Proef de smaak van Thailand

Hoogtepunten van deze reis

  • Culinaire ontdekking in Thailand
  • Ontdek de metropool Bangkok
  • Proef de lokale snacks op de avondmarkt
  • Ochtendritueel van de monniken
  • Boottocht over de Chao Phraya Rivier
  • Dineer in kleine lokale restaurants

Proef de lokale smaken in het prachtige Thailand waarbij u kennis maakt met de overheerlijke Thaise keuken. Met deze rondreis begint u in de metropool Bangkok waar u een kookcursus krijgt op een bekende kookschool en daarna maakt u een culinaire en culturele reis, via Ayutthaya, Khao Yai en Chiang Mai, naar Chiang Rai in het noorden van Thailand.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Bangkok

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Bangkok waar u de volgende dag aankomt. Bij aankomst wordt u ontvangen door een vertegenwoordiger van het lokale Experience Travel Team, hij/zij begeleid u tevens door de douane en begeleid u naar de bagageband. Vervolgens wordt u voorgesteld aan uw gids waarna u naar het hotel wordt gebracht in Bangkok. Onderweg naar het hotel geeft de gids u informatie over Bangkok. U komt alles te weten over de rijke historie van Bangkok en de Thaise cultuur in het algemeen. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 3: Bangkok

Om 08.00 begint uw culinaire avontuur door Bangkok! U ontmoet de chef van de Blue Elephant Cooking School, een befaamde traditionele Thaise kookschool. Samen met de chef bezoekt u de ochtendmarkt waarbij u een introductie krijgt over de Thaise eetcultuur. U struint langs de vele kraampjes waarbij u het lokale leven ervaart, meer te weten komt over de variërende ingrediënten en verse producten selecteert die u gebruikt voor de kookcursus. Hierna vertrekt u naar de Blue Elephant kookschool waar het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en de kooktechnieken toe te passen. Nadat u een overheerlijk gerecht hebt bereid is het tijd om hiervan te genieten. Aan het einde van de middag maakt u een Supanninga Cruise over de Chao Phraya rivier. Deze onmisbare cruise is de meest luxe cruise over de rivier waarbij u een panoramisch uitzicht hebt. U wordt ontvangen met een glas champagne waarna u geniet van een overweldigend 6 gangen diner met authentieke en bijzondere Thaise gerechten.

Dag 4: Bangkok - Ayutthaya

U checkt uit bij het hotel en vervolgt uw reis naar Ayutthaya ten noorden van Bangkok. U bewondert de meest belangrijke historische bezienswaardigheden en u maakt een ritje in een kermit tuk tuk, een symbool in Ayutthaya. In de middag neemt u wat rust en luncht u in het hippe en vriendelijke restaurant The Wine Ayutthaya. Na de lunch stapt u aan boord van een traditionele long-tail boot waarna u geniet van de adembenemende uitzichten en dorpjes aan de rivier. U bezoekt op het schiereiland de Wat Niwet Thammaprawat, een boeddhistische tempel in gotische stijl. U gaat met de kabelbaan naar het vasteland en vervolgens wordt u met een golfkar naar het Bang Pa-In zomerpaleis gebracht. Het zomerpaleis is in 1600 gebouwd voor de koninklijke familie en u krijgt de mogelijkheid om uw kennis te verbreden over de historie en cultuur van het Thaise koninkrijk. In de avond reist u naar een lokaal, klein en sfeervol restaurant waar u de beste vis van Ayutthaya kunt eten. In de avond struint u over de nachtmarkt op Bang Lan Road waar u een glimp opvangt van het lokale leven en de mogelijkheid krijgt om unieke gerechten te proeven.

Dag 5: Ayutthaya - Khao Yai

Deze ochtend heeft u ter vrije besteding in Ayutthaya. De stad is uitgeroepen tot het Unesco werelderfgoed en heeft een rijke geschiedenis. In de middag reist u langs een prachtige route naar het nabijgelegen GrandMonte Vineyard in de Asoke Vallei. U geniet hier van een lunch in het restaurant Vicotto, een charmant restaurant met een fijne sfeer. Na de lunch bezoekt u de wijngaard en proeft u de wijn en de druiven. In de namiddag reist u naar de open rijstvelden waar u ervaart hoe miljoenen vleermuizen uit de rots komen en over de rijstvelden vliegen. Vervolgens wordt u naar het Lookkai Restaurant gebracht waar u geniet van lokale Thaise gerechten. U overnacht in Khao Yai nabij het bekende Khao Yai National Park, het oudste nationale park van Thailand.

Dag 6: Khao Yai

Na het ontbijt reist u naar het grootste zandstenen Khmer tempelcomplex van Thailand, de Prasat Hin Phimai. Het complex dateert uit de Angkorian periode toen de Khmer koning door Thailand reisde. De tempels zijn volledig gerestaureerd en behoren tot het nationale historisch park. Het tempelcomplex wordt ook wel het Angkor Wat van Thailand genoemd, vroeger was er zelfs een 225 kilometer lange weg die verbonden was met Angkor in Cambodja. Na uw bezoek reist u naar het dorp Korat voor een overheerlijke lunch. Aanraders voor uw lunch zijn Pad Thai, papaya salad en barbecued chicken. Na de lunch wordt u teruggebracht naar het hotel. U heeft de rest van de dag ter vrije besteding. U kunt in de middag een wandeling maken door het park om wilde dieren te spotten en om de vele watervallen te bezoeken. Het is natuurlijk ook mogelijk om een middag te ontspannen bij het hotel en te genieten van de tijd samen.

Dag 7: Khao Yai - Bangkok - Chiang Mai

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw gids voor uw transfer naar de luchthaven van Bangkok. Vervolgens vliegt u naar Chiang Mai in het noorden van Thailand. Als u aankomt in Chiang Mai wordt u ontvangen door uw gids en naar uw accommodatie gebracht. Chiang Mai wordt door de vele aanwezige rozenkwekerijen ook wel de 'Roos van het Noorden' genoemd, daarnaast is het een van de leukste plekken in Thailand. De stad is omgeven door groene heuvels en rivieren wat het extra bijzonder maakt. Naast de prachtige natuur vindt u hier vele heilige tempels, diverse nationale parken en traditionele dorpjes. Chiang Mai staat bekend om de vele antiek-----winkeltjes en kunstnijverheidshandel die hier overduidelijk aanwezig is.

Dag 8: Chiang Mai

In de vroege ochtend woont u een traditionele traditie bij van de monniken. Nadat de eerste lichtstralen zichtbaar zijn reist u naar Wat Phra That Doi Suthep op de top van de berg. Na aankomst ziet u de monniken uit het klooster lopen om hun almen voor de dag op te halen. U maakt mee hoe de monniken in stilte door de straten schuifelen om de offers van de lokale boeddhisten te verzamelen. Deze vredige ceremonie is een perfecte introductie van de spirituele kant van Chiang Mai. Vervolgens beklimt u de trappen naar de top van de Doi Suthep om de bergtempel te bewonderen. U wandelt over het tempelcomplex en geniet van de adembenemende uitzichten over de stad. Na uw bezoek aan het tempelcomplex reist u naar Wat Umon, een mysterieuze tempel met een netwerk van tunnels en grotten. U volgt de spiritualiteit van Noord-Thailand in een populair lokaal restaurant waar u een maaltijd kunt nuttigen. In de namiddag ontdekt u de charmes van het populaire Chiang Mai. Met een lokale gids ontdekt u de spirituele tradities en de rijke erfgoed wat Chiang Mai zo speciaal maakt. U bezoek een lokale tempel tijdens zonsondergang en vervolgens reist u door de verlichte straten naar 137 Pillars House, een van de toprestaurants in Chiang Mai. U geniet van diverse unieke gerechten uit de Thaise keuken. U sluit de dag af met een bezoek aan de levendige Warorot Market waar u de kans krijgt om Thaise desserts te proeven.

Dag 9: Chiang Mai - Chiang Rai

Onderweg naar Chiang Rai reist u door een schitterend landschap waarbij u kunt genieten van adembenemende uitzichten op de nabijgelegen bergen en weelderige rijstvelden. U stopt bij een prachtig restaurant waarbij u bijdraagt aan de activiteiten van de lokale bevolking. Vervolgens reist u door en bezoekt u Wat Rong Khun, ook wel 'de witte tempel' genoemd. Dit moderne monument is ontworpen door een beroemde lokale kunstenaar en heeft een niet gebruikelijk boeddhistisch exterieur. De spierwitte tempel is niet te missen tijdens een bezoek aan Chiang Rai en is een kunstwerk op zich. In de namiddag komt u aan in Chiang Rai.

Dag 10: Chiang Rai

De ochtend begint met een bezoek aan de Mae Fah Luang, het kunst- en cultuurpark. Hier vindt u de grootste collectie kunst van de Lanna en Thaise cultuur. U bezoek het gouden paviljoen wat gebouwd is door de lokale bewoners als cadeau voor de 48ste verjaardag van Princess Mother. Vervolgens bezoekt u onder andere Wat Phra Kaew en Baan Dam. Deze tour geeft een goed inzicht in de cultuur van Chiang Rai. Vervolgens luncht u in het Chivit Thammada waar u een adembenemend uitzicht heeft over de Kok rivier terwijl u geniet van traditionele Thaise gerechten. In de avond bezoekt u het King Meng Rai monument en u bezoekt de lokale avondmarkt. Op de avondmarkt proeft u een traditioneel Thais diner. Hierna geniet u van de laatste avond van uw reis in het schitterende Thailand.

Dag 11: Chiang Rai - Bangkok

Uw rondreis door het noorden van Thailand is tot een einde gekomen. Hopelijk heeft u kunnen genieten van de Thaise gastronomie en cultuur en het belangrijkste, van elkaar. U wordt naar de luchthaven gebracht van Chiang Rai voor uw binnenlandse vlucht naar Bangkok. Hier wordt u naar uw hotel gebracht voor een laatste overnachting in Thailand. Dag rest van de dag is ter vrije besteding.  

Dag 12: Bangkok - Amsterdam

Vanuit Bangkok vliegt u met KLM rechtstreeks naar Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen, lokaal vervoer, binnenlandse vluchten en de meeste maaltijden inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De film The Beach met Leonardo DiCaprio in het Khao Yai National Park is opgenomen bij de bekende waterval?

Ayutthaya - Thailand
Ayutthaya - Thailand

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl