Adembenemende natuurparken van West-Amerika

Hoogtepunten van deze reis

  • Bruisend Las Vegas
  • Wandelparadijs Zion National Park
  • Opmerkelijke rotsformaties in Monument Valley
  • Accommodaties in de natuurparken
  • Verblijf in een Western Lodge in Moab
  • Grootste canyon ter wereld, de Grand Canyon

Ontdek de prachtige natuurparken die het westen van de Verenigde Staten u te bieden heeft tijdens deze 16-daagse autoreis. Elk natuurpark zal u verrassen met zijn eigen, unieke kenmerken.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Las Vegas

Vandaag vliegt u met een rechtstreekse KLM vlucht naar de woestijnstad Las Vegas. Bij aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel aan de beroemde Strip. Grote themahotels, spectaculaire shows, casino’s en entertainment voeren de boventoon. Las Vegas wordt niet voor niets ‘Entertainment Capital of the World’ genoemd.

Dag 2: Las Vegas

Een vrije dag om deze wereldstad te ontdekken. Waan u even in Parijs, New York of Venetië voor een drankje of lunch, bewonder de fonteinenshow voor het beroemde Bellagio hotel, geniet in uw eigen privé cabana aan het zwembad, sla een balletje op de golfbaan of ga winkelen in het CityCenter waar alle topmerken hun eigen boetiekwinkels hebben. Een avondje in één van de vele theaters met beroemde shows mag eigenlijk niet ontbreken. De optie zijn eindeloos en wij voorzien u graag van een persoonlijk advies.

Dag 3: Las Vegas - Zion National Park

U laat de drukte van de stad achter u en rijdt naar Zion National Park. Onderweg is het de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Valley of Fire Statepark, ten noordoosten van Las Vegas. Volg de Valley of Fire Highway naar het park, waar u talrijke roodgekleurde zandstenen rotsen kunt bewonderen. Het zonlicht geeft de rotsen bijzondere kleurschakeringen, met name in de ochtend en avond. Nabij St. George vindt u het Red Cliffs Desert Reserve, een park waar u mooie wandelingen kunt maken. De uitgezette wandelroutes variëren van eenvoudig tot intensief. U volgt de Zion-Mount Carmel Highway, een mooie route met beroemde tunnel, naar uw accommodatie voor de komende nachten.

Dag 4: Zion National Park

Het Zion National Park staat bekend als waar wandelparadijs. Het park wordt gekenmerkt door indrukwekkende rotswanden waar u tussendoor kunt lopen. Er zijn zowel eenvoudige als spectaculaire wandelroutes van diverse lengte langs steile afgronden aangelegd in de Zion Canyon. De naam Zion verwees ten tijde van de Mormoonse pioniers naar een hemelse stad en is een meer dan perfecte naam voor dit prachtige park.

Dag 5: Zion National Park - Bryce Canyon National Park

Een korte route van ongeveer 1,5 uur brengt u naar het fabelachtig landschap van Bryce Canyon National Park. De duizenden roodbruine, kalkstenen pilaren vormen een labyrint in een natuurlijk gevormd amfitheater. Vanaf diverse uitkijkpunten heeft u een geweldig uitzicht op het amfitheater. Maak een eenvoudige wandeling langs de rand van de canyon of kies voor een meer uitdagende wandelroute en daal af in de canyon.

Dag 6: Bryce Canyon National Park - Moab

Vandaag gaat u onderweg naar Moab. U kunt ervoor kiezen om de Scenic Byway 12 te rijden. De route leidt u door een natuurrijke omgeving met ravijnen, rotsen en plateaus. Of kies voor een route meer noordwaarts via het grootste en natuurlijke bergmeer Fish Lake, gelegen in het gelijknamige nationale park. Huur een bootje en vaar over het prachtige meer of wandel langs de oever. De komende nachten verblijft in een Western lodge nabij Moab.

Dag 7-8: Moab

Geniet van uw verblijf middenin de Amerikaanse western wildernis. Vanuit de lodge worden er diverse activiteiten aangeboden, die u kunt bijboeken. Trek te paard de natuur in of ga mountainbiken. Het ruige landschap met ravijnen, bergen en rivieren leent zich uitstekend voor een tocht per jeep, waarmee u van de gebaande paden kunt afwijken. U kunt er ook voor kiezen om zelf de omliggende nationale parken te ontdekken. Arches National Park staat bekend om zijn opmerkelijke zandstenen bogen bezoeken. U kunt mooie wandelingen maken naar de ruim 2000 bogen die het park herbergt. In het ruige landschap van Canyonlands National Park kunt u ravijnen, plateaus, grotten, bogen en de Colorado rivier bewonderen.

