Saudi Roadtrip

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek Unesco werelderfgoedsite Hegra
  • Bezoek de paradijselijke vallei van de palmbomen, Wadi Al Disah
  • Ontdek Jeddah aan de Rode Zee
  • Reis op uw eigen tempo per huurauto
  • Verblijf in exclusieve accommodaties
  • Excursies onder leiding van een privégids

Maak een van de meest spectaculaire roadtrips door de prachtige woestijnlandschappen van Saoedi-Arabië. Bezoek de Arabische metropool Jeddah, het heilige Medina en de wereldwonderen van Al Ula en Wadi Disah.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Jeddah

U vliegt vanaf Amsterdam rechtstreeks met Saudia naar Jeddah waar u in de avond aankomt. Op de luchthaven wordt u verwelkomd en naar uw hotel in de stad gebracht. Jeddah is de tweede grootste stad van Saoedi-Arabië en wordt ook wel de Poort naar Mekka genoemd. Al vanaf de zevende eeuw n.Chr. ontwikkelde Jeddah zich als een belangrijke stad voor pelgrims die over zee naar Mekka reisden. Ook werd het, mede door de gunstige ligging aan de Rode Zee, al snel een belangrijke haven voor handelsroutes over de Indische Oceaan richting Mekka.

Dag 2: Jeddah - Medina

Vandaag reist u per Haramain trein naar Medina, een van de twee heiligste steden van de Islam, waardoor het een belangrijke bestemming is voor miljoenen pelgrims die naar Saoedi-Arabië reizen voor de hadj of de umrah. De stad is gecentreerd rond Al Masjid an Nabawi, de moskee van de profeet, die door de profeet zelf is gebouwd en waar hij begraven ligt. Hoewel de naam van de stad meestal in het Engels als Medina wordt geschreven, is de volledige naam Al Medina Al Munawwarah, wat 'de verlichte stad' betekent. In de middag gaat u onder leiding van een gids naar het heilige centrum van de stad, waar u zich zult verwonderen over het aantal pelgrims die van heinde en ver komen.

Dag 3: Medina - Al Ula

Vandaag begint u korte roadtrip naar de hoogtepunten van het land. Vanuit Medina is het ongeveer 4,5 uur rijden naar Al Ula. Onderweg bezoekt u de oude stad Khaybar, met haar Joodse geschiedenis totdat de profeet Mohammed de stad overnam en fortrificeerde. Het torent vandaag de dag nog boven de duizenden palmbomen uit in de prachtige oase. Bij aankomst in Al Ula maakt u een wandeling door de schilderachtige landschappen van Wadi Abu Aoud om vervolgens richting Elephant Rock te bereiken. Wanneer de zon langzaam achter de zandduinen verdwijnt aanschouwt u een schitterend lichtspektakel, waardoor de omliggende rotsen van oranje naar dieprood kleuren.  

Dag 4: Al Ula

Gebouwd te midden van ruige woestijnkloven en bergachtig landschappen, op minder dan 22 km van AlUla, ligt Hegra, het eerste UNESCO-werelderfgoed van Saoedi-Arabië. Deze indrukwekkende site is een verbluffende archeologische ontdekking die getuigt van de Nabatese beschaving. Tijdens een bezoek aan deze geweldige locatie krijgt u een goede indicatie van hoe de stad er ooit uitzag. Strategisch gepositioneerd ten zuiden van zijn beroemde zustersite Petra, in Jordanië, was dit archeologische juweel ooit ook een belangrijke handelsroute tussen het Arabische schiereiland, de mediterrane wereld en Azië. Tijdens uw bezoek ontdekt u de dramatische stenen stad, met meer dan honderden artistiek uitgehouwen en goed bewaarde graven. Naast de monumentale graven met versierde gevels, getuigen ook het grote aantal kunstmatige putten in Hegra van de Nabatese landbouwtechnieken. In de avond bezoekt u het oude Al Ula in levendige Arabische sferen.

Dag 5: Al Ula

Vandaag heeft u ter vrije besteding om de fascinerende omgeving van Al Ula te verkennen met uw huurauto. Ook kunt u in Al Ula uitstekend een ballon- of helicoptervlucht maken. Wilt u liever iets sportievers? In de ochtend is de temperatuur nog heel aangenaam om te mountainbiken in dit fantastische landschap.

Dag 6: Al Ula - Wadi Disah - Jeddah

Vandaag reist u naar een ander hoogtepunt van Saoedi-Arabië; Wadi Disah. Het is ongeveer 4 uur rijden naar de adembenemende canyon en dit doet u onder leiding van een chauffeur waarmee u off road Wadi Disah gaat verkennen. De door de wind uitgehouwen zandstenen zuilen van Wadi Al Disah hebben wat weg van de Grand Canyon en Monument Valley in Amerika. Hoewel een groot deel van het landschap uit woestijn bestaat, zijn er ook oases van heldere waterpoelen, groene grasvelden en hoge palmbomen die de valleien sieren. Bij elke bocht die u neemt komt u een nieuw idyllisch paradijs tegen, vergeet vooral uw camera niet mee te nemen. Na de lunch rijdt u naar Tabuk, de eindpunt van uw roadtrip. Vanuit hier vliegt u naar Jeddah om uw reis af te sluiten.

Dag 7: Jeddah

Vandaag maakt u kennis met het rijke verleden van Jeddah. U bezoekt op eigen gelegenheid de prachtig aangelegde, moderne promenade die langs de schitterende waterkant loopt. Ook het district van Al Balad, vol levendige soeks en hoge huizen met de karakteristieke, houten ‘roshan’ ramen is zeer de moeite waard. Gaat u liever op pad onder leiding van een gids? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Dag 8: Jeddah - Amsterdam

Uw laatste dag in Saoedi-Arabië is helaas aangebroken. U wordt per privétransfer naar de luchthaven gebracht, vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Thuis heeft u gelukkig de mooie herinneringen en foto's nog die u nog vaak zullen doen terugdenken aan deze geweldige reis.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw intercontinentale vluchten, binnenlandse vlucht, overnachtingen met ontbijt, genoemde activiteiten, treinreis en autohuur inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Saoedi-Arabië het grootste land ter wereld is zonder rivier.

Al Ula - Saoedie-Arabie
Al Ula - Saoedie-Arabie

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl