Parels van Vietnam & Cambodja

Hoogtepunten van deze reis

  • Druk en charmant Hanoi
  • Cruise door Halong Bay
  • Charmant Hoi An
  • Varen door Mekong Delta
  • Tempelcomplex Angkor
  • Fietsen langs plattelanddorpjes

In 22 dagen maakt u een prachtige reis door Vietnam en Cambodja. Maak een cruise door sprookjesachtig Halong Bay, vaar door de Mekong Delta en bewonder de mysterieuze tempels van Angkor.


Bewaar in moodboard

Dag 1 – 2: Amsterdam - Hanoi

U vliegt met KLM via Bangkok naar Hanoi, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst in Hanoi wordt u naar uw hotel gebracht. Hanoi ligt aan de oever van de Song Hong en heeft door de eeuwen heen zijn charme en provinciale karakter behouden. Ondanks het feit dat de stad enorm aan het uitbreiden is en het aantal auto's en brommers is verdubbeld, zijn er nog steeds vele sporen van het koloniale verleden te vinden. Deze stad is dan ook een stuk rustiger en schoner dan Ho Chi Minh Stad.

Dag 3: Hanoi

Vandaag maakt u kennis met Hanoi middels een uitgebreide stadstour. U bezoekt onder meer het historische Ba Dinh plein waar de onafhankelijkheid van Vietnam werd aangekondigd in 1945. Bezoek de eeuwenoude Literatuurtempel en ontdek de rol van deze belangrijke tempel in het verleden. Wandel door de oude wijk van Hanoi en maak kennis met de lokale bevolking. In de namiddag bezoekt u het Ethnology museum en wandelt u rondom het charmante Hoan Kiem Lake. U sluit de dag af met een waterpoppenshow.

Dag 4: Hanoi - Halong Bay

Door het schitterende landschap reist u naar Halon Bay. Bewonder het lokale leven in de traditionele dorpjes en de heldergroene rijstvelden alvorens u aankomt bij de haven van Halong Bay. Na aankomst gaat u aan boord van de Paradise Cruise. Terwijl de lunch geserveerd wordt, vaart u naar een mooie baai. Geniet van het adembenemend mooie uitzicht op de grillige kalkstenen bergen. In de Golf van Tunkin rijzen begroeide rotsen op uit het water, zodat u een adembenemend landschap met duizenden eilandjes kunt aanschouwen. De meeste eilandjes zijn onbewoond. Hier en daar kunt u aanmeren om de grotten ook van binnen te bewonderen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Halong Bay op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Het wordt gezien als het mooiste natuurspektakel van Vietnam.

Dag 5: Halong Bay

U brengt de hele dag door in de sprookjesachtige baaien van Halong. Er is genoeg tijd om te zwemmen, snorkelen of een beetje te luieren in de mooie omgeving. De plek heeft zijn naam te danken aan een legende. Ha Long betekent namelijk 'baai van de neerdalende draak'. Op een zekere dag wilde een draak naar de kust. Hij sprong daarom vanuit de bergen waar hij woonde naar beneden. Hij kwam echter zo hard neer, dat er diepe dalen ontstonden. Vervolgens dook hij in zee. Het opspattende water vulde de dalen en liet alleen de hoogste toppen boven zeeniveau uitsteken.

Dag 6: Halong Bay – Hoi An

Geniet deze ochtend nog van het adembenemende landschap terwijl de boot terugvaart naar de haven. Bij aankomst in de haven staat de gids op u te wachten om u naar de luchthaven van Hanoi te brengen. U vliegt vanuit Hanoi naar Danang vanwaar u naar Hoi An gebracht wordt. Hoi An is een bijzonder sfeervol plaatsje met een rustig karakter. Hoi An is een voormalig vissersdorpje dat 's avonds prachtig verlicht is met allerlei gekleurde lampionnen. Het centrum met mooie houten koopmanshuizen is volledig gerestaureerd. Het is net een openluchtmuseum waar u terug gaat in de tijd. Naast de prachtige gebouwen, bruggetjes en tempels heeft Hoi An verschillende levendige markten en een levendige kade aan de rivier.

Dag 7 – 8: Hoi An

Deze dagen heeft u vrij te besteden in Hoi An. Hoi An is een sfeervolle, oude stad. Het wordt ook wel de kleermakerstad van Vietnam genoemd, dus u kunt zichzelf een mooi pak of jurk laten aanmeten. De fijne zandstranden met exotische palmen liggen op ongeveer vijf kilometer ten oosten van Hoi An. Hier kunt u genieten van het hemelse blauwgroene water, een fijn zandstrand en ontspannen ligstoelen. Alles is aanwezig om uw verblijf in Vietnam zo optimaal mogelijk te maken.

Dag 9: Hoi An – Hué

Via de prachtige Hai Van Pass wordt u naar Hué gebracht. Onderweg geniet u van panoramische uitzichten alvorens u aankomt in Hué en bezoekt u het Cham Museum en een fotogeniek vissersdorpje. Hué ligt aan de voet van het Truong Son Gebergte in het smalste gedeelte van Vietnam. Hué is een sfeervolle stad met een rijk verleden. De derde-eeuwse keizerstad staat vol met mooie paleizen en pagodes. De tempels en keizerlijke verblijven zijn restanten van het vroegere hofleven. De Song Huong, de Parfum rivier of Rivier der Geuren, deelt de stad in tweeën.

Dag 10: Hué

Met een gids maakt u een stadstour door Hué. U bezoekt onder meer de citadel, reist per cyclo naar het serene Tinh Tam meer en u bezoekt de Thien Mu Pagode bij de parfumrivier. Verder naar het zuiden liggen de graftombes van de Nguyen-keizers. Deze indrukwekkende graftombes vindt u zowel in Hué als in de omgeving. In de middag bezoekt u de graftombe van keizer Minh Mang en Khai Dinh’s die voornamelijk bekend staat om de opvallende architectuur.

Dag 11: Hué - Ho Chi Minh

U wordt naar het vliegveld van Danang gebracht voor de vlucht naar Ho Chi Minh. Na aankomst wordt u naar uw hotel gebracht. Ho Chi Minh Stad ligt aan de oever van de Saigon rivier. Het vroegere Saigon ligt in het rijkere kosmopolitische zuiden en is zich aan het ontwikkelen tot een belangrijke metropool in Azië. Het is een bruisende handelsstad die voortdurend in beweging is. De middag heeft u ter vrije besteding om deze metropool op eigen gelegenheid te verkennen.

Dag 12: Ho Chi Minh

Vandaag gaat u samen met een gids de hoogtepunten van de stad verkennen. U begint de dag met een bezoek aan de wijk Chinatown voor een wandeling over een van de grootste stoffenmarkten van Zuid-Vietnam. Wandel langs Le Chau Clan House en luister naar de verhalen over traditioneel zilveren handwerk. Stap op een xích lô, een traditionele vorm van vervoer en rijd door de wijk om de oude Chinese architect en gebouwen uit de 19e - 20e eeuw te bewonderen. Vervolgens kunt u uw eigen zilveren sieraad maken en ervaart u hoe dit traditionele handwerk wordt toegepast. ’s Middags bezoekt u het historisch museum of oorlogsmuseum (u mag kiezen) dat de wereld herinnert aan het recente oorlogsverleden en het onnoemelijke leed. Dit wordt met ingrijpende foto's op een indringende manier zichtbaar gemaakt. Vervolgens maakt u een wandeling langs onder meer het oude postkantoor en het Opera House alvorens u terugkeert naar het hotel.

Dag 13: Ho Chi Minh – Can Tho (Mekong Delta)

U wordt naar Cai Be in het hart van de Mekong Delta gebracht. Hier gaat u aan boord van de privéboot Mekong Queen en bezoekt u de drijvende markt van Cai Be. U vaart deze dag door de Delta en geniet van de mooie uitzichten op het landschap en het dagelijks leven in de Mekong Delta. Aan het einde van de dag gaat u van boord en wordt u naar uw hotel gebracht in Can Tho.

Dag 14: Can Tho – Chau Doc (Mekong Delta)

Can Tho is een universiteitsstad aan de samenvloeiing van drie rivieren in het hart van de delta. De Mekong Delta maakte ooit deel uit van het Khmer-koninkrijk. Vroeg in de morgen bezoekt u de drijvende markt van Cai Rang en vaart u over de rijke waterwegen. Vervolgens wordt u naar Chau Doc gereden, waar u begint aan de tweede boottocht van de dag. Ook tijdens deze tocht is er veel te zien, variërend van een moskee, tempel en drijvende fishfarms.

Dag 15: Chau Doc – Phnom Penh

Uw bezoek aan Vietnam is tot een einde gekomen. Via de Mekong rivier vaart u naar Phnom Penh; de hoofdstad van Cambodja. Een leuke manier om in de stad aan te komen! Phnom Penh is een typisch Aziatische stad met kleurrijke markten, eetstalletjes, terrasjes, straatverkopers en unieke gebouwen. De Mekong splitst zich in het zuiden van Phnom Penh in de Bassac en de Beneden-Mekong. Ook de Tonle Sap komt in Phnom Penh samen, waardoor Phnom Penh omgeven is door water. In tegenstelling tot steden als Bangkok en Ho Chi Minh Stad is Phnom Penh een stuk rustiger en straalt het veel charme uit.

Dag 16: Phnom Penh

Per cyclo verkent u ’s ochtends de bezienswaardigheden van de stad. U bezoekt onder meer het Nationaal Museum en de Boeddhatempel. ’s Middags bezoekt u het Tuol Sleng museum, een donkere locatie in Cambodja’s heftige oorlogsverleden. In het indrukwekkende Tuol Sleng museum, beter bekend als 'prison S-21', ziet u beelden van de gruweldaden waaraan de Cambodjaanse bevolking is onderworpen. Het geleden leed is nog steeds voelbaar. Sluit de dag af op de Russische markt waar onder andere juwelen en kleren verkocht worden.

Dag 17: Phnom Penh – Siem Reap

Per auto reist u over het platteland naar Siem Reap. Op deze manier ziet u nog wat extra’s van Cambodja. U komt langs kleine dorpjes en markten. Onderweg bezoekt de Skun Market waar vogelspinnen verkocht worden om op te eten. Vervolgens bezoekt u de archeologische vindplaats Sambor Pei Kuk waar meer dan 100 goed bewaarde tempels verspreid liggen in het bos. Maak een wandeling door de dichte jungle alvorens u weer verder reist naar Siem Reap. Aan het einde van de dag arriveert u in Siem Reap en geniet u van een diner en een traditionele show in een lokaal restaurant.

Dag 18 - 20: Siem Reap

De komende dagen staan in het teken van de fascinerende, overwoekerde tempels van Angkor. Begin met een fietstocht naar de oude tempels van Roluos, bezoek het Tonlé Sap meer en vaar naar Kampong Phluck, een dorpje met huizen op palen. De volgende dag bezoekt u Angkor Thom, de Bayon tempel, Ta Prohm en het koninklijke Angkor Wat waar u rond zonsondergang bent. De laatste dag bezoekt u nog een prachtige tempel, de Banteay Srey.

Dag 21 - 22: Siem Reap - Amsterdam

U vliegt van Siem Reap naar Bangkok, waar de KLM vlucht naar Amsterdam u thuis brengt. Het einde van een prachtige reis door Vietnam en Cambodja!

Uitbreiding: Aqua Mekong

U kunt in bovenstaande reis de route van Ho Chi Minh naar Phnom Penh ook reizen aan boord van het prachtige schip Aqua Mekong. 

Dag 1 Ho Chi Minh - Aqua Mekong
De komende vier nachten verblijft u op het water, aan boord van de prachtige Aqua Mekong. U wordt vanuit Ho Chi Minh naar My Tho gebracht, waar u aan boord gaat. Geniet van het uitzicht op de omgeving als het schip koers zet westwaarts over de Mekong-rivier.

Dag 2 Bin Thanh - My An Hung
Begin de dag in Binh Thanh, een kleine lokale weeffabriek of kies voor een bezoek aan Sa Dec, waar u de markt opgaat en een bezoek brengt aan het huis van de legendarische heer Huynh Thuy Le, minnaar van de beroemde, Franse schrijfster Marguerite Duras. In de middag bezoekt het dorpje My An Hung. Hier wandelt u door de vruchtbare plantages. De inwoners van My An Hung laten u graag hun huis zien en proeven van het door hen geteelde fruit. U kunt er ook voor kiezen om de omgeving per fiets te verkennen, tijdens een 17 kilometer lange fietsexcursie.

Dag 3 Tan Chau/Chau Doc- grens met Cambodja
In een klein bootje bezoekt u de drijvende markt van Chau Doc, waarna u per minivan naar de top van Sam Mountain wordt gebracht voor een bezocek aan de Long Son Pagoda. U kunt ook kiezen voor een fietstocht over Long Khanh Island of samen met een kok een lokale markt bezoeken. In de middag kunt u ontspannen aan boord, terwijl het schip u naar Cambodja vaart.

Dag 4 Koh Oknha Tey - Preah Prosop
U maakt kennis met het leven op het platteland van Cambodja, een reis terug in de tijd. Zie hoe de ambachtslieden de traditionele kroma (sjaal) weven en verven of maak een fietstocht langs tempels en oude huizen. Na de lunch bezoekt u het dorpje Preah Prosop, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Dag 5 Aankomst Phnom Penh
Na aankomst in Phnom Penh maakt u als eerste kennismaking een rit per tuktuk langs de belangrijkste bezienswaardigheden. Vervolgens wordt u naar uw hotel gebracht voor het vervolg van uw reis door Cambodja. 

 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De Ta Prohm een van de meest memorabele tempels van Angkor is, omdat hij er nog precies zo bij ligt als bij zijn ontdekking?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl