North & South Luangwa National Park

Kuddes van honderden buffels‚ nijlpaarden die de rivier bevolken‚ olifanten en een gezonde populatie leeuwen en luipaarden: South Luangwa herbergt veel wilde dieren. North Luangwa is veel minder bekend dan haar zuidelijke tegenhanger‚ maar zeker niet minder mooi.

North Luangwa National Park
In North Luangwa kunt u terecht voor een unieke ervaring in een van de meest wilde en authentieke wildernisgebieden van Afrika. Loopsafari's‚ die u de kans bieden dicht bij de natuur te komen‚ zijn hier zowel noodzaak als specialiteit omdat safarivoertuigen nauwelijks worden toegelaten. Doordat het park niet is opengesteld‚ is het nog zeer ruig en ongerept en slechts onder begeleiding van een safari operator te bezoeken. North Luangwa is primair een bosachtig gebied en staat vooral bekend om haar enorm omvangrijke kuddes buffels‚ die zorgen voor een visueel spektakel wanneer zij zich bij de rivier samenvoegen om te drinken‚ soms zelfs terwijl ze door leeuwen opgejaagd worden. Naast de meer gangbare diersoorten zoals zebra‚ wrattenzwijn‚ wildebeest en antilopen zijn hier ook diersoorten te spotten die minder vaak voorkomen zoals de oribi‚ het hartebeest‚ de reedbuck en de eland. In het gebied leeft enorm veel wild in alle rust‚ geheel in hun natuurlijke habitat. 

South Luangwa National Park
De aantrekkingskracht van het South Luangwa National Park van ruim 9000 vierkante kilometer zit in het overvloedige water. De Luangwa rivier is een rivier die als levensader door de bush slingert. Afhankelijk van de regenval en de weersomstandigheden vormt de rivier elk seizoen tientallen nieuwe rivierlussen. Na de regentijd houden de lagunes water vast zodat in de lange droge wintermaanden toch altijd veel wild te zien is. De concentratie van wilde dieren rond de oevers en de lussen van de Luangwa is ongeëvenaard. Heel bijzonder is dat alle dieren in dit gebied een fractie kleiner zijn dan hun soortgenoten in andere Afrikaanse parken. Waarom dit zo is‚ is tot op heden niet bekend. Men vermoedt dat het te maken heeft met de ontoegankelijkheid van het gebied waardoor de dieren zich anders evolueren dan elders.

Reizen Activiteiten
 • Leer safari land Zambia goed kennen en bezoek in 15 dagen de drie belangrijkste parken van het land. In de nationale parken Kafue, Lower Zambezi en South Luangwa vult u uw dagen met safaritochten op zoek naar zoveel mogelijk wild. Een onvergetelijke beleving!
  Nu vanaf € 11.945 p.p.
 • Maak kennis met Zambia tijdens deze 11-daagse reis waarbij u de drie belangrijkste highlights van het land bezoekt. U combineert een verblijf bij de machtige Victoria Falls met een verblijf aan de Zambezi rivier vlakbij het Zambezi National Park. Deze eerste dagen van de reis staan vooral in het teken van prachtige natuur en activiteiten op en aan het water. U sluit de reis af in South Luangwa National Park voor een safari in optima forma!
  Nu vanaf € 6.645 p.p.
 • Zambia is nog altijd een van de meest authentieke safarilanden, met moeilijk begaanbare wegen en een beperkt aantal accommodaties. De ongerepte natuur en het wild is echter van een bijzondere schoonheid en het ontdekken waard.
  Nu vanaf € 13.575 p.p.
 • Ontdek de vier natuurwonderen van Zambia. Als eerste maakt u kennis met het vele wild in South Luangwa. Aansluitend verblijft u aan de machtige Zambezi rivier. Wandelingen, jeepsafari's, boottochten en kanotochten staan hier dagelijks op het programma. De natuurschoon van Kafue National Park, waar u verblijft in het noordelijke gedeelte, de Busanga Plains mag ook niet ontbreken in uw reis. Het laatste hoogtepunt zijn de wereldberoemde Victoria watervallen. Aanschouw het natuurgeweld vanaf een uitkijkpunt of kies voor een meer avontuurlijke optie zoals een helikopter of ultralight vlucht.
  Nu vanaf € 13.225 p.p.
 • Tijdens deze reis maakt u kennis met Malawi en Zambia. Zo gaat u op safari in South Luangwa National Park en Liwonde National Park. Verblijft u te midden van groene theeplantages en overnacht u op een eiland in het uitgestrekte Lake Malawi. Een combinatiereis vol verschillende belevenissen.
  Nu vanaf € 9.695 p.p.
 • Ontdek vier verschillende natuurgebieden in Zambia, bekend en onbekend. Maak een met jeep- en wandelsafari's in het South Luangwa National Park en ontdek het Lower Zambezi National Park vanaf het water per kano of boot. Bewonder de imposante Victoria Watervallen en verblijf in het westen van Zambia temidden van de Liuwa Plains. Kortom een ultieme ervaring door het stijlvolle Zambia.
  Nu vanaf € 18.275 p.p.
 • Een combinatie welke niet direct voor de hand ligt, maar daardoor des te meer verrassend! Een pure safari beleving in Zambia met een verblijf in twee wildrijke parken, waarna u al de ervaringen kunt laten bezinken op een uniek eiland in Madagascar, Nosy Ankao. Op dit eiland verblijft u in Miavana, een accommodatie in teken van service, ontspanning en activiteiten in een ongekend mooie en ongerepte omgeving.
  Nu vanaf € 23.159 p.p.
 • Met een spotlight speurt u naar groot en kleiner wild. Hoogtepunt van de avondsafari is het ontdekken van een van de luipaarden, waar South Luangwa bekend om staat. Deze dieren laten zich vooral ’s avonds zien.
 • De wandelsafari is uitgevonden in Zambia, zo beweert men. Het land met de beste gidsen en prachtige natuur is nog steeds het wandelland van Afrika.
 • onze specialisten
  Kitty Nieuwenhuijsen, Afrika en Canada specialist. U bereikt Kitty op nr. 073 - 548 20 60 .
  Kitty Nieuwenhuijsen
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Botswana, Zimbabwe, Zambia, Malawi, Tanzania, Kenia, Rwanda en Canada