Wij helpen u graag op weg! Bel 073 - 548 20 60
…

Hoogtepunten van Saoedi-Arabië

Hoogtepunten van deze reis

  • Bezoek meerdere Unesco Werelderfgoed sites
  • Ontdek historisch én modern Saoedi-Arabië
  • Retourvlucht met KLM
  • Maak kennis met de rijke cultuur
  • Comfortabel vervoer met privétransfers
  • Bezienswaardigheden onder leiding van een gids

Deze indrukwekkende rondreis introduceert u met enkele van de meest bijzondere culturele en natuurlijke wonderen van het Koninkrijk van Saoedi, inclusief een bezoek aan drie Unesco Werelderfgoed locaties.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Riyad

Uw reis begint op Schiphol, vanaf hier vliegt u naar de hoofdstad van Saoedi-Arabië, Riyadh. Na het verzamelen van uw koffers staat uw privétransfer al voor u klaar en vertrekt u naar het hotel. Geniet na deze eerste dag van een comfortabele nachtrust om uw ontdekkingsreis optimaal te beginnen.   

Dag 2: Diriyah en Riyadh

Stap terug in de tijd en verken het werelderfgoed van Diriyah, een stad waar het verhaal van modern Saoedi-Arabië begon. In de historische wijk At Traif ziet u spectaculaire voorbeelden van de traditionele Najdi-modderarchitectuur en krijgt u een inkijkje in de manier van leven in de eerste Saoedische hoofdstad van enkele honderden jaren geleden. In de middag bezoekt u het Murabbah Paleis en krijgt u een spoedcursus over de Saoedische geschiedenis in het Nationaal Museum.  

Dag 3: Riyadh- Al Ula

Deze ochtend bezoekt u het historische Masmak Fort, dat in 1902 door de toekomstige koning Abdulaziz Ibn Saud werd veroverd aan het begin van zijn campagne om Arabië te verenigen. Struin door de kleurrijke Souq Al Zal en laat u verwonderen door de vele waren die uitgestald staan. Geniet van een traditionele Saoedische lunch alvorens u naar de luchthaven vertrekt voor uw vlucht naar Al Ula. Na aankomst wordt u door een privétransfer door adembenemende woestijnlandschappen naar het resort gebracht. Deze accommodatie is omgeven door schilderachtige rotsformaties, gekleurd in ontelbare tinten rood en oranje. 's Avonds dineert u in het resort waarna u nog wat napraat bij uw vertrek om vervolgens te genieten van een comfortabele nachtrust.  

Dag 4: Al Ula

Na een heerlijk ontbijt in het resort vertrekt u naar de indrukwekkende woestijnoase van Al Ula, een van de meest uitzonderlijke erfgoedsites van het land. De dag begint met een rondleiding langs de bekende Lion Tombs van het oude Dadan, die in de rotswanden zijn uitgebeiteld. Tegenover de vallei bij Jabal Ikmah laat een gids u de complexe rotskunstwerken zien, die ook wel de grootste open bibliotheek van Saoedi-Arabië wordt genoemd. Na de lunch wandelt u samen met een gids door het doolhof vol historische lemen huizen, dat het centrum van Al Ula vormt. Sluit deze indrukwekkende dag af bij Elephant Rock, een iconische 52 meter hoge zandstenen monoliet op een adembenemende locatie in de woestijn. Na terugkomt in het hotel geniet u hier van een heerlijk diner.  

Dag 5: Al Ula, Hegra – Jeddah

Begin de dag met wat ontspanning in uw hotel of bezichtig op eigen initiatief een van de bezienswaardigheden in de omgeving. Na de lunch vertrekt u naar Hegra, een adembenemende historische site die onderdeel uitmaakt van de Unesco Werelderfgoedlijst. Deze afgelegen woestijnstad is ongeveer 2000 jaar geleden door de Nabateeërs gemaakt, het volk dat ook Petra in Jordanië gemaakt heeft. Tijdens een gezamenlijke tour bezoekt u de graftombes die uit de rotsen zijn gehakt, een betoverend gezicht. De tombes waren lange tijd 'verloren’, tot de herontdekking in 1876. Na dit spectaculaire bezoek vertrekt u naar de luchthaven waar het vliegtuig richting Jeddah voor u klaarstaat.  

Dag 6: Jeddah

Jeddah was eeuwenlang een belangrijke havenstad voor de handel met Mekka en staat dan ook bekend als de 'poort naar Mekka’. Wordt rustig wakker met een heerlijk ontbijt, ontmoet vervolgens uw gids en vertrek naar de prachtig aangelegde, moderne kust van de stad waar u de ‘drijvende moskee’ vindt. In de middag ruilt u het nieuwe deel van Jeddah in voor de historische binnenstad. Wandel onder de Mekka Poort door en betreedt Al Balad, een oude wijk die in zijn geheel op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Ontdek levendige soeks en hoge huizen van koraalsteen die gekenmerkt worden door houten ‘roshan’ ramen. Uw gids vertelt u onderweg over deze unieke architectuur die door de jaren heen prachtig bewaard is gebleven.  

Dag 7: Jeddah – Amsterdam

Vandaag is het helaas tijd om afscheid te nemen van het uitzonderlijke Saoedi-Arabië. Een privétransfer brengt u naar de luchthaven vanwaar u terugvliegt naar Amsterdam. Eenmaal thuis aangekomen kijkt u terug op een bijzondere reis. 


Shaden Resort

In het sprookjesachtige, bergachtige woestijngebied nabij Al-’Ula ligt het Shaden Resort. Deze bijzondere accommodatie is omgeven door ruige rotsformaties en uitgestrekte zandvlaktes die in de ochtend en avond schitterend verkleuren in het veranderende zonlicht. De kamers en villa's liggen verspreid over het landgoed en zijn allemaal voorzien van een eigen terras en een ensuite...


Rosh Rayhaan

In het hart van Riyadh ligt het exclusieve Rosh Rayhaan hotel. Op steenworp afstand vindt u een bruisend winkelgebied vol verschillende boetieks en grotere ketens. Na een indrukwekkende dag in het centrum komt biedt deze accommodatie, mede door het strakke hedendaagse ontwerp, een oase van rust. De elegant ingerichte kamers zijn voorzien van stijlvol meubilair en een, met marme...


Centro Salama Jeddah

Het Centro Salama is een hedendaags hotel in het centrum van Jeddah, aan de bruisende Al Madina Road. Door deze gunstige ligging bereikt u gemakkelijk de meest indrukwekkende bezienswaardigheden en winkelgelegenheden. Het hotel is modern en geraffineerd ingericht, met grote raampartijen, strak meubilair en stijlvolle kleuraccenten. De kamers zijn eveneens voorzien van uitsteken...


Historisch Al Balad

Tijdens een wandeling door Jeddah treedt u in de voetsporen van kooplieden en pelgrims, die eeuwenlang de straten van deze bruisende stad vulden met levendigheid en kleur. Ontdek zelf hoe het historische gedeelte van de stad perfect samenkomt met de hedendaagse architectuur tijde..


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, genoemde transfers, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. Wij adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Ongeveer 80 procent van Saoedi-Arabië uit woestijn bestaat? 

ONZE SPECIALISTEN

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.

U bereikt Dionne van Vugt op nr. 073 - 548 20 60 of via d.vanvugt@experiencetravel.nl

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.

U bereikt Corine den Hartog op nr. 073 - 548 20 60 of via c.denhartog@experiencetravel.nl

Barbara Roeters

Azië, Caribbean, Spitsbergen, Midden-Oosten en Europa specialist.

U bereikt Barbara Roeters op nr. 073 - 548 20 62 of via b.roeters@experiencetravel.nl

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.

U bereikt Katrijn Berends op nr. 073 - 548 20 60 of via k.berends@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.

U bereikt Kirsten Vluggen op nr. 073 - 548 20 62 of via k.vluggen@experiencetravel.nl

Annelou van Elk

Azië en Europa specialist.

U bereikt Annelou van Elk op nr. 073 - 548 20 64 of via a.vanelk@experiencetravel.nl

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.

U bereikt Desiré Schapers op nr. 073 - 548 20 62 of via d.schapers@experiencetravel.nl

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.

U bereikt Sabrina Iriks op nr. 073 - 548 20 60 of via s.iriks@experiencetravel.nl