Canada per trein

Hoogtepunten van deze reis

  • Ga actief door Toronto met de fiets
  • De overdonderende Niagara watervallen
  • Reis duurzaam met de trein en verblijf in duurzame accommodaties
  • Culinaire diversiteit in de steden
  • Het charmante Québec
  • Rondleiding door Old Montréal

Een duurzame reis per trein naar de interessante en cultureel diverse Canadese steden, waar u verblijft in de meest duurzame accommodaties. Waar Toronto een multiculturele sfeer heeft en hoog scoort op culinair gebied, is Montréal met zijn Franse invloeden en vele festivals meer relaxed. Ook bezoekt u de indrukwekkende Niagara watervallen en het sprookjesachtige Québec.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Toronto

U stapt op het vliegtuig voor een bijzondere treinreis langs de Oost Canadese steden. Als eerste is Toronto aan de beurt, een multiculturele stad waar wel meer dan 140 talen worden gesproken. Mede dankzij het tijdsverschil komt u dezelfde dag nog aan en heeft u de rest van de dag om kennis te maken met Toronto. Vanuit uw hotel loopt u zo naar het prachtige Lake Ontario, daarnaast zijn er leuke winkels en cafés te vinden. In de avond kunt u een van de uitstekende restaurants van wereldniveau uitproberen, waar Toronto bekend om staat.

Dag 2: Toronto

Vandaag verkent u wereldstad Toronto, tevens de grootste stad van Canada. Een bezoek aan de CN Tower is onmisbaar, waarbij u per lift 346 meter hoog wordt gebracht, het uitzicht is onvergetelijk mooi. Ook qua musea zit u goed; Toronto beschikt over het grootste natuurhistorische museum van Canada. Tijdens uw verblijf in Toronto hebben we tevens een fietstocht voor u geregeld. Tijdens deze fietstocht komt u langs de belangrijkste bezienswaardigheden en pittoreske plaatsen waar je alleen met de fiets kunt komen.

Dag 3: Toronto - Niagara watervallen

U reist per trein door naar de Niagara watervallen. Vanuit uw hotel heeft u uitzicht op het donderende geweld op de landsgrens van Canada met de Verenigde Staten. De Canadese kant van de watervallen bieden het beste uitzicht en de meeste attracties: van casino's tot een reuzenrad. Voor meer rust bezoekt u Niagara-on-the-Lake, een wijndorpje aan het Ontariomeer waar het goed toeven is.

Dag 4: Niagara watervallen - Kingston

Vang in de morgen nog een laatste glimp op van een van de mooiste watervallen ter wereld voordat u per trein doorreist naar Kingston, aan de andere kant van het Ontariomeer. Hier heerst een relaxte sfeer tussen de historische gebouwen die veelal uit kalksteen zijn opgetrokken. Geniet van een drankje in uw hotel met uitzicht op het meer.

Dag 5: Kingston - Ottawa

Het is tijd om door de reizen naar de hoofdstad van Canada; Ottawa. Het is het politieke en culturele hart van het land, daar waar drie rivieren samenkomen; de Rideau, Gatineau en Ottawa rivier.

Dag 6: Ottawa

Vandaag heeft u de gelegenheid om Ottawa te verkennen. De neogotische parlementsgebouwen zullen u zeker opvallen. Daarnaast heeft de stad een aantal mooie stadsparken en uitstekende musea. Vaar over het Rideau-kanaal, een Unesco erfgoedlocatie of wandel door het compacte stadscentrum met wijken als Chinatown en Little Italy.

Dag 7: Ottawa - Québec

U reist door naar misschien wel het hoogtepunt van deze treinreis, het Franstalige Québec. Het is een charmante vestingstad vol met prachtige gebouwen. Het historische hotel Fairmont Le Chateau Frontenac is één van de meeste gefotografeerde bezienswaardigheden. Québec City is de enige ommuurde stad ten noorden van Mexico en kent 400 jaar aan geschiedenis.

Dag 8: Québec

Vandaag heeft u de volledige dag om Québec te verkennen. Slenter door nauwe straatjes van het oude stadscentrum en neem een kijkje in de Rue du Petit-Champlain, een charmante straat met lokale winkels. Of wandel door het gigantische stadspark Plains of Abraham en bezoek de citadel van Québec, het grootste Britse fort in Noord-Amerika. We hebben voor u een boottocht op de rivier geregeld, waarvandaan u het beste zicht heeft op de indrukwekkende gebouwen van de stad.

Dag 9: Québec - Montréal

Na een ongetwijfeld heerlijke tijd in Québec, is het tijd om door te reizen naar die andere Franstalige stad, Montréal. De rest van de dag heb je alle tijd om Montréal te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het grootste ondergrondse winkelcentrum ter wereld. Daarnaast merk je dat Montréal veel Europese invloeden heeft en de meest bijzondere cuisine. In Montréal houden ze van de meest gekke combinaties, zoals poutine – frites overgoten met jus en kaas. Mocht u liever wat meer culinair willen dineren; Montréal biedt een wijd scala aan restaurants.

Dag 10: Montréal

Vandaag leert u Montréal beter kennen. We hebben alvast een rondleiding met een gids voor u gereserveerd, u mag kiezen voor een rondleiding door het oosten- of westen van Old Montréal. Beide tochten bieden sowieso een mooi indruk van de stad met informatie over geschiedenis, architectuur en geheime plekjes van Old Montréal. Uiteraard brengt u sowieso een bezoek aan de beroemde Notre-Dame Basiliek. De rest van de tijd mag u naar eigen wens indelen. Bezoek bijvoorbeeld Boulevard Saint-Laurent, een creatief bolwerk welke ook wel bekend staat als een openlucht kunstgalerij. Daarnaast worden er door het jaar heen talloze festivals georganiseerd, er is altijd wel iets te doen!

Dag 11 - 12: Montreál - Amsterdam

Na deze prachtige duurzame reis is het helaas weer tijd om naar huis te gaan. U vliegt vanuit Montréal terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag weer aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen met ontbijt, vervoer per trein en drie excursies inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het mogelijk is om op het randje van de CN Tower in Toronto te lopen? Tijdens de Edgewalk loopt u 20 minuten buiten op 356 meter hoogte, vanwaar u ongetwijfeld de meest indrukwekkende foto kunt maken!

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl