Hoogtepunten van Alaska

Hoogtepunten van deze reis

  • Reis door de woeste natuur van Alaska
  • Fotografeer wilde dieren in Denali National Park
  • Ontdek de hoogste berg van Noord-Amerika
  • Bezoek een indianendorp
  • Cruise door de helderblauwe wateren van Kenai Fjords National Park
  • Bekijk indrukwekkende gletsjers

Reis door de wildernis van Alaska en ontdek indrukwekkende gletsjers, ongerepte kustwateren en wilde dieren. In 16 dagen rijdt u door de ongerepte natuur van zuidoost Alaska, bezoekt u maar liefst drie nationale parken en leert u meer over de Amerikaanse staat.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Anchorage

Vanuit Amsterdam vliegt u naar Anchorage, de grootste stad van Alaska. Eenmaal aangekomen haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in Anchorage. Geniet hier van de rust en bereid u voor op uw reis door de wildernis.

Dag 2: Anchorage - Seward

Uw avontuur door de wildernis van Alaska gaat beginnen. Vandaag rijdt u in zuidelijke richting naar Seward en passeert u onderweg majestueuze bergen en kristalheldere wateren. Bij Turnagain Arm kunt u een bijzonder schouwspel meemaken. Het getij heeft hier een ongebruikelijk verschil van ongeveer 12 meter, dat bijna nergens ter wereld zo goed te zien is als hier. Dit gaat vaak gepaard met hoge golven en is een mooi schouwspel. Rijdt vervolgens door naar Seward waar u uzelf omgeeft met groene vegetatie, wilde bloemen en met sneeuw bedekte bergtoppen.

Dag 3: Seward

Seward bevindt zich vlakbij Kenai Fjords National Park. Een bezoek aan het park biedt u de gelegenheid om de ongerepte schoonheid van Alaska’s kustwateren te ontdekken. U maakt een cruise door de helderblauwe wateren van het park en vaart langs talrijke gletsjers en overweldigende natuurlandschappen. Bovendien beschikt Kenai Fjords National Park over een overvloed aan wilde dieren die u gedurende de cruise kunt spotten. Naast het grandioze fjord bezoekt u ook Alaska Maritime National Wildlife Refuge, waar duizenden zeevogelkolonies zich gevestigd hebben.

Dag 4: Seward - Talkeetna

Uw reis vervolgt zich naar Talkeetna. Het leuke plaatsje Talkeetna was ooit een bevoorradingscentrum voor goudzoekers. Heden ten dage is het een populair activiteitencentrum. Het dorpje ligt nabij Mount Denali, de hoogste berg van Noord-Amerika. Vlieg naar de top van de berg met een flightseeing tour of beklim de berg tijdens een excursie. Talkeetna zelf heeft vele historische gebouwen die gelegen in de ruige omgeving zorgen voor een indrukwekkend spektakel, wat u niet snel zal vergeten.

Dag 5: Talkeetna - Denali National Park

U vervolgt uw weg over de George Park Highway in noordelijke richting naar het Denali National Park. Het Denali National Park beslaat bijna 2,5 miljoen hectare aan pure wildernis. Midden in het park ligt Mount McKinley; met zijn 6194 meter de hoogste berg van Noord-Amerika. Bij helder weer kunt u Mount Denali al van grote afstand zien verschijnen. Vannacht overnacht u in een sfeervolle lodge, die vlakbij de ingang van Denali National Park ligt.

Dag 6: Denali National Park

Samen met een ervaren gids gaat u vandaag het park in. De gids zal u gedurende uw reis over Denali Park Road van informatie voorzien over de biologie en geologie van het gebied. Daarnaast gaat hij of zij samen met u op zoek naar, onder andere, beren, elanden, rendieren en schapen. Het spotten van wild is bijna nergens zo spectaculair als hier. Het is heel normaal om speurende beren te zien aan de waterranden, een kudde kariboes door een vallei te zien sjokken of een eenzame wolf tegen te komen op zoek naar voedsel. Tijdens tussenstops kunt u de dieren fotograferen en uw benen strekken. Na aankomst bij Denali Backcountry Lodge vliegt u terug en ontdekt u het park vanuit een geheel nieuw perspectief.

Dag 7: Denali National Park - Fairbanks

Vandaag rijdt u verder naar Fairbanks. Eenmaal aangekomen maakt u een cruise met een authentieke stoombot langs de Chena en Tanana rivier. Onderweg bezoekt u het voormalige huis en de kennels van de beroemde hondensleeracewinnares Susan Butcher. Ook brengt u een bezoek aan een replica van een oorspronkelijk, indiaans dorp en ziet u de ‘Wedding of the Rivers,’ daar waar de Chena en Tanana rivier samenkomen. Vervolgens reist u weer terug naar Fairbanks.

Dag 8: Fairbanks - Copper Center

U rijdt vanuit Fairbanks naar Copper Center. In dit kleine plaatsje ervaart u het klassieke karakter van Alaska, met sfeervolle huizen en pure natuur. Copper Center is een plaatsje gelegen in de Copper River Valley. Door deze vallei stroomt de Copper River, die ter hoogte van Copper Center kruist met de Klutina River. De Copper River staat bekend om haar rijkdom aan zalm die onder de meest gewaardeerde zalm ter wereld behoord.

Dag 9: Copper Center - Kennicott

Vanuit het afgelegen plaatsje rijdt u naar Chitina, waar u aan boord stapt van een vliegtuig om vervolgens naar McCarthy te vliegen. Laat u verrassen door het natuurschoon dat u vanuit de lucht aanschouwt terwijl u over Wrangell-St. Elias National Park vliegt. Het park omvat verschillende bergketens en heeft negen van de zestien hoogste toppen in Noord-Amerika. In McCarthy reist u verder naar Kennicott, een voormalig kopermijnstadje dat tevens bekend staan om haar 14 verdiepingen tellende mijn.

Dag 10: Kennicott

Kennicott ligt verscholen in het hart van Wrangell-St. Elias National Park en laat u een stukje geschiedenis herbeleven uit de tijd van de mijnen. Tijdens een unieke dagtocht bezoekt u samen met een gids de hoogtepunten van het plaatsje dat ooit bewoond werd door mijnwerkers en leert u meer over de geschiedenis van het gebied. U maakt een wandeling naar Root Glacier en begeeft u op het gladde ijs.

Dag 11: Kennicott - Valdez

U reist terug naar McCarthy waar u op het vliegtuig stapt terug naar Chitina. Van daaruit rijdt u verder naar Valdez. Gelegen aan Port Valdez, een fjord aan de Prince William Sound, floreerde Valdez ten tijde van de Gold Rush in 1898. Met als missie het bereiken van het binnenland via de Valdez Glacier Trail, ontdekten goudzoekers de schoonheid van dit gebied. Wilde rivieren, torenhoge watervallen, imposante gletsjers en ongerepte wildernis; het is er allemaal. De Prince William Sound biedt tal van mogelijkheden op het gebied van watersport en de Chugach Mountains zijn een paradijs voor de wintersport. Verken de rivieren en fjorden tijdens het kajakken of raften of spot bultrugwalvissen, orka’s, zeeleeuwen en otters.

Dag 12: Valdez

Geniet tijdens uw vrije dag in Valdez van de natuuromgeving en het water van Prince William Sound. U kunt bijvoorbeeld een cruise maken naar een van de omliggende gletsjers of u kunt gaan wandelen door de ruige natuur. Grote kans dat u onderweg allerlei wilde dieren spot. Met wandelroutes als de Goat Trail, doorkruist u de wildernis langs watervallen en velden vol wilde bloemen in een gebied waar beren langs beekjes jagen op zalm. ‘s Winters zoekt u het avontuur op in de bergen. Een dik pak sneeuw zorgt jaarlijks voor kilometers sneeuwpret op de ski’s, snowboard of sneeuwscooter.

Dag 13: Valdez - Palmer

Vanuit Valdez rijdt u naar Palmer. Deze groeiende stad kent naast de indrukwekkende natuuromgeving een rijk landbouwgebied en dan met name de enorm grote groentes die er worden gekweekt. Bezoek de jaarlijkse Alaska State Fair, waar records worden gevestigd met reusachtige kool van bijna 63 kilogram of een gigantische broccoli van 16 kilogram. Daarnaast vormt de nabije Knik Glacier een bekende bezienswaardigheid. Dit 25 mijl lange meer vormt een van de grootste gletsjers in Alaska. U kunt vanuit Palmer de gletsjer gemakkelijk gezoeken maar u kunt ook per helikopter vlucht de ijsvlakte verkennen.

Dag 14: Palmer - Anchorage

U reist vanuit Palmer weer terug naar Anchorage. Spendeer uw laatste dag in de grootste stad van Alaska door bijvoorbeeld meer te leren over de geschiedenis en cultuur van de Amerikaanse staat. Geniet nog even van de woeste natuur en neem afscheid van een bijzondere vakantiebestemming.

Dag 15-16: Anchorage - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis langs de hoogtepunten van Alaska. Vandaag levert u uw huurauto in en vliegt u vanuit Anchorage weer terug naar Amsterdam. Het einde van een spectaculair avontuur in de wildernis van Alaska. U landt de volgende dag op Schiphol met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, diverse maaltijden, excursies en autohuur inbegrepen.

Wist u dat

Mount Denali in Denali National Park met meer dan 6000 meter de hoogste berg van Noord-Amerika is?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl