Carbon-emissie vriendelijke reis in Vietnam

Hoogtepunten van deze reis

  • Reis met eco-vriendelijke vervoersmiddelen
  • Maak kennis met de lokale bevolking
  • Ontdek de omgeving van Hanoi per elektrische fiets
  • Verken de natuur en bergstammen van Sapa
  • Geniet van Vietnamese gerechten
  • Bezoek het paradijselijke Cat Ba Island

Deze 10-daagse rondreis door Vietnam begint met een wandel- en fietstour in het bruisende Hanoi. U komt langs de mooiste bezienswaardigheden van de stad en proeft lokale specialiteiten.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Hanoi

Uw reis naar Vietnam begint op Schiphol. De volgende dag landt u in Hanoi, waar u wordt verwelkomd door uw gids en per elektrische transfer naar uw lokale en kleinschalige hotel in het hart van de stad gebracht. De rest van de dag heeft u ter eigen besteding. 

Dag 3: Hanoi wandeltour

Om 9:00 begint u de dag met een wandeltour oor Hanoi. In het zuiden van de oude wijk begint u met een lokale favoriet; eierkoffie, waarna u geniet van overheerlijke delicatessen, zoals Nom Du Du (groene papajasalade). Wanend door de smalle straatjes ontdekt u diverse verborgen parels. Vervolgens maakt u kennis met een van de bewoners en leert u meer over het leven in de wijk. Na een bezoek aan de Dong Xuan markt, loopt u naar een winkel op Lan Ong, Medicinal Street. Hier proeft u een traditionele likeur, die wordt beschouwd als het symbool van de wijk. Tot slot neemt u een kijkje bij een familiebedrijf gespecialiseerd in pho-noedels en ziet u hoe dit belangrijke product geproduceerd wordt. De rest van de dag heeft u vervolgens ter eigen invulling.

Dag 4: Hanoi - de nachttrein naar Lao Cai

Deze ochtend vertrekt u per elektrische taxi naar een e-bike winkel aan de rand van West Lake. Fiets vervolgens over een van de beroemdste bruggen van Hanoi, welke de Red River doorkruist. U rijdt richting Co Loa, de oude hoofdstad van het Au Lac-koninkrijk. Hier bezoekt u de belangrijke An Duong Vuong tempel, de Princess Mi. Villages en het Ngu Trieu Di Quy huis. U fietst vervolgens terug over de historische Long Bien Bridge richting West Lake. Halverwege de brug stopt u nog even om een kijkje te nemen bij Banana Island. Op dit rustige stukje landbouwgrond te midden van Hanoi groeien wel dertig soorten bananen. Bij aankomst in West Lake geniet u van een gezonde, verse en vegetarische lunch, waarna u teruggaat naar uw hotel. In de avond vertrekt u per elektrische transfer naar het treinstation van Hanoi voor de nachttrein naar Lao Cai.

Dag 5: Lao Cai - Sapa - Nam Cang

Bij aankomst in Lao Cai geniet u van een overheerlijk ontbijt, waarna u per transfer naar het station van Sapa wordt gebracht. Onderweg aanschouwt u de uitgestrekte rijstvelden en omliggende bergen van het Hoang Lien National Park. Vervolgens ontmoet u de H’mong bevolking, die bekend staat om zijn vrolijk gekleurde kleding en zilveren kettingen. Maak een wandeling door de natuur en leer meer over de historie en tradities van de lokale bevolking. Vervolgens rijdt u per transfer verder de vallei in en komt u langs de schitterende Muong Bo River, waarna u het Thank Phu Village of Tay Minority bereikt. In een lokaal restaurant naast de rijstvelden geniet u van een vegetarische lunch. De tour gaat verder richting het kleine dorpje My Son, waar u prachtig kunt wandelen en maakt u kennis met de Xa Pho bevolking. In de middag arriveert u in het rustige Red Dao dorp in Nam Cang. Wandel hier over smalle paden en beleef een echte ‘off-the-beaten-trail' ervaring. Nadat u bent ingecheckt in de Topas Riverside Lodge, kunt u het dorp verkennen of uitrusten aan de waterkant. Het hotel bevindt zich op een rustige plek, is duurzaam en biedt de lokale bevolking werkmogelijkheden. ‘s Avonds geniet u hier van een diner met uitzicht op de kabbelende rivier.

Dag 6: Nam Cang - Topas Ecolodge

Begin de dag met een begeleide wandeling langs de rivier en door het bos waar kardemom groeit. Geniet hier van de stilte en het prachtige uitzicht of maak kennis met de lokale bevolking. Op de terugweg brengt u een bezoek aan een van de huizen van de Red Dao families. Bij terugkomst in de lodge heeft u de mogelijkheid om een verkwikkende duik te maken in de rivier of een wandeling te maken door het dorp, waarna u een vegetarische lunch geserveerd krijgt. In de namiddag vertrekt u per transfer richting de Topas Ecolodge, die beschikt over een adembenemend uitzicht.

Dag 7: Topas Ecolodge – Sapa – Lao Cai – nachttrein naar Hanoi

Vandaag heeft u de ochtend ter eigen besteding in de Topas Ecolodge. Ontdek de prachtige omgeving, geniet van het uitzicht op de bergen, eet bij lokale restaurantjes, neem een verkwikkende duik in de infinity pool of kom geheel tot rust in de spa. In de namiddag gaat u per transfer richting het Lao Cai station voor de nachttrein naar Hanoi.

Dag 8: Hanoi - Halong

In de ochtend arriveert u in Hanoi en neemt u allereerst een ontbijt, waarna u naar Halong gaat. Na een ontmoeting in de welkomstlounge van Heritage Line in Tuan Chau Marina, neemt u een korte speedboottransfer naar een exclusief cruiseschip. Het eerste hoogtepunt is de lunch in de bijna 360-graden eetzaal van het schip. Hier proeft u culinaire creaties terwijl u het panoramische uitzicht bewondert. Na de lunch heeft u enige tijd ter eigen besteding waarin u kunt ontspannen op het terras, een duik in het zwembad kunt nemen of geheel tot rust kunt komen met een massage. Onderweg naar Cat Ba Island vaart u door een baai met drijvende vissershuisjes en ontmoet u een van de bewoners. Na het aanmeren in de lagune van Cat Ba Island stapt u op de fiets richting het authentieke Viet Hai dorp. Omringd door de jungle en bergen van de vallei van het Cat Ba National, is het dorp geïsoleerd van de andere dorpen van het eiland en alleen bereikbaar via de zee.  

Eenmaal terug aan boort nodigt de chef u uit voor een interactieve kookles in de eetzaal. Hierbij leert u meer over diverse lokale ingrediënten en over de bereiding van een aantal klassiek Vietnamese gerechten. Na een overheerlijk diner met uitzicht op de ondergaande zon, kunt u een drankje drinken in de bar, een film kijken in de bioscoop, met de bemanning vissen naar octopus of uitrusten op uw kamer.

Dag 9: Halong - vertrek uit Hanoi

‘s Ochtends vroeg kunt u deelnemen aan een Tai Chi les op het dek om zowel uw spieren als geest te ontspannen en te genieten van de eerste zonnestralen op het water. Na het ontbijt arriveert u in het paradijselijke Frog Lake. Neem een duik in het water of verken de tropische omgeving per kajak. Eenmaal terug aan boord wordt u per speedboot teruggebracht naar de pier, waarna u richting het vliegveld van Hanoi gaat voor uw terugvlucht naar Nederland.

Dag 10: Aankomst Amsterdam

U landt vandaag weer op Schiphol Amsterdam. Het einde van een indrukwekkende reis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw vluchten, overnachtingen met ontbijt, genoemde activiteiten en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De invloeden van de Franse koloniale tijd zijn nog steeds erg voelbaar in Vietnam. Zo zult u overal het bekende gerecht ''bánh mì'' tegenkomen, een heerlijk broodje geïnspireerd op de Franse baguette.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl