Winter- & Zomerspelen

Sportief

atleet olympische zomer spelen
olympische spelen land vlaggen
zomer spelen zwemmen

Sinds 1896 worden de Spelen gehouden, in 1924 onderverdeeld in de Zomer- en Winterspelen. Beide evenementen vinden eens in de vier jaar plaats. De magie van de Spelen maakt bij iedere sportliefhebber, en soms zelfs bij niet sportliefhebbers, onverminderd een speciaal gevoel los. Sporters die winnen worden nationale helden en brengen heel het land in vervoering. 

Het bijwonen van een historische overwinning met Nederlands goud op de Spelen staat dan ook op de bucketlist van vrijwel iedere sportfanaat. Uiteraard met een uitgebreid verblijf in het land waar de Spelen gehouden worden. Tickets zijn wereldwijd zeer gewild, dus mocht u er graag een keer bij zijn, informeer dan ruim van tevoren bij onze reisspecialisten naar de mogelijkheden voor een geheel verzorgd arrangement naar de Spelen en een goedgevuld programma met interessante excursies en bezienswaardigheden daaromheen. 

De Winterspelen spitsen zich, zoals de naam al verklapt, toe op winterse sporten. Te denken valt aan schaatsen, skiën, ijshockey, langlaufen, curling en bobsleeën. Met name in de schaatssport is Nederland een land om rekening mee te houden en op vrijwel iedere afstand staan er dan ook wel Nederlandse schaatsers op het erepodium. 

Gedurende de Zomerspelen ligt de focus meer op de zogeheten buitensporten, waarbij atletiek over het algemeen het best vertegenwoordigd is. Hardlopen, verspringen, kogelstoten, hordenlopen en hoogspringen zijn zomaar wat categorieën waarin de sporters elkaar naar de kroon steken. Uiteenlopende andere sporten, zoals wielrennen, hockey, voetbal, tennis en zeilen voorzien de Zomerspelen van een zeer divers karakter. 

Tijdens zowel de Winter- als de Zomerspelen zullen de ‘gladiatoren’ alles in het werk stellen om een gouden plak te bemachtigen. Bent u erbij om hen sporthistorie te zien schrijven? 

trainen olympics fietser
snowboarden sprong
zwem race olympische spelen
Verblijf

Comfortabele accommodaties

Accomodaties

Benieuwd naar andere accomodaties?

Bekijk ons volledige aanbod
Reizen

Gerelateerd reisaanbod

Reizen

Benieuwd naar andere reizen?

Bekijk ons volledige aanbod

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.