De charme van Cuba

De charme van Cuba

Een pleintje waar in de zwoele avond een salsaband vrolijke klanken voortbrengt. Een straat met gekleurde huizen, oldtimers die voorbij rijden, maar ook paard en wagen. Een groene vallei met tabaksplantages. De hoofdstad Havana. En tot slot witte stranden met palmbomen, waar een Caribisch briesje waait. De sfeer die Cuba ademt, is op geen andere plek te vinden. Maak een rondreis over dit unieke eiland.

De tijdssporen in Cuba vormen een bijzonder geheel. Spaanse koloniale architectuur, een Afrikaanse erfenis en een communistische stempel die halverwege de vorige eeuw op het eiland werd gedrukt tekenen Cuba tot op de dag van vandaag. Leer Havana kennen met zijn oldtimers, kleurrijke façades, bonnenwinkels, de levendige boulevard Malecón, en het café waar Ernest Hemingway kwam. Bezoek Santa Clara, waar de geest van Che Guevara en de revolutie rondwaart en zijn troepen een beslissende slag vochten. Verken authentieke Cubaanse dorpen en stadjes, zoals Sancti Spiritus. Het fotogenieke Trinidad, de neoklassieke, Franse stijl van Cienfuegos, het historische Camagüey – een van de eerste plaatsen die de Spaanse kolonisten stichtten -, zijn allemaal Werelderfgoed. Dat geldt ook voor de Viñales Vallei, waar tabaksvelden worden onderbroken door karstbergen die overal uit het landschap oprijzen. Het is een van de meest kenmerkende landschappen van het eiland.

Nu is het moment om de authentieke Cubaanse charme te proeven. Wilt u meer weten over bijzondere Cuba reizen op maat? U bent van harte welkom op ons kantoor in ’s-Hertogenbosch voor persoonlijk reisadvies, maar onze specialisten bezoeken u net zo graag bij u thuis om uw reiswensen door te nemen. 

Klik hier voor alle voorbeeldreizen naar Cuba! 

populaire Cuba Reizen
Het Melia San Carlos Hotel is gehuisvest in een karakteristiek pand in het centrum van Cienfuegos. Het gebouw dateert uit de jaren 20. Vanuit de tuin, dat zich op het dak van het hotel bevindt, heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Bekijk hier de...
Activiteit
Struin door de vele kleine, smalle en gezellige klinkerstraatjes van Trinidad.
 • onze specialisten
  Sabrina Iriks, Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist. U bereikt Sabrina op nr. 073 - 548 20 60.
  Sabrina Iriks
  Expertise: Argentinië, Brazilië, Chili, Costa Rica, Cuba, Bolivia, Peru, Ecuador & Galápagos, Mexico, Groenland, Spitsbergen, Antarctica & sub-antarctische gebieden & luxe cruises.
 • onze specialisten
  Desiré Schapers, Noord-Amerika en Caraïben specialist. U bereikt Desiré op nr. 073 - 548 20 60.
  Desiré Schapers
  Expertise: Canada, USA, de Caraïben, Costa Rica, Thailand, Dubai, Maleisië en cruises.
 • onze specialisten
  Dionne van Vugt, Caribbean, Azië, Afrika en Oceanië specialist. U bereikt Dionne op nr. 073 - 548 20 60 .
  Dionne van Vugt
  Expertise: Zuid-Afrika, Namibië, Ecuador, Brazilië, Sri Lanka, Indonesië, Thailand, Vietnam, Aruba, Bonaire, Curacao, Cuba

Rondreis Cuba op maat

Reisadvies Cuba

Voor maatwerk reisadvies naar Cuba staan wij graag voor u klaar. Onze reisspecialisten ontwerpen samen met u een reis die van a tot z is afgestemd op uw wensen. Uw rondreis door Cuba is dus uniek en u legt de accenten daar waar u wilt. Zo kunt u enkel de bekende hoogtepunten van Havana bezoeken, maar ook het onbekende. Neem een kijkje in het dagelijks leven in een dollarwinkel, op de groentemarkt en bezoek het Cementerio de Cristóbal Cólon, een plek vol verhalen. Bezoek het fotogenieke Trinidad met zijn gekleurde huizen en keienstraatjes, of het authentiekere Sancti Spiritus tijdens uw rondreis. Cuba heeft tal van koloniale steden, waarvan Cienfuegos net weer wat anders is door de Franse invloeden uit de 19e eeuw. Ook aan stranden is er ruime keuze tijdens uw rondreis – Cuba is een groot eiland. Heeft u al exact voor ogen wat u wilt, of bent u zich nog aan het oriënteren? Onze specialisten voorzien u graag van persoonlijk reisadvies naar Cuba.

Cuba vakantie tips

Wij geven u graag enkele tips voor een onvergetelijke rondreis. Cuba is een eiland met een unieke sfeer en straatbeeld, dankzij de geschiedenis en de communistische revolutie. Er zijn bijvoorbeeld veel door de staat beheerde restaurants, maar de paladares zijn restaurants in privé-eigendom. Hier kunt u zeker genieten van de Cubaanse keuken. Tijdens een rondreis door Cuba heeft een lokale chauffeur/gids een ongekende meerwaarde. Hij kan u het echte Cuba laten zien, voorziet u van tips en adviezen en kan u vertellen over het leven op het eiland. Andere Cuba vakantie tips zijn een wandeling in het Parque El Cubano, een paardrijtocht door de Viñales Vallei of een dag in het thema van Ernest Hemingway of Cubaanse salsa. Ook kunt u sigarenzaken en –producenten bezoeken, een suikerfabriek of het historische stadje Remedios. Dit staat bekend om de Parrandas, een traditionele viering in aanloop naar kerst. Een leuk idee wanneer u in de maand december naar Cuba wilt reizen. 

Accommodatie
Casa Particular algemeen
Voorbeeldreis
Compleet Cuba
Nu vanaf € 4.825
Activiteit
Authentiek Viñales