Unieke treinreis door de ongerepte Rocky Mountains

Hoogtepunten van deze reis

  • Unieke treinreis per Rocky Mountaineer
  • Prachtige uitzichten op dieprode rotsformaties
  • Warmwaterbronnen in Glenwood Springs
  • Ravijnen in Canyonlands
  • Denver, the Mile High City
  • Magisch Arches National Park

Deze indrukwekkende reis per trein brengt u langs ruige canyons en bekende nationale parken in de Rocky Mountains. Tijdens deze unieke tocht door Colorado en Utah reist u in het exclusieve Rocky Mountaineers treinstel, voorzien van panoramische ramen die zelfs het plafond beslaan. Hierdoor heeft u optimaal uitzicht over de uitzonderlijke landschappen die u onderweg tegenkomt.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Denver

U landt op het vliegveld van Denver, Colorado, waar een transfer klaarstaat om u naar uw hotel in het bruisende centrum van Denver te brengen. Eenmaal gearriveerd heeft u de mogelijkheid om de stad te ontdekken of om uit te rusten in het hotel.

Dag 2: Denver - Glenwood Springs

Na het ontbijt brengt een transfer u naar het station waar u aan boord stapt van de Rocky Mountaineer trein. Hier begint deze bijzondere reis pas echt. Nadat de trein vertrekt maken de hoge gebouwen van de stad plaats voor de schilderachtige Byers en Gore Canyons. De trein rijdt op een aangenaam tempo zodat u optimaal geniet van het spectaculaire uitzicht. Na een comfortabele rit komt u aan in Glenwood Springs, een gemoedelijk stadje waar u de nacht doorbrengt in een aangenaam hotel.

Dag 3: Glenwood Springs - Moab

Deze ochtend vertrekt u weer met de Rocky Mountaineer. Onderweg wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd bij uw zitplaats. Door de panoramische ramen van de treinstellen ziet u de ruige gebergtes veranderen in de dieprode kleuren van Mount Garfield. U nadert Moab, een belangrijke stad voor de nabijgelegen, bekende natuurgebieden Arches- en Canyonlands National Park. Eenmaal aangekomen in Moab wordt u naar uw hotel gebracht. Voordat u de dag afsluit, zorgt de zonsondergang voor adembenemende kleurnuances op de rode bergen rond de stad.

Dag 4-5: Moab

De komende twee dagen ontdekt u het charmante Moab en haar omgeving. De stad staat bekend als de toegangspoort naar de omliggende nationale parken. U heeft de mogelijkheid om een dagtocht naar een van deze natuurgebieden te maken. Zo staan er in het magische Arches National Park duizenden door de natuur gevormde rode bogen, waarvan de Delicate Arch en de Landscape Arch een van de meest bekende zijn. Het Canyonlands National Park bestaat daarentegen uit enorme ravijnen, gevormd door de Colorado River en de aftakkingen hiervan. Deze verschillende stromen verdelen het gebied in vier stukken: Island in the Sky, The Needles, The Maze en de rivieren zelf. De gebieden delen allemaal hetzelfde oorspronkelijke woestijnkarakter maar zijn ieder uniek in belevenissen en activiteiten, genoeg om te ontdekken dus.

Dag 6: Moab - Glenwood Springs

Na twee indrukwekkende dagen in Moab vertrekt u weer in tegengestelde richting met de Rocky Mountaineer richting Glenwood Springs. Onderweg drinkt u een heerlijke cocktail terwijl buiten de rode rotsformaties plaats maken voor open vlaktes met hoge witte bergtoppen op de achtergrond. De trein steekt de grens tussen Colorado en Utah over, waarna u aankomt in Glenwood Springs. U overnacht nogmaals in dit pittoreske stadje.

Dag 7: Glenwood Springs - Denver

In de ochtend wordt u naar het station gebracht waar de trein weer voor u klaarstaat. Het laatste stuk van uw reis geniet u van de weidse uitzichten en de excellente service van de crew. U komt aan in Denver waar u incheckt bij uw hotel, waarna u nog wat tijd heeft om deze ‘Mile High City’ te verkennen. Lower Downtown is een wijk die u niet mag missen tijdens deze reis. Historische gebouwen, oude saloons, bierbrouwerijen en kleurrijke winkels maken deze buurt tot een van de favorieten van de lokale inwoners. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan Rockmount Ranch Wear, een westernwinkel waar u echte cowboyhoeden en –laarzen shopt. Na een indrukwekkende dag keert u terug naar uw hotel waar u de dag kunt afsluiten met een drankje in de bar.

Dag 8-9: Denver - Amsterdam

Na een spectaculaire reis door de ongerepte Rocky Mountains wordt u opgehaald bij uw hotel en naar het vliegveld gebracht. Vanaf hier vertrekt u met een koffer vol mooie herinneringen terug naar Amsterdam. Dit is zonder twijfel een reis waar u nog vaak aan zult terugdenken.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, transfers, treinreis en een aantal maaltijden inbegrepen. 

Wist u dat

Denver ooit een nederzetting was voor goudzoekers? In de 19e-eeuw vonden pioniers goud aan de voet van de Rocky Mountains bij Denver. Hoewel het uiteindelijk niet veel bleek te zijn, waren de geruchten genoeg om de stad te doen groeien tot waar hij nu is.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl