Traditioneel Taiwan

Hoogtepunten van deze reis

  • Reis per huutauto op eigen tempo
  • Ontdek bruisend Taipei
  • Schitterende autoroutes
  • Pittoresk Sun Moon Lake
  • Wandel door Taroko Gorge NP
  • Ervaar de veelzijdigheid van Taiwan

Ontdek per auto het veelzijdige Taiwan en beleef een onvergetelijke reis. Verken bruisend Taipei, bewonder het majestueuze Sun Moon Lake en wandel door Taroko Gorge NP. Reis dwars door het natuurrijke landschap en bewonder uitgestrekte landschappen en schitterende nationale parken.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam – Taipei

U vliegt met KLM rechtstreeks naar Taipei waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en vervolgens naar uw hotel gebracht in het centrum van Taipei. De bruisende stad Taipei is de hoofdstad van Taiwan en tevens uw startpunt van een onvergetelijke reis door Taiwan. Taipei is gelegen in het noorden van Taiwan en bestaat uit een oud en nieuw gedeelte. Ga er de komende dagen op uit om de stad te verkennen en om u onder te dompelen in de lokale cultuur.

Dag 3: Taipei

Ga op eigen gelegenheid deze levendige metropool verkennen en ontdek waarom deze stad door vele mensen geliefd is. Indien gewenst kunt u ook onder begeleiding van een privégids de stad ontdekken. Taipei heeft een aantal prachtige tempels die u zullen verbazen. Breng vooral een bezoek aan de rijkelijk versierde Longshan Tempel, één van de oudste en grootste tempels van Taiwan. Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan Elephant Mountain waar een fantastisch uitzicht over de stad op u wacht, en de 508 meter hoge Taipei 101 Tower als stralend middelpunt fungeert.

Dag 4: Taipei – Sun Moon Lake

In de ochtend wordt uw huurauto afgeleverd bij het hotel en vervolgens reist u naar het pittoreske Sun Moon Lake. Breng onderweg een bezoek aan de Gaomi Wetlands ter hoogte van Taichung die tot een van de best bewaarde moeraslandschappen van Taiwan behoort. Door de unieke mix van grondstoffen ziet u hier een diversiteit aan dieren en planten. Rijd vervolgens naar Rainbow Village waar u kunt wandelen door een van de meest kleurrijke en levendige steegjes van Taiwan. Zet vervolgens koers naar uw eindbestemming van vandaag: Sun Moon Lake waar u eventueel nog een bezoek kunt brengen aan de Wenwu Tempel en het Aboriginal dorpje Ita Thao.

Dag 5: Sun Moon Lake - Kaohsiung

Bewonder het majestueuze uitzicht over Sun Moon Lake, een schilderachtig bergmeer dat de vorm heeft van een maan en een zon. Nadat u het pittoreske landschap in u op heeft genomen reist u verder naar Kaohsiung. Onderweg kunt u in Tainan een bezoek brengen aan het Tainan Anping Fort en de Chihkan Tower. Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan het Fo Guang Shang-klooster nabij Kaohsiung, uw eindbestemming van deze dag. Kaohsiung is de tweede grootste stad en tevens belangrijkste havenstad van Taiwan. Struin door de sfeervolle straatjes en proef de meest smaakvolle gerechten op de avondmarkt.

Dag 6: Kaohsiung – Taitung

Vandaag reist u naar Taitung, in het oosten van Taiwan. Eventueel kunt u in Kaohsiung nog een bezoek brengen aan de bekende Dragon & Tiger Pagodas alvorens uw reis begint. Indien u even heerlijk op het strand wilt liggen is Kenting de ideale mogelijkheid. Op weg naar Taitung is het ook de moeite waard om het dorpje Guanshan te bezoeken dat bekend staat om haar prachtige landschap. In de namiddag arriveert u in Taitung, een rustig stadje aan de Grote Oceaan, waar u de komende nacht verblijft.

Dag 7: Taitung – Hualien

U reist over de East Coast Highway in noordelijke richting naar Hualien waarbij u onderweg geniet van het oneindige uitzicht over de Grote Oceaan. Breng onderweg een bezoek aan de brug van Sanxiantai. Deze beroemde wandelbrug met acht bogen verbindt het vasteland met het geïsoleerde eiland Sanxiantai. Vervolgens rijdt u verder naar Hualien: de toegangspoort tot het beroemde Taroko Gorge National Park. Struin deze avond over de traditionele avondmarkt waar u overheerlijke en lokale lekkernijen kunt eten.

Dag 8: Hualien – Taroko Gorge NP – Taipei

U staat vandaag vroeg op voor uw rit naar Taroko Gorge NP ten noorden van Hualien. U gaat vandaag de Taroko kloof op eigen gelegenheid verkennen. Het park is een walhalla voor natuurliefhebbers. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de Swallow Grotto, de Taroko Gorge, Nine Turns en de Eternal Spring Shrine. Ook zijn er enkele prachtige wandelroutes uitgestippeld. Indien de tijd het toelaat is de Shakadang Trail een aanrader. Deze route van circa drie uur biedt prachtige uitzichten op helderblauw water en geslepen rotspartijen. Indien u meer tijd door wilt brengen in het park adviseren wij u om een extra nacht bij te boeken in Hualien. Na uw bezoek aan het park rijdt u naar Taipei, uw eerste én laatste bestemming tijdens deze reis.

Dag 9 – 10: Taipei – Amsterdam

U heeft de gehele dag ter vrije besteding om Taipei te verkennen. Bezoek bijvoorbeeld de 101 Tower en bekijk Taipei vanaf hoge hoogte. Geniet tevens van een laatste diner in Taiwan alvorens u aan het begin van de avond per privétransfer naar de luchthaven wordt gebracht. Rond middernacht vliegt u per KLM rechtstreeks terug naar Amsterdam waar u de volgende ochtend landt met een koffer vol nieuwe herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer per huurauto, transfers van/naar de luchthaven, overnachtingen inclusief ontbijt en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Taiwan iets kleiner is dan Nederland en voor de helft bestaat uit bos?

Taiwan - Stad
Taiwan - Landschap
Taiwan - Omgeving - Brug
Taiwan - Stad
Taiwan - Landschap
Taiwan - Omgeving - Brug

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl