Maak kennis met de rijke cultuur van Qatar

Hoogtepunten van deze reis

  • Retourvlucht met Qatar Airways
  • Veelzijdige excursies
  • Ervaren Engelssprekende gidsen
  • Verblijf in een exclusief hotel
  • Maak kennis met de rijke cultuur van Qatar
  • Combinatie van natuur en cultuur

Qatar is een veelzijdig land dat een zowel enorm modern als een traditionele kant heeft. Tijdens deze bijzondere reis ontdekt u deze kanten middels indrukwekkende excursies onder leiding van ervaren gidsen. Reis mee naar Qatar voor de ontdekkingsreis van uw leven.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Doha

In de late middag vliegt u vanaf Schiphol naar Qatar, waar u iets voor middernacht landt. Op de luchthaven van Doha wordt u opgehaald en naar de accommodatie gebracht. Eenmaal aangekomen in uw hotel geniet u van een welverdiende nachtrust.  

Dag 2: Ontdek Doha

Na een eerste nacht in het bijzondere Qatar heeft u vandaag de kans om echt goed kennis te maken met de bruisende hoofdstad Doha. Onder leiding van een persoonlijke gids leert u deze ochtend over de gebruiken en tradities van de inwoners terwijl u verschillende bezienswaardigheden bezoekt. De stadstour begint bij het Museum van Islamitische Kunst, dat gevestigd is in een iconisch gebouw aan de kustlijn van de stad. Deze omgeving belichaamt het hedendaagse Doha perfect, met glinsterende wolkenkrabbers en een geweldige jachthaven. Vervolgens maakt u kennis met verschillende wereldculturen in de grote theaters, concertzalen en galerijen het Katara Cultural Village, het grootste culturele project van het land.
The Pearl is de volgende stop van deze tour. Dit kunstmatige eiland is rijk aan luxueuze hotels, hoogstaande winkels en elegante restaurants. Bewonder de grote jachten in de haven en struin langs de glinsterende waterkant waarna u zich samen met uw gids naar de meest bruisende locatie van Doha begeeft. De Souq Waqif is dé locatie om de indrukwekkende cultuur en het rijke erfgoed van Qatar te beleven. Levendige, smalle steegjes zijn gevuld met kleurrijke kraampjes vol heerlijke etenswaren en ambachtelijk gemaakte waren. De luide handelaars proberen hun spullen te verkopen en uw gids zal u helpen om de meest geweldige kraampjes te bezoeken.  

Dag 3: Verken het Zekreet schiereiland

U heeft nu een goede eerste indruk van de hoofdstad gekregen en het is vandaag tijd om beter kennis te maken met de unieke natuur van Qatar. Samen met een ervaren gids vertrekt u op dit avontuur naar de opvallende landschappen vol ongewone rotsformaties, hoge plateaus en een ruige kustlijn. De tour begint met een bezoek aan het adembenemende sculptuur ‘Oost-West/West-Oost’, dat ruim een ​​kilometer groot is en bestaat uit vier stalen platen van elk meer dan veertien meter hoog. 
Na dit bezoek vervolgt u samen uw weg naar het Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Museum, dat een unieke en eclectische privécollectie van Qatarese en wereldwijde artefacten bezit. Het museum toont verder ruim 15.000 historische stukken van over de hele wereld, evenals schilderijen, internationale kunst en een uitzonderlijke autocollectie. 

Dag 4: Het Msheireb Design Distrikt en Katara Village

Vandaag staan er twee interessante excursies op het programma die u dieper meenemen in de cultuur en architectuur van Doha. In de ochtend struint u onder leiding van een ervaren gids door de steegjes van Souq Waqif om de nog onontdekte plekjes te bezoeken. Deze enorme markt is geweldig gerenoveerd waardoor het authentieke karakter bewaard is gebleven. Verwen uw smaakpapillen met een traditioneel hapje of een verfrissende smoothie terwijl uw gids u boeiende verhalen vertelt over de vele handelaars die hier al eeuwenlang zorgen voor de geweldige sfeer. Vervolgens ontdekt u het nieuwe Doha in 's werelds eerste duurzame stadsvernieuwingsproject. Mshereib Downtown blaast het oude commerciële district van Doha nieuw leven in met hedendaagse, frisse architectuur. U begint bij de Mshereib-musea, waar u de geschiedenis van Qatar verkent in vier prachtige erfgoedhuizen. Hierna leidt uw gids u door de straten om u te laten zien hoe duurzaam design voldoet aan de gewenste commerciële doelstellingen om zo de stad van de toekomst vorm te geven. 
Na de lunch wacht u de volgende activiteit van deze dag, een bezoek aan het indrukwekkende Katara Cultural Village. Uw gids begeleidt u door het dorp, dat is ontworpen met de traditionele Qatarese architectuur in gedachten. Het herbergt vele kunst- en culturele verenigingen, evenals meerdere galerijen, een theater, weelderige tuinen, twee masjids (moskeeën), een strand en het grote amfitheater, waar klassiek Griekse architectuur gecombineerd wordt met islamitische invloeden. Ontspan in deze exclusieve en adembenemende omgeving tijdens een authentieke high-tea in het wereldberoemde BOHO Social. Terwijl u geniet van de meest heerlijke hapjes en drankjes kijkt u uit over de prachtige skyline van Katara Cultural Village. 

Dag 5: Doha – Amsterdam

Vandaag reist u terug naar huis. Een privétransfer brengt u naar de luchthaven en u vliegt terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. Thuis kijkt u terug op uw geweldige avonturen en herinneringen.  


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het bezitten van een valk wordt gezien als een statussymbool? De vogels reizen dan ook regelmatige de wereld rond met hun eigenaars. 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl