Over Nieuw-Zeeland

Wat is de beste tijd om naar Nieuw-Zeeland te reizen? Hoe lang is het vliegen? Hoeveel tijdsverschil is er met Nederland? Hoeveel tijd moet ik uittrekken voor een reis door Nieuw-Zeeland? Wij geven u graag antwoord op enkele praktische vragen.

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond‚ waardoor de seizoenen tegenovergesteld zijn aan die van ons. De zomer begint in december en de winter in juni. Nieuw-Zeeland heeft een gematigd zeeklimaat, terwijl de noordelijkste uithoek subtropisch is. Op het Zuidereiland oefent het bergmassief van de Southern Alps invloed uit op de regenval. Hierdoor is het ten westen van de bergen groener en vochtiger dan ten oosten.

Wat temperatuur betreft is de meest aangename reisperiode van november t/m maart. Oktober en april kunnen ook goede reismaanden zijn, met als extra voordeel dat er dan minder reizigers zijn dan in de Nieuw-Zeelandse zomermaanden. In de periode april t/m september is het nog altijd prima mogelijk om door Nieuw-Zeeland te reizen. Het is dan weliswaar kouder, maar enigszins vergelijkbaar met onze herfst. In de berggebieden kunt u zelfs skiën in deze periode. Wij adviseren u graag over de ideale reisperiode afgestemd op uw persoonlijke wensen.

Praktische informatie

Doordat Nieuw-Zeeland letterlijk aan de andere kant van de wereld ligt, is er 10 tot 12 uur tijdsverschil. Dit is mede afhankelijk van de zomertijd. De vliegduur neemt ongeveer een etmaal in beslag. In veel gevallen is er een tussenlanding in Azië die u kunt benutten om een nachtje te acclimatiseren alvorens door te vliegen. Afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij kunt u de reis ook kort onderbreken in de Pacific of in Noord-Amerika. Als u naar Nieuw-Zeeland gaat is het prettig als u daar drie tot vier weken voor uit trekt. Dan kunt u in een rustig tempo toch een goede indruk krijgen. Heeft u meer tijd tot uw beschikking, dan komt dat uw reis zeker ten goede. Wie met kinderen wil reizen kan ook heel goed terecht in Nieuw-Zeeland. De faciliteiten zijn zeer goed en er zijn vele activiteiten met kinderen te ondernemen. Nieuw-Zeeland is een heel makkelijk land om te bereizen. De inwoners zijn erg behulpzaam en het serviceniveau ligt hoog. U heeft geen vaccinaties of speciale visa nodig voor vertrek. Het land is een constitutionele monarchie met de Britse koningin als staatshoofd. De nationale taal is dan ook Engels, met het Maori als tweede officiële taal.

Sabrina Iriks ReisspecialistDesire Schaper ReisspecialistKirsten Vluggen ReisspecialistKatrijn Berends ReisspecialistCorine den Hartog ReisspecialistDionne van Vugt ReisspecialistReisspecialist JulietReisspecialist NatasjaReisspecialist ManonClemens Kroonen Reisspecialist

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.

U bereikt Juliet van Huuksloot op nr. 073 - 548 20 60 of via j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.

U bereikt Natasja van Eldik op nr. 073 - 548 20 60 of via n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.

U bereikt Manon Schuurmans op nr. 073 - 548 20 60 of via m.schuurmans@experiencetravel.nl