Beren en Wildernis in Alaska

De hoogtepunten van deze reis

  • Spectaculair Denali National Park
  • Oog-in-oog met de grizzlyberen
  • Verken Kodiak Island
  • Ultieme wildernis in Katmai NP
  • Ontdek Alaska's 'Emerald Isle'
  • Bezoek goudmijnstadje Talkeetna

Alaska staat bekend om haar ongekende wildernis en de vele grizzly beren die er leven. Tijdens deze reis maakt u kennis met de prachtige natuur in onder meer Denali National Park en Katmai National Park en ontdekt u de vele facetten van de grootste staat van Amerika. Kom oog in oog te staan met de reusachtige grizzlyberen en beleef een onvergetelijk avontuur in Alaska.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Anchorage

U vliegt vandaag via Minneapolis naar Anchorage, de grootste stad van Alaska. Eenmaal aangekomen in Anchorage haalt u bij de luchthaven uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het centrum van de stad. Hier kunt u bijkomen van uw lange vliegreis en u klaarmaken voor uw avontuur door het ruige landschap van Alaska.

Dag 2: Anchorage - Talkeetna

U laat Anchorage achter u en reist naar Talkeetna. Talkeetna is een gezellig stadje dat vroeger het bevoorradingcentrum voor de goudzoekers was. Vandaag de dag is het een populaire uitvalsbasis voor het ondernemen van vele activiteiten. Maar ook voor wie minder avontuur zoekt is Talkeetna een ideaal verblijf. Maak een wandeling langs de historische dorpen en geniet van het prachtige uitzicht op Mount McKinley.

Dag 3: Talkeetna – Denali National Park

U gaat nog dieper de wildernis in wanneer u Denali National Park binnentreedt. Vandaag maakt u een tocht door de ruige natuur van het park. Gedurende tussenstops kunt u wilde dieren spotten en van spectaculaire uitzichten genieten. Een bus transfer brengt u naar uw lodge. De lodge waar u de komende nachten verblijft ligt middenin het park en biedt daarmee een toevluchtsoord te midden van het arctische landschap, zodat u de natuur ten volle kunt ervaren. Geniet van de ongerepte natuur en het eindeloze uitzicht over het schitterende park.

Dag 4–5: Denali National Park

Ontdek de afgelegen alpenvalleien en toendragebergtes en observeer de wilde dieren uit de omgeving. Iedere ochtend kunt u deelnemen aan wandeltochten van verschillende moeilijkheidsgraden, of u nu de top van een berg wilt bereiken of door de weelderige vallei wilt dwalen op zoek naar broedende vogels en unieke bloemen, de keus is aan u.

Dag 6: Denali National Park – Anchorage

U laat het schitterende Denali National Park achter u en vliegt per helikopter over het adembenemende landschap terug naar de entree van het park. Hierna rijdt u terug naar de stad Anchorage. In Anchorage heeft u de dag ter vrije besteding. Leer hier meer over de geschiedenis en cultuur van de grootste staat van de Verenigde Staten in het Anchorage Museum of struin op uw gemak door de stad.

Dag 7: Anchorage - Kodiak

De ochtend heeft u vrij te besteden alvorens u in de middag naar Kodiak vliegt op het gelijknamige eiland. Kodiak Island in de Golf van Alaska is het grootste eiland van de Verenigde Staten. Het wordt ook wel Alaska's 'Emerald Isle' genoemd. Tweederde van het eiland is een wildpark voor maar liefst drieduizend van de grootste grizzlyberen in de wereld.

Dag 8: Kodiak – Katmai National Park

U laat Kodiak Island achter u en reist in de middag per watervliegtuig naar Katmai National Park. Afhankelijk van het weer maakt u een boottocht door de prachtige baai. In juni 1912 barstte de vulkaan Novarupta op gewelddadige wijze uit. Een groot wildernisgebied veranderde daardoor in een landschap van met as bedekte bergen, rokende valleien en duizenden stoomgaten. De vallei werd bekend als de ‘Valley of 10.000 Smokes' en werd al snel nationaal monument. Inmiddels staat dit gebied bekend als het Katmai National Park.

Dag 9–10: Katmai National Park

Deze dagen gaat u dit prachtige park verkennen. Deze afgelegen wildernis staat terecht bekend om haar werkelijk spectaculaire berglandschap en om de rijkdom en diversiteit van de natuur. De grootste bevolking beschermde grizzlyberen ter wereld leeft hier - namelijk meer dan tweeduizend. Bij Brooks Falls komen de beren samen op de oevers van de rivieren om op zalm te vissen. Ook Halo Bay staat bekend om de unieke mogelijkheden om wilde grizzlyberen van dichtbij te aanschouwen met name in de zomermaanden. In de 17.000 vierkante kilometer rondom deze kust vindt men niets anders dan de wildernis van het Katmai National Park. De stranden zijn er waanzinnig maar toch zijn de beren de grootste aantrekkingskracht van dit gebied.

Dag 11: Katmai National Park – Kodiak

U reist vandaag terug naar Kodiak Island waar u nog één nacht verblijft. Kodiak City was ooit de hoofdstad van het Russische Alaska en dit erfgoed leeft voort in het Baranof Museum, Erskine House en de Heilige Verrijzenis Kerk. Breng een bezoek aan een van deze bezienswaardigheden of geniet van de rust in uw accommodatie. U kunt ook een zes kilometer lange wandeling maken langs Rezanof Road in het stadscentrum.

Dag 12: Kodiak – Anchorage

Grijp uw kans en ga opnieuw op zoek naar beren. Ook kunt u gaan vissen of gaan kajakken door de ongerepte natuur. Wees echter op tijd, want in de middag verlaat u Kodiak en reist u weer verder naar Anchorage: uw eindpunt van deze reis.

Dag 13-14: Anchorage – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw reis door de natuur van Alaska. U reist naar de luchthaven van Anchorage en vliegt vervolgens via Seattle terug naar Amsterdam. Hier komt u de volgende dag aan met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, autohuur, vlucht per watervliegtuig van en naar Katmai NP, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Grizzlyberen met hun enorme bijtkracht zelfs een bowlingbal met gemak kapot kunnen maken?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl