het bezoek aan deze immense kloof komt u aan in De Valle de Calchaqui, een regio die in de koloniale tijd economisch erg belangrijk was door de productie van specerijen, graan en wijn. Vandaag de dag is Cafayete het hart van de hoge wijnmakerij, hier groeien wijnstokken op wel 1700 meter boven zeeniveau. Door deze enorme hoogte krijgen de druiven versterkte aroma's en smaken. De stad staat bekend om de boetiekwijnmakerijen en gaarden waar, gepaard met een lokale Torrontés of Malbec, traditioneel gegeten wordt. U geniet hier zelf van een heerlijke lunch met uitzicht over de wijngaarden en hoge bergen.

Hierna bezoekt u een traditionele wijngaard, waar duidelijk wordt waarom Cafayate een unieke plaats is voor de wijnmakerijen. Door de ijle lucht en 340 dagen zon per jaar zijn de druiven hier het donkerst van heel Argentinië. Hoge alcoholgehaltes en de Spaanse traditie van wijn maken zorgen ervoor dat de heftige tannine, die extra aanwezig is door de hoogte, wordt getemd tot een ronde en zachte smaak. Op deze wijngaard maakt u uw eigen mengsel van druiven, proost! 

Dag 11: Cafayate

Vandaag bezoekt u enkele van de meest exclusieve wijngaarden en wijnmakerijen van Cafatayte. Voordat u de bergen intrekt, brengt u eerst een bezoek aan het interessante Museo de la Vid y el Vino (het wijn en wijngaard museum), waar u alles leert over het magnifieke gebied van de Calchaquí  vallei en over de wijnen die hier gemaakt worden. Na het museum bezoekt u nog enkele andere wijngaarden en wijnmakerijen in de omgeving, waar u ook geniet van een heerlijke lunch. In de late middag keer u terug naar uw hotel. 

Dag 12: Cafayate – Molinos

In de ochtend vertrekt u voor een rit door de Calchaquí bergen richting San Carlos. Deze stad, zoals meerdere in deze regio, is te herkennen aan de koloniale architectuur, karakteristieke rieten daken en kleine witte kerkjes. U rijdt door het contrasterende landschap van Quebrada de las Flechas, genoemd naar de rotsformaties die door duizenden jaren aan erosie in een pijlpuntige vorm zijn geslepen. U komt aan in Colomé, een stadje dat bekend staat om zijn wijn, oude cultuur en uitzonderlijke lichtinvallen door de gebergtes eromheen. Hier brengt u een bezoek aan het museum en enkele lokale wijnmakerijen en slaapt u in de beroemde gelijknamige estancia.

Dag 13: Molinos & Cachi

Vandaag bezoekt u Seclantás. In dit dorpje weven mannen al sinds de koloniale tijd poncho's en sjaals. Achter enorme weefgetouwen weven mannen nog steeds 8 uur per dag! U ziet van dichtbij hoe de stoffen met de hand geverfd, gesponnen en uiteindelijk gewoven worden. Hierna rijdt u langs de voet van het indrukwekkende Nevado de Cachi gebergte. Deze omgeving is al agrarisch sinds de tijd van de Inca's en staat bekend om de productie van pepers, komijn en andere kruiden. Op een traditionele wijngaard proeft u verschillende wijnen die op grote hoogte gemaakt zijn. De hoogte van de wijngaarden is erg bijzonder omdat de druiven groter en sappiger worden dan wanneer ze op een lagergelegen stuk groeien. Deze regio is dus uitermate geschikt voor de malbec, merlot en torrontésdruiven, waarover u meer leert tijdens de proeverij. U luncht op een van de hooggelegen wijnmakerijen waarna u terugkomt bij uw hotel.  

Dag 14: Molinos – Buenos Aires

Op uw laatste volle dag rijdt u naar het Los Cardones National Park, opgericht in 1986 om de cactus en de guanacos (wilde lama) te beschermen. U vervolgt uw weg naar Piedra del Molino, een molensteen die te zwaar bleek te zijn voor de muilezels die hem, volgens het originele plan, verder naar beneden zouden brengen. Vanaf hier komt u langs de adembenemende Cuesta del Obispo, een spectaculaire, steile, zigzaggende weg waar u in 20 kilometer wel 1000 meter daalt. Na een korte drinkpauze in het dorpje Maray vervolgt u de kronkelende weg richting Quebrada de Escoipe. U ziet het landschap veranderen van droge graslanden in het hooggebergte naar een ongerept junglegebied, genaamd Yungas. U brengt een bezoek aan het karakteristieke, kleine dorpje Chicoana, gelegen in de Lerma Vallei. Hier geniet u van een traditionele lunch voordat een privétransfer u naar het vliegveld brengt voor uw vlucht naar Buenos Aires.

Dag 15-16: Buenos Aires – Amsterdam

Na een uitgebreide verkenning van de mooiste, exclusieve en soms onbekende wijngebieden van Argentinië, wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Wijn is de nationale drank van Argentinië en dat is niet voor niets! Deze reis is samengesteld met enkele van de beste wijnhuizen en exclusieve proeflokalen. Uiteraard is deze reis geheel op maat aan te passen aan uw eigen wijnvoorkeuren en reiswensen. 

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, privétransfers, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u hier graag over. 

Wist u dat

De eerste druiven die de Europeanen mee brachten naar Argentinië nog slechts zaadjes waren. De oorspronkelijke wijngaarden waren het resultaat van een natuurlijke selectie tussen moeder- en dochterplanten. Zo waren Listán Negro, Moscatel de Alejandría en Pedro Ximénez, die als rozijnen arriveerden, de zaden voor een nieuwe generatie planten. De eerste Criollas druiven werden hier geboren. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl