Het natuurrijke Noordwesten van Amerika

Hoogtepunten van deze reis

  • Gezellig Portland
  • Het helderblauwe Crater Lake
  • Regenwoud in Olympic National Park
  • Spectaculaire kustlijnen
  • Bruisend Seattle
  • Sfeervolle accommodaties

Geniet van de natuur in de staten Oregon en Washington, waar bergen, vulkanen, kratermeren en natuurparken een schitterend decor vormen. Ontdek de bruisende steden Seattle en Portland en sta oog in oog met het bijzondere landschap.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Portland

Uw reis begint in Portland, Oregon. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw auto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum. Portland pretendeert net wat anders te zijn dan andere Amerikaanse steden. Hun slogan is ‘Keep Portland Weird’. U mag zelf ontdekken wat u hiervan vindt.

Dag 2-3: Portland

Portland is relatief klein en daarom uitstekend te voet of per fiets verkennen. U vindt hier een prettige mengeling van oude en nieuwe architectuurstijlen, leuke cafés en terrasjes aan Pioneer Square en door bomen omzoomde straten. Verder staat Portland bekend om de vele foodtrucks waar u kunt proeven van de vele smakelijke gerechten. Of bezoek ‘s werelds grootste onafhankelijk boekwinkel, Powell’s City of Books, waar u gemakkelijk verdwaalt tussen de miljoenen boeken.

Dag 4: Portland - Bend

Het is tijd om de indrukwekkende natuur van Oregon te verkennen. Volg de prachtige route langs de Columbia River Gorge richting Mt. Hood National Forest met geweldige uitzichten bij Bridal Veil en Crown Pointe State. Of bewonder de grootste en bekendste waterval van Oregon, Multnomah. Vanuit Hood River rijdt u zuidwaarts door de Hood River Valley. Dankzij een gematigd klimaat, vulkanische bodem en gletsjerwater is de vallei één van de meest vruchtbare fruitteeltgebieden ter wereld. Ook passeert u de vulkaan Mount Hood, de hoogste bergpiek van Oregon.

Dag 5: Bend

Vandaag heeft u gelegenheid om Willamette National Forest en Vally te bezoeken. Met glooiende heuvels, groene bergen, charmante stadjes en boerderijen is dit een prachtige omgeving. Deze regio staat met name bekend om haar wijn. U vindt er meer dan 300 wijnboerderijen & wijngaarden. Neem uitgebreid de tijd voor een heerlijke lunch in combinatie met een voortreffelijke wijn.

Dag 6: Bend - Crater Lake

Onderweg naar uw eindbestemming van vandaag kunt u verschillende mooie autoroutes volgen in het Deschutes National Forest. Volg bijvoorbeeld de Cascade Lakes National Scenic Byway vanuit Bend richting Crescent. Deze prachtige route brengt u naar Mt. Bachelor en tientallen heldere meren. Uw overnacht in Crater Lake National Park aan het immens grote kratermeer.

Dag 7: Crater Lake - Grants Pass

Wandel in de ochtend langs het helderblauwe water van het kratermeer met uitzicht op Wizard Island, de oorspronkelijke vulkaankrater. Op weg naar Grants Pass kunt u een gedeelte van de Volcanic Legacy Scenic Byway volgen tot aan de Klamath Falls en het gelijknamige meer. Hier kunt u tal van buitenactiviteiten ondernemen zoals wandelen, vissen en mountainbiken. Ook staat dit gebied bekend om haar vele vogelsoorten.

Dag 8: Grants Pass - Newport

U laat het binnenland achter u en rijdt verder richting de kust. Vanaf Coos Bay volgt u de kustweg Highway 101 met mooie stranden, rotsen en duinen. In de omgeving van Florence liggen de Oregon Dunes, het grootste duingebied in de Verenigde Staten. De door de wind gevormde zandduinen bieden tal van recreatieve mogelijkheden zoals sandboarden en buggy rijden. U overnacht in de schilderachtige stad Newport.

Dag 9: Newport

Een vrije dag om door te brengen aan het eindeloze strand van Nye Beach. Of bezoek Yaquina Head met de 93 meter hoge vuurtoren Yaquina Bay Lighthouse. U kunt de vuurtoren beklimmen voor een prachtig uitzicht. Daarnaast huisvest dit gebied grote kolonies zeekoeten maar er worden ook regelmatig aalscholvers, meeuwen en zeearenden gespot.

Dag 10: Newport - Olympic National Park

Wederom is het een aanrader om de route langs de indrukwekkende kust van Oregon naar het Olympic National Park in de staat Washington te volgen. Na elke bocht wacht u weer een ander uitzicht op de bergen in het binnenland en de mooie kustlijn langs de Stille Oceaan. Maak een stop in de badplaats Seaside en wandel langs Seaside’s Broadway met winkeltjes, restaurants en een ouderwetse carrousel. In Astoria kunt u de overblijfselen van het scheepswrak Peter Iredale op het strand bekijken. Vervolgens passeert u de staatsgrens en rijdt u Washington State binnen. U overnacht aan Lake Quinault in het nationale park.

Dag 11: Olympic National Park

In Olympic National Park geniet u van een bijzonder landschap, van met mos begroeide bomen in het regenwoud tot watervallen en meren. Er zijn diverse uitgezette wandelroutes, maar u kunt de omgeving ook per fiets verkennen.

Dag 12: Olympic National Park - Seattle

U laat Olympic National Park achter u en reist in circa drie uur naar de grootste stad van de staat Washington; Seattle. Deze levendige stad wordt omringd door waterrijk gebied en is tevens uw laatste bestemming van deze reis. Ontdek met eigen ogen waarom deze stad Emerald City wordt genoemd.

Dag 13: Seattle

Breng een bezoek aan The Waterfront en drink een kop koffie in het allereerste Starbucks café in Pike Place Market. Vanaf de Space Needle heeft u een mooi uitzicht over Seattle en kunt u goed zien dat de stad grotendeels is omgeven door water. Of maak een uitstapje naar Mount Rainier National Park met de hoogste vulkaan in het noordwesten van Amerika. Rondom de vulkaan met de eeuwig besneeuwde toppen, kunt u verschillende uitgezette wandelroutes volgen.

Dag 14-15: Seattle - Amsterdam

Vandaag keert u terug naar Nederland. U levert de auto in op de luchthaven en vliegt vervolgens terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en autohuur inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Portland staat bekend als de ‘City of Roses’. Er heerst een goed klimaat dat ideaal is om rozen te kweken. In de stad vindt u verschillende rozentuinen?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl