Fogo Island Inn - Canada

ACCOMMODATIES IN Canada

Fogo Island Inn

Het moderne sprookje van Fogo Island Inn
Het verhaal van Fogo Island Inn is even inspirerend als opmerkelijk en zou niet misstaan als filmscript voor een feel good movie. We nemen u mee terug in de tijd en belichten hoe passie, geloof, verbondenheid en een hechte gemeenschap dit spraakmakende hotel maakten tot een kunstbolwerk met een sociaal randje.

We schrijven het jaar 1958. Zita Cobb, de latere oprichtster van de Inn, ziet het levenslicht op Fogo Island, een klein eilandje aan de uiterste oostkust van Canada. Als enige meisje met maar liefst zes broers leert ze al snel haar mannetje staan. Na haar jeugd trekt ze naar het vasteland om te studeren, zoals eigenlijk al haar leeftijdsgenoten. Studeren op het eiland kon immers niet en werkgelegenheid was er nauwelijks. In de jaren die volgen rondt Cobb succesvol haar studie af en ontwikkelt ze zich in rap tempo tot een gevierde zakenvrouw. Ze was multimiljonair toen ze als jonge veertiger met pensioen ging. Gedurende een jarenlange zeiltrip, die haar brengt van Noord-Spanje tot Connecticut, ontstaat voor het eerst het idee om iets terug te doen voor haar zo geliefde Fogo Island.

Samen met haar broers Tony en Alan lanceert ze in 2003 de stichting Shorefast, een liefdadigheidsinstelling die erop gericht is om economische en culturele zekerheid te bewerkstelligen op Fogo Island. Na een aarzelende start leiden hun ambities in 2010 tot de bouw van Fogo Island Inn. Ze nemen architect Todd Saunders in de arm, wiens roots op buureiland Newfoundland liggen. Zijn Noors georiënteerde stijl laat zich het best omschrijven als innovatief en gedurfd. Strakke kleuren en lijnen gaan hierin opvallend goed samen met klassieke vormen en materialen. De bouw van Fogo Island Inn is een feit en hun dadendrang is hiermee tastbaar geworden.

In 2013 opende de ‘Inn’ zijn deuren en dit betekende een grote impuls voor de werkgelegenheid op het eiland. Van receptioniste tot excursiebegeleider en van schoonmaker tot barkeeper: vrijwel alle vacatures werden vervuld door eilandbewoners. De trendy designmeubelen voor het hotel werden vervaardigd door lokale meubelmakers, groenten en fruit kwamen uitsluitend van de op het eiland aanwezige gewassen en vlees en vis verkreeg men bij lokale boeren en vissers. Hiermee was de noodzaak om Fogo Island te verlaten voor jongeren ineens een stuk minder groot. Bovendien had het eiland een nieuwe status verworven, want in enkele jaren ging het van een onbekend stipje naar een indrukwekkende plek met een enorme aantrekkingskracht.

Het in het oog springende hotel steekt fier uit boven de rotsachtige kust van Fogo Island en doet met name in het donker, wanneer het gebouw stijlvol verlicht is, sprookjesachtig aan. De 29 suites beschikken allemaal over kamerhoge ramen waarmee u uitkijkt over de oneindig lijkende oceaan. Het design verdient een speciale vermelding, want men is erin geslaagd om de nostalgie van de eeuwenlange visserstraditie te vermengen met hedendaagse elementen en frismoderne tinten.

Als gast van Fogo Island Inn ervaart u ultiem comfort en ook op het gebied van entertainment komt het etablissement op geheel eigen wijze verrassend uit de hoek. Er is een uitgebreid excursieaanbod waarin de natuur en vele gezichten van het eiland worden belicht, maar ook binnen de muren van het hotel liegen de mogelijkheden er niet om. Neem bijvoorbeeld plaats in de kleine bioscoopzaal, lees een boek in de knusse bibliotheek, bezoek de kunstgalerij met werk van lokale artiesten, kom tot rust in de hot tubs op het dakterras of trek u even terug in de wood-fired sauna.

Canadese premier Justin Trudeau verbleef in 2016 al eens met zijn gezin in Fogo Island Inn en ook actrice Gwyneth Paltrow staat in het rijtje met beroemdheden die er de nacht doorbrachten. Zij noemde haar ervaring zelfs ‘hemels’. Het is veelzeggend voor de enorme opmars van dit bijzondere hotel. Wat nog geen zeven jaar geleden te boek stond als een gewaagd project, is vandaag de dag een met een award bekroonde inspiratie voor velen.

ET-logo

Authentiek Nova Scotia & Newfoundland

Nova Scotia en Newfoundland zijn een van de meest onbekende regio's van Canada. Toch ligt het relatief dicht bij Nederland. De provinciehoofdstad St. John's is zelfs de oudste nederzetting van Noord-Amerika en was ooit in handen van Michiel de Ruyter. Desondanks treft u op deze eilanden met name ongerepte natuur, die u op eigen tempo per huurauto ontdekt...

Nu vanaf € 9.875 p.p

ET-logo

Expeditiecruise: Volledige Noordwest-Passage

Deze route is voor echte pioniers, voor mensen die graag op plekken komen waar bijna niemand ooit is geweest. De Noordwestelijke passage loopt van Groenland via de noordelijke, Canadese Arctische eilanden naar Alaska en vormt nog altijd een uitdaging voor liefhebbers van uniek natuurschoon. U wordt beloond met authentieke Inuit-cultuur en ontdekt bijzondere Groenlandse en Canad..

Nu vanaf € 29.345 p.p