Dag 9: Moab - Monument Valley

De route van vandaag brengt u zuidwaarts. Onderweg passeert u Spanish Valley waar u een bezoek kunt brengen aan de wijngaard. Sinds 1979 worden hier verschillende wijnen verbouwd en geproduceerd. Volg een rondleiding en proef van de Cabernet Sauvignon en Reisling. Of maak een korte stop bij Hole ‘N’ The Rock en Wilson Arch. Het iconische Monument Valley is de eindbestemming. Een prachtig fotogeniek woestijnlandschap met opmerkelijke rotsformaties in beheer van de Navajo-indianen. Het gebied is het decor geweest van talloze Wild West films en reclames. Vanuit het bezoekerscentrum heeft u een mooi uitzicht op de drie bekendste monolieten; East en West Mitten Buttes en Merrick Butte. Met een geschikt voertuig kunt u de 27 kilometer lange Valley Drive volgen en zandstenen monumenten waaronder Elephant Butte en Totom Pole bewonderen. Een Navajo gids laat u graag kennismaken met gebieden in het park waar u op eigen gelegenheid geen toegang tot heeft. Wij voorzien u graag van een persoonlijk advies.

Dag 10: Monument Valley - Grand Canyon

Vandaag rijdt u naar één van de grootste en beroemdste bezienswaardigheden van de Verenigde Staten, de Grand Canyon. U kunt kiezen voor de langere route via Lake Powell, een groot stuwmeer dat is ontstaan door de aanleg van de Glen Canyon dam. Het heeft 17 jaar geduurd voordat het kunstmatige meer volledig met water gevuld was. Geniet van het mooie uitzicht tijdens een lunch of maak een boottocht over het meer. U nadert de Grand Canyon vanuit het oosten en rijdt over de Desert View Drive met verschillende uitkijkpunten over de indrukwekkende canyon.

Dag 11: Grand Canyon

Een vrije dag bij de Grand Canyon. Geniet van de wisselende uitzichten bij de diverse uitkijkpunten. Vooral bij zonsop- en ondergang nemen de rotsen mooie kleurschakeringen aan. Of volg één van de uitgezette wandeling. Voor een ander perspectief kunt u een rondvlucht over de canyon maken. Vanuit de lucht ervaart u pas echt de grootsheid van de Grand Canyon. Wij helpen u graag met het reserveren van een helikoptervlucht.

Dag 12: Grand Canyon - Scottsdale

U gaat onderweg naar uw laatste bestemming van deze reis, Scottsdale. Nadat u zuidwaarts bent gereden draait u bij Williams een gedeelte van de bekende Route 66 op die u volgt tot aan Flagstaff. Het is een aanrader om vanuit Flagstaff de route door de Oak Creek Canyon (highway 89A) te volgen naar Sedona. Deze route leidt u door een prachtig natuurgebied met ravijnen, bergen en de Oak Creek. Onderweg zijn er verschillende mogelijkheden om wandelingen te maken. Maak zeker een stop bij Slide Rock State Park met een bijzonder landschap van zandstenen rotsen. Net ten noorden van Camp Verde kunt u een bezoek brengen aan de klifwoningen van Montezuma Castle, gebouwd omstreeks het jaar 1200 door de Sinagua indianen.

Dag 13-14: Scottsdale

Scottsdale is een leuke kleine stad midden in de Sonoran woestijn en ligt vlakbij Phoenix. Er zijn tal van activiteiten te ondernemen. Bekijk de zonsopgang vanuit een heteluchtballon, maak een rondvlucht over de ‘Valley of the Sun’ of kom tot rust in één van de vele kuuroorden die Scottsdale rijk is. Voor golfliefhebbers liggen er meer dan 200 golfbanen in de omgeving en voor kunst- & cultuurliefhebbers heeft Scottsdale een ruim aanbod in galeries en musea. Het nachtleven van Scottsdale speelt zich af in Old Town met goede restaurants, cocktailbars, chique lounges en nachtclubs.

Dag 15-16: Scottsdale - Phoenix - Amsterdam

U vliegt terug naar Amsterdam, waar u de volgende dag aankomt. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen en autohuur inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke excursies, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Ondanks de breedte van soms zelfs 29 kilometer, is de overkant van de Grand Canyon vanaf elk punt goed te zien?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl