City Trip Doha

Hoogtepunten van deze reis

  • Tal van exclusieve excursies
  • Prachtige architectuur
  • Verblijf in een schitterend hotel
  • Tours onder leiding van ervaren gidsen
  • Stel zelf uw ideale reis samen
  • Alle tijd voor ontspanning

Maak kennis met de rijke cultuur van Qatar tijdens deze indrukwekkende stedenreis naar Doha. In deze historische hoofdstad komen geschiedenis en heden prachtig samen. Er is genoeg ruimte om zelf op pad te gaan en te bepalen wat u graag wilt zien, wij helpen u graag met het uitkiezen van de perfecte excursies.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam – Doha

Uw veelzijdige stedenreis begint op Schiphol, vanaf hier vliegt u in de middag naar Doha. Na een comfortabele vlucht landt u iets voor middernacht op de luchthaven waar u wordt opgewacht door uw chauffeur die u naar het hotel brengt. Eenmaal aangekomen in de accommodatie geniet u van een welverdiende nachtrust.  

Dag 2: Doha

Vandaag heeft u een volle dag ter vrije besteding. Er is genoeg te doen in en rond Doha, zo zijn er verschillende exclusieve excursies te boeken waar wij u graag verder over informeren. Zo heeft u bijvoorbeeld de mogelijkheid om de oudste manege van Qatar te bezoeken. Hier leert u meer over het Arabische paardenras, die ook wel Arabieren worden genoemd. Deze dieren hebben een lange geschiedenis en een unieke bouw. Wilt u het wat rustiger aandoen? Dan kunt u zich ook verder verdiepen in de Qatarese cultuur tijdens een bezoek aan een traditioneel koffiehuis. Hier leer u meer over de traditionele gebruiken van het koffieschenkritueel van een lokale inwoner. 's Avonds kunt u in het historische centrum van de stad uw smaakpapillen laten verwennen met een heerlijk diner in een van de karakteristieke restaurants of u geniet van het comfort en de rust in uw hotel.  

Dag 3: Doha – Private Discover Doha

Wordt rustig wakker met een uitgebreid ontbijt waarna het eerste avontuur op de planning staat. Deze ochtend vertrekt u namelijk samen met een privégids naar het historische centrum van Doha voor een interessante stadstour. Maak kennis met de rijke cultuur wanneer u door de bruisende Souq Waqif struint, waar kleurrijke kraampjes vol heerlijk geurend eten en prachtige handelswaren uitgestald staan. Bekijk vervolgens de hedendaagse kant van Doha vanaf de iconische waterkant van Doha, waar u geniet van een spectaculair uitzicht over de torenhoge, moderne architectuur van de stad. De combinatie van het azuurblauwe water van de Arabische Golf en de glinsterende gebouwen zorgen voor een heel ander beeld dan het karakteristieke, historische centrum waar u zich eerder bevond. Sluit de tour af met een bezoek aan The Pearl, een kunstmatig eiland vol elegante boetieks, geraffineerde hotels, uitstekende restaurants en een exclusieve jachthaven vol superjachten. De mediterrane stijl maakt dit chique gebied van Doha tot een rustig en sereen toevluchtsoord om even aan de drukte van de levendige stad te ontsnappen.

Dag 4: Doha

Na deze eerste kennismaking met Doha heeft u nog een dag ter vrije besteding. Rust na alle indrukken bijvoorbeeld wat uit in het hotel of ga verder op ontdekkingstocht in de soek en proef hier enkele traditionele gerechten. Sluit de dag af aan de waterkant, vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht over de ondergaande zon. 

Dag 5: Doha – Amsterdam

De laatste dag in Doha en helaas tijd om uit te checken. Een privétransfer brengt u vervolgens naar de luchthaven voor uw vlucht naar Schiphol. Eenmaal thuis aangekomen kijkt u terug op een fantastische reis. 


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen met diverse maaltijden en activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Qatar het meest welvarende land van de Arabische wereld is? 

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl