De ultieme Arctische safari in Canada

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf in de meest noordelijke lodge ter wereld
  • Cunningham riviermonding met honderden beluga’s
  • Unieke fotografie met 24 uur daglicht
  • Begeleiding van een familie van pool ontdekkingsreizigers
  • Unieke wandeltochten
  • Ijsberen, muskusossen, poolvossen, elanden en veel meer

In 1985 begonnen Richard en Josée Weber aan hun eerste expeditie door de Noordpool. Dankzij hen en hun inmiddels volwassen zonen heeft u de mogelijkheid om naar de meest noordelijk gelegen plek ter wereld te reizen op 74° noorderbreedte en ruim 800 km ten noorden van de poolcirkel.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Edmonton

In de middag vliegt u van Amsterdam naar Edmonton, waar u door het tijdverschil ook nog in de middag aankomt. De rest van de dag is ter vrije besteding. U kunt uitrusten in uw hotel of de stad verkennen.

Dag 2: Edmonton – Yellowknife

In de middag vliegt u van Edmonton naar Yellowknife. U wordt hier verwelkomd en naar uw hotel gebracht.

Dag 3: Yellowknife – Arctic Watch Wilderness Lodge

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en gaat u op weg naar Arctic Watch Wilderness Lodge. Met een privé chartervlucht vliegt u in ca. 3 uur naar Sommerset Island boven de poolcirkel, op 74° Noord. Na een introductie en rondleiding door de lodge en uitleg van de omgeving door het team kunt u uzelf installeren in uw cabin waar u de komende 7 nachten zult verblijven. Om alvast een beeld ter krijgen de verre omgeving rondom de lodge maakt u voor het diner een korte wandeling de berg op vanwaar u een schitterend uitzicht heeft op de Noordwest Doorgang en ijs formaties op het water. Uw eerste dag in de lodge zal afgesloten worden met één van de vele dagelijkse uitgebreide maaltijden, van ontbijt tot en met diner, bij de openhaard.

Dag 4: Arctic Watch Wilderness Lodge

Voor het afleggen van lange afstanden op de toendra wordt gebruikt gemaakt van ATV’s. Na een uitgebreide instructie hoe u deze voertuigen dient te besturen rijdt u naar de Cunningham Estuary om de eerste beluga walvissen te zien. Langs de kustlijn rijdt u verder alwaar archeologische vindplaatsen en artefacten te zien zijn die dateren van de eerste Vikingen die hier aan land kwamen. Terug bij de lodge kunt u genieten van een uitgebreid lunchbuffet alvorens u lekker de benen kunt strekken tijdens een wandeltocht naar de Triple watervallen. De korte tocht van ca. 5 km totaal geeft u een eerste kennismaking met de flora en fauna die in dit gebied leven.

Dag 5: Arctic Watch Wilderness Lodge

Rijdt per ATV over de rivierdelta naar Muskox Ridge, vernoemd naar de vele muskusossen. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht op de omgeving en een mooi uitkijkpunt om muskusossen en poolvossen te zien. Na een welverdiende picknick lunch aan de rand van het Inukshuk meer gaat u aan de slag met een hengel om trekzalm te vangen, en uiteraard ook weer uit te zetten. Kijkt u onder andere uit naar de sneeuwuil, jaeger en ruigpootbuizerd onderweg terug naar de lodge. Na het diner volgt een informele lezing door Richard Weber over zijn noordpool expedities.

Dag 6: Arctic Watch Wilderness Lodge

Vandaag gaat u het water op met een kajak. Door de Cunningham inham peddelt u rustig door het water terwijl u geniet van het uitzicht op Gifford Point in de verte en ondertussen uitkijkt naar beluga’s die langs uw kajak zwemmen. Bij de inham bij Kayak Falls gaat u aan land in de hoop een ijsbeer te zien. Zoon van oprichters Richard en Josée Weber, Nansen, geeft met veel plezier en enthousiasme een lezing over het fotograferen van de natuur en de dieren.

Dag 7: Arctic Watch Wilderness Lodge

In de ochtend reist u per speciale Mercedes Unimog naar het oosten van de Cunningham inham waar u heerlijke wandeltochten kunt maken. De middag brengt u door aan de riviermonding om de beluga’s die heerlijk in het water spelen te bekijken. Met grote aantallen verzamelen zij zich in het turquoise water van de afgeschermde baai.

Dag 8: Arctic Watch Wilderness Lodge

Een combinatie van historie en natuur ontvouwt zich terwijl u per ATV naar de westelijke kust rijdt van de inham. Onderweg stopt u regelmatig om de vele overblijfselen van de Thule, de voorouders van de huidige Inuit, te bewonderen. Ook leert u meer over hun interessante geschiedenis. Vanaf Polar Bear Point is het tijd om uit te kijken naar dieren. Een korte wandeling brengt u naar Nansen’s Ridge vanwaar u een schitterend uitzicht heeft over de doorvaart en het karakteristieke pool landschap.

Dag 9: Arctic Watch Wilderness Lodge

U reist over land, over de rivier en al wandelend door de Badlands. Een uniek landschap met 8.000 jaar oude Groenlandse walvisskeletten die in de toendra blootgesteld zijn. Ondertussen ziet u muskusossen, sneeuwganzen en poolvossen. Tijdens de lunch bij de rivier worden de vlotten, kajaks of paddle-boards gereed gemaakt voor de ca. twee tot drie uur durende machtige tocht terug naar Arctic Watch. Bij aankomst lodge wacht u uw laatste diner maar niet zonder dat u uw verblijf heeft afgesloten met een echte pool duik.

Dag 10: Arctic Watch Wilderness Lodge - Yellowknife

Inmiddels zult u zich helemaal thuis voelen en kunt u deze ochtend naar gelieve nog invullen met een activiteit naar wens. In de late namiddag vliegt u terug naar Yellowknife. Vanuit de lucht kunt u prachtige foto’s maken. Na aankomst in Yellowknife verblijft u in het Explorer Hotel voordat u de volgende dag terugvliegt naar Nederland.

Dag 11 - 12: Yellowknife – Amsterdam

Rond de middag vertrekt u vanaf Yellowknife om, via Calgary, terug te keren naar Amsterdam. Hier komt u vroeg in de ochtend, de volgende dag, aan.


Data & prijzen

Daar Arctic Watch Wilderness Lodge slechts 16 kamers heeft is er een beperkte beschikbaarheid. Derhalve zijn er vaste reisdata in juli en augustus.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale- en binnenlandse vluchten, overnachtingen, transfers en activiteiten inbegrepen.

Wist u dat

Naast beluga’s ook zeehonden, walrussen, orka’s, narwallen en baleinwalvissen de wateren bevolken?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl