Volledige Noordwest-Passage

Hoogtepunten van deze reis

  • Avontuurlijke route van West-Groenland, via Canadees Arctica naar Alaska
  • Ontmoetingen met de Inuit en bezoek aan hun gemeenschappen
  • Spotten van iconisch Arctisch wildlife zoals muskusossen, ijsberen, walrussen, beluga’s en andere walvissen
  • Imposante ijslandschappen met enorme gletsjers en ijsbergen
  • Ontdek historische, weinig bezochte locaties
  • De zon gaat nauwelijks onder zo ver boven de poolcirkel

Deze route is voor echte pioniers, voor mensen die graag op plekken komen waar bijna niemand ooit is geweest. De Noordwestelijke passage loopt van Groenland via de noordelijke, Canadese Arctische eilanden naar Alaska en vormt nog altijd een uitdaging voor liefhebbers van uniek natuurschoon. U wordt beloond met authentieke Inuit-cultuur en ontdekt bijzondere Groenlandse en Canadese High Arctic-landschappen die worden gekenmerkt door enorme gletsjers en gigantische ijsbergen. Ook het wildlife is indrukwekkend met muskusossen, ijsberen, walrussen, narwals, beluga’s en andere walvissen en talloze vogelsoorten.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Toronto

Uw reis start in Toronto, Canada. Overnachting inclusief ontbijt.

Dag 2: Dag van inscheping op Groenland

Een chartervlucht brengt u van Toronto naar Groenland. Daar aangekomen gaat u in Kangerlussuaq aan boord van het schip.  

Dag 3: Sisimiut

Het eerste bezoek vlak boven de poolcirkel is aan het plaatsje Sisimiut. Neem een kijkje in het bijzondere museum en wandel door het plaatsje met haar schilderachtige en kleurrijke 18e-eeuwse houten huizen en gebouwen. 

Dag 4: Ilulissat

Het schip vaart naar de ijsfjord van Ilulissat met gigantische gletsjers, een Unesco-werelderfgoedlocatie. Hier heeft u de gelegenheid om een optionele helikoptervlucht over de immense ijskap te maken. 

Dag 5: Qeqertarsuaq (Disko Eiland)

Samen met de aanwezige gidsen aan boord maakt u een mooie wandeling op Disko eiland, nabij Qeqertarsuaq. De baai is bezaaid met spectaculaire, glinsterende ijsbergen.

Dag 6: Op zee, richting Canada

Vandaag steekt het schip de Davis Straat over naar Qikiqtarjuaq, gelegen op Baffin eiland, dat onderdeel is van Canada.

Dag 7: Baffin Island

De kapitein stuurt het schip Isabella Bay binnen, een belangrijk voedselgebied voor een grote populatie Groenlandse walvissen. Houd uw ogen dus goed open, want mogelijk spot u ze.  

Dag 8: Baffin Island

Vandaag geniet u van het adembenemende fjordlandschap van Sillem Island. De exacte route is afhankelijk van lokale omstandigheden, zoals eigenlijk voor deze hele expeditie geldt.

Dag 9: Baffin Island

In het pittoreske Pond Inlet ontmoet u de Inuit-inwoners, wiens nederzetting is omringd door schilderachtige bergen en gletsjers die afdalen van de kleine ijskappen.

Dag 10: Baffin Island

Vandaag heeft u uitzonderlijk mooi zicht op de eilanden Bylot en Devon. Het is tevens een goede dag om uit te kijken naar unieke, Arctische wilde dieren zoals beluga-walvissen en de narwal. Ook zijn ontmoetingen met ijsberen niet uitgesloten.  

Dag 11: Devon Island/Lancaster Sound

Geniet van een wandeling in de haven van Dundas naar een voormalige buitenpost van de Royal Mounted Police. In Croker Bay zullen de gidsen de zodiac-landingsvaartuigen te water laten voor een excursie langs de gletsjers.  

Dag 12: Devon Island/Lancaster Sound

Een belangrijke tussenstop op deze expeditiecruise is Beechey eiland. Beechey eiland is de laatste rustplaats van drie leden van Franklins ongelukkige expeditie om de Noordwestelijke Passage te vinden. U bezoekt de indrukwekkende archeologische vindplaats van Thule in Radstock Bay en heeft zicht op Caswell Tower, een geïsoleerde kalkstenen berg. 

Dag 13-17: Divese activiteiten en het onvoorspelbare zee-ijs op onze expeditie-cruise

De opties voor de komende dagen zijn sterk afhankelijk van het onvoorspelbare zee-ijs. Als de omstandigheden het toelaten zal het schip Bellot Straat oversteken, wat de mogelijkheid biedt om Prince Regent Sound te bevaren en Arctisch wildlife te spotten. Mogelijk brengt u een bezoek aan het historische Fort Ross, een verlaten handelspost in Hudson's Bay. Een andere gedenkwaardige plaats die bezocht kan worden, is Prins Leopoldeiland, met prachtige verticale vogelkliffen. Bij Cunningham Inlet kunnen we met een beetje geluk honderden beluga-walvissen zien die speciaal naar deze plek zijn gekomen om te vervellen op de ondiepe zandbanken. Niet zelden ligt de kustlijn bezaaid met walvisskeletten en lopen er zeer gezond uitziende ijsberen rond. Bij de laaggelegen Tasmaanse eilanden kan het pakijs vergelijkbare proporties aannemen als dat wat Franklins expeditie in 1846 tegenhield. Als de omstandigheden het toelaten, behoort een wandeling bij het historische Cape Felix op King William Island tot de mogelijkheden om meer te weten te komen over Franklins noodlottige expeditie. 

Dag 18: Golf van Amundsen

Vandaag kunt u de benen strekken tijdens een stadstour door Cambridge Bay, waar u de plaatselijke ambachtslieden kunt steunen door lokaal handwerk te kopen.

Dag 19: Golf van Amundsen

De zodiac-excursie van vandaag gaat door een riviermonding bij Johansen Bay, Victoria Island. Laat u verrassen door de goudgele herfstkleuren op Edinburgh Island, waar ook wilde bosbessen groeien.

Dag 20: Golf van Amundsen

Op zee.

Dag 21: Golf van Amundsen

Met behulp van zodiacboten gaat u aan wal voor een wandeling op Banks Island om de dramatische landschappen met heuvels, valleien, kliffen en ravijnen te verkennen.

Dag 22: Golf van Amundsen

U passeert het geologische wonder van Franklin Bay, dat lokaal bekend staat als de 'Smoking Hills'.

Dag 23: Beaufort Zee

De opwinding neemt toe als het schip de Beaufortzee nadert. Dat betekent dat het gelukt is om de legendarische Noordwestelijke passage volledig en succesvol te hebben doorkruist.

Dag 24: Beaufort Zee

Langzaam verlaat u Canada en nadert u de grens met Alaska. Herschel Island, een verlaten eiland op vijf kilometer voor de noordkust van de Yukon, is het ijkpunt hiervoor.

Dag 25: Beaufort Zee

U vaart rondom Point Barrow, de meest noordelijke nederzetting van de USA.

Dag 26-28: Chukchi Zee en Bering Straat

De komende dagen is het feest. U viert de geslaagde doortocht van de Noordwestelijke passage, terwijl u Alaska letterlijk links laat liggen. Hoewel de, vaak nog deels bevroren, Beaufortzee nog steeds voor uitdagingen kan zorgen, is het tijd om te proosten op een onvergetelijke en werkelijk epische expeditiecruise.

Dag 29: Van boord in Nome, vlucht naar Anchorage

In Nome gaat u van boord en vliegt u met een charter naar Anchorage waar een overnachting met ontbijt voor u zijn geregeld.

Dag 30: Vertrek vanuit Anchorage

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven van Anchorage gebracht voor het vervolg van uw reis of uw terugkeer naar Nederland.


Data & prijzen

De expeditiecruise is mogelijk op 17 augustus 2024.  Vraag ons gerust om persoonlijk advies op maat en mogelijk ook last minutes en vroegboekkortingen.

Opties & inbegrepen

Prijzen zijn inclusief verblijf in hut type naar keuze, ontbijt, lunch en diner aan boord en een flexibel excursieprogramma.

Wist u dat

De Ilulissat Icefjord op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat en de grootste gletsjer buiten Antarctica is?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl