Mystiek Nepal

Hoogtepunten van deze reis

  • Pittoreske dorpen van de Kathmandu-vallei
  • Tijgers spotten in Chitwan National Park
  • Bezoek de geboorteplaats van Boeddha
  • Wonderlijke tempels, paleizen en tuinen
  • Heldergroene rijstterrassen van Balthali
  • Droom weg bij het Himalaya gebergte

Tijdens deze 16-daagse reis maakt u kennis met de veelzijdigheid van Nepal. Laat u verrassen door de mysterieuze tempels, heldergroene rijstterrassen, adellijke paleizen en onvergetelijke flora en fauna. Droom weg bij het uitzicht op het Himalaya gebergte en laat u charmeren door de vele pittoreske dorpen.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Bhaktapur

U vliegt naar Kathmandu, de hoofdstad van Nepal, waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst wordt u opgehaald van het vliegveld. Kathmandu zal aanvoelen als een andere wereld; laat u overwelmen door de geluiden en geuren en bovendien de drukte. U wordt naar Bhaktapur gebracht, een stad gelegen in de Kathmandu-vallei. In de avond kunt u bijkomen van de lange vlucht en genieten van uw eerste Nepalese maaltijd.

Dag 3: Bhaktapur – Balthali

In de ochtend gaat u Bhaktapur verder verkennen met een bezoek aan Bhaktapur Durbar Square. Kijk uw ogen uit naar de vele prachtige tempels waar deze stad om bekend staat. Bhaktapur wordt door Nepalezen ook wel ‘city of Devotees’, ofwel ‘stad van de toegewijde’ genoemd, wat een passende naam is in deze stad vol met tempels. Later op de dag verlaat u Bhaktapur en brengt u onderweg een bezoek aan Namobuddha, een boeddhistisch klooster, welke idyllisch wordt omgeven door een groen woud. Na dit bezoek wordt u naar Balthali gebracht, waar u de nacht doorbrengt.

Dag 4: Balthali – Kathmandu

Vandaag reist u terug naar Kathmandu, onderweg gaat u diverse typisch Nepalese plaatsen bezoeken. Allereerst verkent u Balthali met haar vele heldergroene rijstterrassen, welke door het hele dorp heen wervelen en daarmee voor een artistiek plaatje zorgen. In de ochtend hangt hier een mystieke mist wat voor een bepaalde rust zorgt, het voelt alsof u 50 jaar in de tijd bent teruggegaan. Na dit bijzondere begin van de dag gaat u op pad naar Panauti, een van de oudste plaatsen van Nepal. De route vervolgt naar Kathmandu, waarbij u onderweg bijzondere plekjes en tempels bezoekt.

Dag 5: Kathmandu

Een volle dag in de Kathmandu-vallei. Vanuit uw hotel gaat u op pad naar Bungamati, dit was een van de mooiste dorpen in de vallei, welke helaas zwaar werd getroffen in de aardbeving van 2015. Gelukkig hebben enkele monumenten de ramp overleefd en worden andere monumenten herbouwd. Bungamati is nog zeker een bezoek waard. U bezoekt tevens het naburige dorp Khokana, voordat u de dag afsluit in het beroemde Patan. Hier vindt u een indrukwekkend aantal tempels en paleizen, waarvan u de Golden Temple gaat bezoeken.

Dag 6: Kathmandu – Chitwan

U verlaat de omgeving van Kathmandu en vertrekt naar het Chitwan National Park. Dit nationale park staat op de lijst van UNESCO en is een van de beste nationale parken in Azië om wilde dieren te spotten. U verblijft in een resort net buiten Chitwan, waar u in de middag aankomt. Hierna geniet u van een heerlijke lunch, terwijl u kunt wennen aan uw nieuwe omgeving. In de avond vindt er een culturele voorstelling plaats van de Tharu bevolking. Dit zijn de oorspronkelijke bewoners van de omgeving van het Chitwan National Park, leer meer over hun gewoontes en tradities.

Dag 7: Chitwan

De hele dag brengt u door in Chitwan National Park. Na het ontbijt maakt u een safari waarbij u grote kans heeft om neushoorns, herten, apen en meer dan 500 vogelsoorten te spotten. Als u geluk heeft spot u zelfs een luipaard of wilde olifant. Heeft u buitengewoon veel geluk, dan kunt u de befaamde Bengaalse tijger spotten. Na de lunch gaat u mee op een boottocht en neemt de gids u mee door het Tharu dorp.

Dag 8: Chitwan - Lumbini

De reis gaat verder westwaarts, vanuit Chitwan wordt u naar de plaats Lumbini gebracht. Onderweg komt u langs prachtig gebergte, rivieren en meerdere dorpen. Eenmaal aangekomen in Lumbini mag u de rest van de dag naar eigen wens invullen. Lumbini is bekend als de geboorteplaats van Siddhartha Guatama, ofwel Boeddha. Dit maakt Lumbini een heilige plaats en bedevaartsoort, daarnaast is er veel geschiedenis te vinden.

Dag 9: Lumbini

Na het ontbijt wordt u door een lokale gids door Lumbini rondgeleid. Het spirituele hart van Lumbini is de Maya Devi Temple, deze plaats markeert de plek waar Boeddha geboren werd. De tempel werd vernoemd naar de moeder van Boeddha, koningin Maya Devi. Leer meer over het leven van Boeddha en het boeddhisme. U bezoekt vandaag tevens Tilaurakot, dit zijn ruïnes van een voormalig koninkrijk. Vannacht slaapt u wederom in Lumbini, na uw bezoek aan Tilaurakot wordt u teruggebracht naar het hotel, waar u de avond in ontspanning kunt doorbrengen.

Dag 10: Lumbini – Palpa

Vandaag verlaat u het religieuze Lumbini en gaat u verder naar Tansen in het Palpa gebied. Deze plaats wordt niet veel bezocht door toeristen; wat een bezoek heel authentiek maakt. Tansen is gelegen in de bergen, in de ochtend komt hier vaak een prachtige mist voorbij, wat lokaal bekend staat als het ‘witte meer’. Onder leiding van de gids brengt u een bezoek aan Ranighat Durbar, ook wel bekend als het oude paleis. Het paleis werd eind 19e eeuw gebouwd door een politicus, die de opdracht gaf in herinnering van zijn overleden vrouw, Tej Kumari. Na dit bezoek wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 11: Palpa – Pokhara

U reist verder naar de plaats Pokhara, aan de voet van het Himalaya gebergte. Het is een rustige, magische plaats waar u de wereld even kunt vergeten en tot ontspanning kunt komen. Maak een wandeling rondom Fewa Lake of kies ervoor om een boottocht te doen. Het meer wordt omgeven door het prachtige Himalaya gebergte waarvan de top met sneeuw wordt bedekt. Naast de rust zit je in Pokhara ook goed voor paragliden en daarnaast is het ook de deur naar trekkingen in het Himalaya gebergte.

Dag 12: Pokhara

In de vroege ochtend steekt u per boot het Fewa Lake over, vervolgens maakt u een wandeling van 45 minuten naar de World Peace Stupa. Dit is een prachtige witte pagode, welke is gebouwd door Boeddhistische monniken van Japanse afkomst. Geniet van het panoramische uitzicht over de omgeving terwijl de gids u meer verteld over de pagode. U loopt weer terug naar de boot en vaart terug naar het hotel, waar u van een welverdiend ontbijt kunt genieten. In de middag wordt u meegenomen naar het centrum van Pokhara voor een rondleiding.

Dag 13: Pokhara – Bandipur

De reis gaat verder naar het pittoreske Bandipur. Dit dorp was ooit een belangrijke tussenstop op de handelsroute van India naar Tibet, maar niet langer sinds de komst van een snelweg bij het nabijgelegen Prithvi. In Bandipur lijkt de tijd stil te staan, al probeert het zich te ontwikkelen tot een moderne plaats. Als u aankomt in Bandipur heeft u de hele dag om het dorp te ontdekken en heerlijk neer te strijken bij een van de terrassen.

Dag 14: Bandipur – Kathmandu

Het is weer tijd om terug te keren naar Kathmandu. Bij aankomst mag u de dag naar eigen wens indelen. Koop de laatste souvenirs of grijp u kans om een van de vele bezienswaardigheden van de stad te bezichtigen. Met de vele paleizen, tempels en tuinen is er altijd wel iets te zien. Geniet vooral van de Nepalese keuken nu het nog kan!

Dag 15 – 16: Kathmandu – Amsterdam

Vanaf uw hotel wordt u weer naar het vliegveld gebracht, vanwaar u terug vliegt naar Amsterdam. De volgende dag komt u hier weer aan, en kunt u terugkijken op een onvergetelijke reis.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn de internationale vluchten, overnachtingen met ontbijt, Engelstalige gids en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Mount Everest, onderdeel van het Himalaya gebergte, de hoogste bergtop ter wereld heeft? Met maar liefst 8.848 meter kan Mount Everest zich de winnaar noemen.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl

|
Wij gebruiken cookies

We kunnen deze plaatsen voor analyse van onze bezoekersgegevens, om onze website te verbeteren, gepersonaliseerde inhoud te tonen en om u een geweldige website-ervaring te bieden. Voor meer informatie over de cookies die we gebruiken opent u de instellingen.