Highlights van Australië

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek imposant Sydney
  • Verblijf in het tropische noorden van Queensland
  • Verblijf in de outback van South Australia
  • Geniet van Australische wijnen bij Adelaide
  • Snorkelen bij de Great Barrier Reef
  • Werelderfgoed Blue Mountains

Australië staat bekend om de bruisende stad Sydney, de ruige outback en de tropische stranden van Queensland. Op deze rondreis combineert u deze elementen, maar doet u het toch net even anders.


Bewaar in moodboard

Dag 1-2: Amsterdam - Sydney

U vliegt met Cathay Pacific naar Sydney, waar u de volgende avond aankomt. Bij aankomst wordt u naar uw hotel in de stad gebracht.

Dag 3: Sydney

Een hele dag om op uw gemak Sydney te verkennen. Sydney heeft veel mee; een aangenaam klimaat, goede restaurants, mooie stranden, monumentale gebouwen en een ligging aan de haven. Een aanrader is om Sydney te verkennen per fiets.

Dag 4: Sydney

Vandaag maakt u een dagexcursie naar de Blue Mountains. Dit bijzondere berggebied ligt op relatief korte afstand van Sydney. De naam stamt af van de blauwe gloed die wordt afgegeven door de dichte eucalyptusbossen. Er zijn een aantal adembenemende uitzichtpunten, waarvan de rotsformatie The Three Sisters' het meest bekend is. Na een dag te hebben doorgebracht in de Unesco werelderfgoed keert u terug naar Sydney. Reistip; u kunt er ook voor kiezen om een nacht in de Blue Mountains te blijven overnachten in plaats van terug te keren naar Sydney.

Dag 5: Sydney - Adelaide

Vandaag vliegt u naar Adelaide. Dit is een minder bekende stad van Australië, maar een ideale uitvalsbasis naar de achterliggende wijngaarden en de outback van de provincie South Australia.

Dag 6-7: Adelaide - Clare Valley

U vertrekt naar de glooiende wijnlanden van Clare Valley. U zult aan den lijve ondervinden waarom Australië steeds meer bekendheid geniet als wijnland. Omdat goede wijnen en smakelijke gerechten een 'match made in heaven' zijn, vindt u er ook uitstekende restaurants. Daarnaast kunt streekproducten proeven op diverse lokale markten en zijn er kunstgaleries om te bezoeken.

Dag 8: Clare Valley - Flinders Ranges

Na een paar dagen wining & dining, wacht een hele nieuwe ervaring in de ruige Flinders Ranges. Dit oeroude landschap toont de uitgestrektheid en het stoere karakter van Australië. De gelaagde rotswanden en schaarse begroeiing geven het landschap een haast buitenaardse uitstraling. Een van de meest opmerkelijke natuurcreaties is Wilpena Pound, een natuurlijk amfitheater.

Dag 9: Flinders Ranges

U brengt een hele dag door in de Flinders Ranges. Uw vrijstaande bungalow van Rawnsley Park Station ligt midden in de ongerepte natuur. Het is niet ondenkbaar dat u vanaf uw balkon een kangoeroe voorbij ziet hoppen.

Dag 10: Flinders Ranges - Parachilna

De outback van Australië is een streek die wij ons nauwelijks kunnen voorstellen. De buurman woont vaak op meer dan honderd kilometer afstand en de post wordt per vliegtuigje bezorgd. Het plaatsje Parachilna is een van de weinige markante plaatjes in de woestijn. Het historische Prairie Hotel, waar u overnacht, is het meest opvallende en nagenoeg enige gebouw in de verre omtrek.

Dag 11: Parachilna - Adelaide

U keert voorzichtig terug naar de bewoonde wereld. In Adelaide kunt u 's avonds weer een gezellig terras opzoeken in het historische centrum.

Dag 12: Adelaide - Cairns

Het is tijd om het zuiden voor het tropische noorden te verruilen. U vliegt naar Cairns in de deelstaat Queensland. U verblijft eerst in het plaatsje zelf dat direct aan de Grote Oceaan ligt. U zult merken dat het leven zich hier voornamelijk buiten afspeelt.

Dag 13: Cairns - Atherton Tablelands

Vanuit Cairns rijdt u zuidelijk naar de Atherton Tablelands. Dit gebied bestaat uit heuvels‚ kratermeren‚ watervallen en regenwouden. Hier is het goed toeven de komende dagen.

Dag 14: Atherton Tablelands

U overnacht in een luxe boomhut‚ vanwaar u een weids uitzicht heeft over de omliggende natuur. Dit is tevens een goede locatie om zeldzame Australische dieren te zien zoals het vogelbekdier en talloze kleurrijke vogels.

Dag 15: Atherton Tablelands - Palm Cove

Na het verblijf in de tropische wouden, is het tijd om de stranden op te zoeken. De laatste dagen brengt u door in het stijlvolle Palm Cove, waar u heerlijk kunt nagenieten van alle belevenissen in Australië.

Dag 16: Great Barrier Reef

Deze dag gaat u het water op voor een dagexcursie naar het Great Barrier Reef. Met een catamaran zeilt u over het blauwe water naar een klein, onbewoond zandeiland dat onderdeel uitmaakt van het koraalrif. Het eiland is de ideale locatie om te snorkelen, zwemmen en zonnen. Tussendoor wordt een smakelijke lunch geserveerd.

Dag 17-18: Palm Cove

U heeft nog een aantal dagen om de tijd te vergeten. Uw resort in Palm Cove ligt tegenover het palmenstrand en beschikt over spa waar u diverse wellness behandelingen kunt ondergaan. Ook aan het zwembad of in een van de loungehoekjes kunt u uitstekend relaxen.

Dag 19-20: Palm Cove - Cairns - Amsterdam

Uw laatste dag in Australië is aangebroken. U keert terug van Palm Cove naar Cairns om daar op het vliegtuig naar Nederland te stappen. U arriveert een dag later in Amsterdam met ongetwijfeld bijzondere herinneringen aan een speciaal land. Wij passen het programma graag geheel naar uw wensen aan.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen (soms met ontbijt), excursies en autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld is en te zien is vanuit de ruimte?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl