Vakantie Georgië

Het hart van Transkaukasië

Ontdek alle bestemmingen
Ananuri - Vakantie Georgië

Georgië reizen

De geschiedenis gaat in Georgië vele duizenden jaren terug, verder nog dan die van de Grieken. Georgië herbergt derhalve enorm veel historische pracht, terwijl de weidse landschappen met glooiende heuvels, machtige bergpieken en fabelachtige valleien eveneens tot de verbeelding spreken. Hoofdstad Tbilisi is dan juist weer een plek waar heden en verleden samenkomen. Tbilisi is vrijwel altijd het begin- en eindpunt van uw Georgië vakantie, dus het is een absolute aanrader om hier enkele dagen voor uit te trekken. Georgië is echter meer dan Tbilisi. Zo is er ook de stad Batumi, gelegen aan de zuidwestkust van Georgië aan de Zwarte Zee. Op zonnige dagen is het goed toeven in Batumi, maar het is tevens een oude Griekse kolonie, dus geef uw ogen ook flink de kost. Het hooggelegen Gudauri is populair bij wintersporters, maar 's zomers kleuren de bergen groen. In het pittoreske stadje Kutaisi, omringd dor bergen en kronkelende riviertjes, maakt u andermaal kennis met de rijke geschiedenis van Georgië. 

Bekijk alle Georgië reizen
Tbilisi - Vakantie Georgië
Kazbegi - Vakantie Georgië
Narikala fortress - Vakantie Georgië
Vakantie Georgië
Tbilisi - Vakantie Georgië
Tatev Monastery - Vakantie Georgië
mtskheta jvari monaster - Vakantie Georgië
Holy trinity cathedral - Vakantie Georgië

Culturele reis Georgië 

In de loop van de geschiedenis hebben Perzen, Romeinen, Grieken, Russen en Turken geprobeerd de Kaukasus in hun greep te krijgen, wat doorgaans maar gedeeltelijk lukte. Te midden van het onstuimige landschap vindt men de sporen terug van deze schitterende oude culturen. Te denken valt aan de monumenten in Mtscheta, de oude hoofdstad waar in 337 de kerstening van Georgië plaatsvond, met de prachtig gelegen Djvari-kerk uit de zesde en zevende eeuw en de kathedraal Svetitskhoveli uit de elfde eeuw, waar diverse Georgische vorsten begraven liggen. Of aan het tot Werelderfgoed verklaarde Klooster van de Maagd in Gelati, gebouwd in de elfde eeuw door de Georgische koning David de Bouwer.   

Georgië is daarnaast de bakermat van tal van Griekse mythen, van de Argonauten en Medea tot Prometheus. Ook was Georgië ooit onderdeel van de Hellenistische cultuur, maar in 337 was het één van de eerste staten ter wereld die het christendom omarmde. De beschaving van Georgië gaat echter nog veel verder terug. De schedel van de vroegste mensachtige die ooit buiten Afrika is gevonden, werd nabij de hoofdstad Tbilisi opgegraven. De Georgische meerstemmige zang en de Georgische dans, in kleurrijke volksdrachten, met temperamentvolle sprongen op soepele laarzen en elegante danspassen op de tenen (dikwijls ‘Kaukasisch ballet’ genoemd), zijn parels van de rijke cultuur van dit land van dichters en krijgers. De wijncultuur, ouder dan die van de Grieken, en de onverwacht geraffineerde keuken maken Georgië tot een mekka voor de levensgenieter. 

Het dramatische landschap, met vruchtbare valleien, half woestijnen en de pieken van de Kaukasus - waaraan volgens de mythe Prometheus geketend was - vormt tijdens een reis door Georgië een divers en fotogeniek decor. De gevarieerde programma's van onze Georgië reizen maken u deelgenoot van de turbulente geschiedenis van de Georgiërs, in stad en land, cultuur en natuur, bergen en burchten, kathedralen en synagogen, dichters en dansers, literatuur en muziek. 

Stedenreis Tbilisi 

Tijdens een stedentrip naar de Georgische hoofdstad Tbilisi ervaart u het beste van twee werelden. Tbilisi is namelijk onderverdeeld in twee delen: het oude en het nieuwe. Het is een bijzondere ervaring om met een deskundige gids langs de vele verschillende gezichten van Tbilisi te wandelen.  

Omgeven door mythes, historie, cultuur en tradities wandelt u door de wonderlijke straatjes met karakteristieke houten balkons. Vanaf het plein bij de Metechi kerk heeft u een fraai uitzicht over heel Tbilisi. De diversiteit van de stad komt tot uiting in het oude centrum waar u kort na elkaar een synagoge, een vuurtempel en een moskee passeert. In schril contrast met het oude, historische centrum staan de moderne Brug Van De Vrede, het Presidentiele Paleis en het hippe Rike Park. 

Met een mix van cultuurhistorische bezienswaardigheden, fraaie natuur, heerlijk eten en een authentieke wijncultuur is Tbilisi de ideale plek voor echte levensgenieters. En dan zijn er natuurlijk nog de badhuizen van Tbilisi. Legendes willen dat Tbilisi werd gesticht rond warmwaterbronnen, waar een helende werking van uitging. De aanwezigheid van de vele zwavelbadhuizen berust dan ook niet op toeval. Deze sierlijke oases van rust reinigen uw lichaam en geest en u komt dan ook als herboren weer naar buiten na een ontspannende lichaamsmassage of een verkwikkend zwavelbad. 

Praktisch

Reisseizoen informatie

Geschikte reisperiodes naar Georgië

jan
feb
maa
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
  • Geen ideale maand
  • Goede maand
  • Ideale reismaand

IN Spired

Vraag voor extra reisinspiratie het gratis reismagazine aan.

Magazine aanvragen