Safarireis Sri Lanka

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf nabij beroemde nationale parken
  • Ontmoet de Sri Lankaanse bevolking
  • Spot blauwe vinvissen en potvissen
  • Treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya
  • Wandelen door theeplantages
  • Safaribeleving in Wilpattu en Yala

Per jeep op zoek naar olifanten, luipaarden en lippenberen. Of de zee op, tussen de grootste dieren van de wereld: de blauwe vinvis en de potvis. In Sri Lanka is het in 17 dagen allebei mogelijk. Natuurtoerisme staat hier nog in de kinderschoenen. Het is daarom extra belangrijk om de juiste natuurgidsen in te zetten. Vergroot uw kansen om met uw gids bijzondere dieren te zien en beleef de natuur optimaal.


Bewaar in moodboard

Dag 1 – 2: Amsterdam – Colombo

U vliegt vandaag met KLM rechtstreeks naar Colombo waar u de volgende dag arriveert. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten en per privétransfer naar uw accommodatie in Kotugoda gebracht, nabij de hoofdstad Colombo. In dit stijlvolle boutique hotel kunt u bijkomen van de lange vlucht en uw eerste indrukken opdoen van Sri Lanka waar u de komende twee weken gaat rondreizen.

Dag 3: Colombo – Wilpattu National Park

Uw reis door Sri Lanka gaat nu écht beginnen. Vandaag vertrekt u naar Wilpattu National Park, het grootste natuurpark van Sri Lanka waar u de komende nachten verblijft. U overnacht in een comfortabel tented camp naast de entree van het park en kunt daardoor uw safaritijd optimaal benutten. Het team op het tentenkamp bereidt heerlijke Sri Lankaanse maaltijden en bbq's met verse dorpsgroenten. De perfecte tijd is om in de ochtend en de namiddag een bezoek te brengen aan dit bijzondere natuurgebied, waarbij u ongetwijfeld een luipaard zult spotten!

Dag 4 – 5: Wilpattu National Park

Onder begeleiding van een deskundige gids gaat u deze dagen meerdere keren per dag op safari. Het Wilpattu National Park kenmerkt zich door het gevarieerde landschap met kuststroken tot natuurlijke meren en van rotspartijen tot dichte bossen. Vandaag maakt u in de vroege ochtend een safari door het adembenemende park. Doordat in het verleden hier de burgeroorlog woedde, werd dit park toen, maar ook nu, nog nauwelijks bezocht door toeristen. Door de lagere bezoekersaantallen is de kans om wilde dieren zoals beren, luipaarden, arenden en krokodillen te spotten, extra groot! Na een heerlijke maaltijd gaat u in de namiddag ook op safari om de andere kant van het park te bewonderen bij zonsondergang. 

Dag 6: Wilpattu National Park – Matale

U laat het Wilpattu National Park achter u en reist via, Anuradhapura en Sigiriya, naar Matale. Met een lokale gids maakt u een fietstour langs talloze archeologische vindplaatsen van het oude koninkrijk Anuradhapura, schilderachtige rijstvelden en verborgen dorpjes. Anuradhapura staat op de UNESCO werelderfgoedlijst waar u ook een bezoek brengt aan het verbluffende bouwwerk Abayagiri Dagoba, het grootste boeddhistische monument ter wereld. In de middag reist u verder naar de stad Sigiriya waar u onder begeleiding van uw gids uitleg krijgt over de geschiedenis van deze historische locatie en vervolgens de Sigiriya Rock van 1200 treden beklimt. Eenmaal de top bereikt, wordt u beloont met een adembenemend uitzicht over de ruige vlaktes van de culturele driehoek, die bijzonder pittoresk zijn bij zonsondergang. Vervolgens reist u door naar de hooglanden en verblijft u de komende nachten op een specerijenplantage. 

Dag 7: Matale

Na het smaakvolle ontbijt reist u naar de grottentempel in Dambulla gelegen in het midden van het eiland. Dambulla is het grootste en best bewaarde grottempelcomplex in Sri Lanka. De rots torent 160 meter boven de omringende vlakten uit en de belangrijkste bezienswaardigheden zijn verspreid over vijf grotten. Naast de ongelooflijk oude schilderingen die het plafond van elke grot sieren, is het hoogtepunt de enorme liggende, gouden boeddha. Hier zult u waarschijnlijk monniken en plaatselijke boeddhisten zien om te bidden en offers uit te brengen. Bij een bezoek aan de kleurrijke markt van Dambulla komt de geur van de specerijen u tegemoet. 

Dag 8: Matale

Uw derde en tevens laatste dag in Matale heeft u vrij te besteden. Verken de nabije omgeving in de ochtend tijdens een wandeling of een tuk tuk rit en bezoek het stadje in de nabije omgeving of de boeddhistische tempel. Bij terugkomst in uw accommodatie kunt u een bezoek brengen aan de duurzame biologische boerderij van het hotel. Wilt u gewoon lekker een dagje ontspannen? Geniet dan van een Ayurvedische behandeling in de Spa of bewonder van de spectaculaire uitzichten over de bergen vanaf uw veranda.  

Dag 9: Matale – Nuwara Eliya

De volgende ochtend reist u naar Kandy waar u het treinstation uitrolt op weg naar Nuwara Eliya. De treinreis van Kandy naar Nuwara Eliya duurt ongeveer vier uur en behoort tot een van de mooiste treinritten ter wereld. De authentieke trein neemt u mee langs groene heuvels met theeplantages, watervallen en de meest indrukwekkende uitzichten. U verblijft de komende twee nachten in de heuvels van Ambewela nabij Nuwara Eliya, een stad die omringd is door vele mooie theeplantages.

Dag 10: Nuwara Eliya

Vandaag brengt u een bezoek aan Horton Plains National Park, gelegen in de centrale hooglanden van Sri Lanka, op een plateau van 2100 meter hoogte. Vanwege de bijzondere flora en fauna staat dit natuurreservaat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U kunt hier prachtige wandelingen maken langs watervallen, rotsformaties, uitgestrekte graslanden en bossen. Wanneer u aangekomen bent bij World's End heeft u een schitterend panoramisch uitzicht over de kustvlakte tot aan de Indische Oceaan.  

Dag 11: Nuwara Eliya – Yala National Park

Vanuit Nuwara Eliya wordt uw reis voortgezet richting het Yala National Park. Hier verblijft u in een luxueus tentenkamp op 5 minuten afstand van de ingang van het nationale park. Na een reis van ongeveer vijf uur kunt u even lekker ontspannen en genieten van traditionele gerechten of een heerlijke bbq. De volgende dag gaat u zowel in de ochtend als in de middag op safari, op zoek naar olifanten, krokodillen, herten, vogels, lippenberen en ongrijpbare luipaarden.

Dag 12: Yala National Park

Gelegen in het zuidoosten van Sri Lanka ligt het Yala National Park. Een bijzonder veelzijdig park en een van de beste plekken ter wereld om luipaarden te zien! Tijdens een jeepsafari gaat u onder leiding van een gids op zoek naar de rustiger delen van het park, zodat u optimaal van de omgeving kunt genieten. De kans is groot dat Aziatische olifanten uw pad kruisen. Uw gids houdt verder zijn ogen open voor de lippenbeer en wijst u op roofvogels en moeraskrokodillen. 

Dag 13: Yala National Park – Galle

Na een safaritocht in de vroege ochtend is het tijd om het Yala National Park achter u te laten en uw reis voort te zetten. U reist naar Talpe dat is gelegen ten zuidoosten van de havenstad Galle waar u de komende nachten verblijft. Na aankomst kunt u even heerlijk ontspannen aan de rand van het zwembad te midden van tropische tuinen. Sluit u dag af met heerlijke Sri Lankaanse of internationale gerechten geserveerd door gespecialiseerde chef-koks van de accommodatie.

Dag 14: Galle

Deze dag begint u met een bezoek aan een lokale familie waar een uitgebreide kookles wordt gegeven. U maakt een korte tuk tuk rit naar een winkel in de omgeving om verse groenten te halen. Bij de voorbereiding van de maaltijd worden verschillende kooktechnieken gebruikt om vervolgens deze traditionele gerechten te ervaren tijdens een lunch. In de middag bezoekt u het Galle Fort en wandelt u door de met keien geplaveide paden en ontdekt u de cafés en charmante oude huizen om inzicht te krijgen in het dagelijkse leven, de cultuur en de geschiedenis.

Dag 15: Galle

Vandaag stapt u in de vroege ochtend op een safariboot. Enkele tientallen kilometers uit de kust van Mirissa kunt u namelijk heel dicht bij een belangrijke migratieroute komen voor blauwe vinvissen en potvissen. Omdat u in een privéboot reist, arriveert u eerder dan andere boten, zodat u de walvissen in alle rust kunt bekijken. U benadert de dieren bovendien op verantwoorde wijze, zonder overlast te veroorzaken. Op de boot wordt een heerlijk vers ontbijt voorbereid terwijl u geniet van het schitterende uitzicht op zee.

Dag 16 – 17: Galle – Colombo – Amsterdam

Aan al het moois komt een eind, en zo ook aan uw safarireis in Sri Lanka. U wordt middels een privétransfer naar de luchthaven van Colombo gebracht. Hiervandaan vliegt u terug naar Amsterdam en arriveert u de volgende dag op Schiphol. Dit is het einde van uw onvergetelijke reis, welkom thuis!


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, transfers, overnachtingen, genoemde activiteiten en vervoer met gids/chauffeur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Engels, Singalees en het Tamil de drie officiële talen in Sri Lanka zijn? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl