Oman compleet

Hoogtepunten van deze reis

  • Verken de Omaanse hoofdstad Muscat
  • Zie zeeschildpadden het strand op kruipen
  • Overnacht in een sfeervol woestijnkamp
  • Trek door de bergen van Jebel Akhdar
  • Bezoek de oude hoofdstad Nizwa
  • Afsluiten in tropisch Salalah

Oman is voor veel mensen nog onbekend terrein. Deze rondreis laat u alle gezichten zien van dit Arabische land dat aan een opmars bezig is. Terwijl de buurlanden vooral uitblinken in torenhoge, veelal met goud behangen bouwwerken, maakt Oman juist indruk dankzij de authenticiteit en ongerepte landschappen.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Muscat

U vliegt met Etihad Airlines via Abu Dhabi naar de hoofdstad van Oman, Muscat. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht aan het strand.

Dag 3: Muscat

Vandaag maakt u een stadstour langs onder meer de grote moskee. Het is een van de weinige hoge gebouwen, want ondanks dat Muscat een moderne stad is, ontbreken de wolkenkrabbers die zo kenmerkend zijn voor nabijgelegen Arabische steden. Na de stadstour kunt u Muscat verder op eigen gelegenheid ontdekken. Struin bijvoorbeeld door de kleurrijke bazaars.

Dag 4: Muscat

Na het ontbijt wordt u bij uw accommodatie opgehaald voor een excursie naar de Daymaniyat eilanden. Na ongeveer 45 op een speedboot bereikt u de eilanden waar u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water en relaxen op het fijne strand. De eilandengroep is natuurreservaat, dus u heeft grote kans op het spotten van zeevogels, schildpadden, kleurrijke vissen en koralen. In de namiddag vaart u terug naar Muscat en wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Dag 5: Muscat - Ras al Jinz

U wordt opgehaald bij uw accommodatie door uw privé chauffeur en gids waar u de komende dagen mee op ontdekkingstocht gaat. De eerste etappe leidt naar het Ras al Jinz reservaat. Onderweg bezoekt u onder meer de sprookjesachtige oase met turkooizen water en palmbomen van Wadi Shab. Ook bezoekt u Sur, dat historisch bekend staat als een belangrijke bestemmingspunt voor zeilers. Tegenwoordig speelt de zee nog steeds een belangrijke rol in Sur en u bezoekt een traditionele scheepswerf. U verblijft deze nacht in een sfeervol resort nabij het strand om onder begeleiding de zeeschildpadden te kunnen observeren. In het nabijgelegen bezoekerscentrum kunt u meer informatie inwinnen over deze bijzondere zeewezens.

Dag 6: Ras al Jinz - Wahiba Sands

Na een ongetwijfeld onvergetelijke avond of ochtend bij de zeeschildpadden is het tijd om de woestijn in te trekken. We verlaten Ras al Jinz en rijden langs de spectaculaire kustlijn naar het zuiden en passeren kleine vissersdorpjes. Na het verlaten van de kustlijn bereikt u de rand van de Wahiba Sands, een uitgestrekte zee van golvende rode en witte zandstranden en duinen, die oplopen tot 200 meter en waar ook een verscheidenheid aan flora en fauna te vinden is. De steeds veranderende patronen van het zand zijn een genot om te zien. De heldere sterrennacht maakt het sprookje na zonsondergang compleet. 

Dag 7: Wahiba Sands - Jebel Akhdar

Deze ochtend bezoekt u Wadi Bani Khalid, een prachtige oase die is opgebouwd uit mooie dorpjes uitgehouwen in de berghelling. De wadi heeft helder blauw water en nodigt uit tot intrigerende foto's. Dan is het tijd om door te reizen naar de bergen. Onderweg passeert u Ibra, een van de weinige overgebleven oude dorpen, waar u geniet van de oude architectuur. De route vervolgt u naar het mooie Birkat al Mauz waar weelderige groene dadelpalmen staan. Van Birkat al Mauz bereikt u Wadi al Madeen, de poort naar 'The Green Mountain'. Vanaf hier leidt een 35 km lange, kronkelige weg ons naar Jebel al Akhdar, het groene juweel van de Al Hajar bergketens. Hier wordt van juli tot september een grote variëteit aan fruit verbouwd, waaronder perziken, abrikozen, vijgen, druiven, appelpruimen en peren. De dorpen Saiq, Wadi Bani Habib (een dorp met oude huizen) en Al Ain kijken uit op een spectaculair landschap van pieken, kloven en wadi's. De rozen van Jebel al Akhdar vullen de lucht met rozengeur van maart tot april, wanneer ze in volle bloei zijn en rozenwater wordt gedestilleerd in de huizen van de dorpsbewoners.

Dag 8: Jebel Akhdar

U wordt wakker met een buitenaards uitzicht op de Omaanse bergen. Vandaag maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling door de prachtige omgeving en bezoekt u enkele bergdorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Door de lagere temperaturen en neerslag is het hier mogelijk rozen en granaatappelen te verbouwen op de prachtig aangelegde terrassen. Verwonder u over het 'Aflaj' irrigatiesysteem dat hier tot in perfectie wordt toegepast.

Dag 9: Jebel Akhdar - Al Hamra

Ervaar Nizwa, de oude hoofdstad van Oman, terwijl u een weg baant door een steile doolhof van kleine straatjes en steegjes. U wandelt langs oude huizen, groene tuinen met palmbomen en mooie moderne villa's. De oude stad maakt indruk met zijn omringende oude stadsmuur, enorme vrijdagmoskee, de levendige souk en een machtige fort. Vervolgens reist u via de kastelen van Jabrin en Bahla naar Al Hamra. Vanuit deze prachtige vallei klimt de weg omhaag naar uw accommodatie.

Dag 10: Al Hamra - Muscat - Salalah

Op uw laatste dag in de bergen rijdt u een prachtige route terug naar Muscat. U klimt naar het hoogste punt op 2050 meter, waar u geniet van een prachtig uitzicht op de vallei beneden. Volgende stop is Wadi Bani Awf, een van de meest fascinerende en verbazingwekkende bergvalleien. U passeert het kleine dorpje Hat en bereikt de prachtige oase in de bergen van Bilad Said, beroemd om zijn terrasvormige landbouw. Na het verlaten van de wadi rijdt u door de dadelpalm plantages en langs de sprankelende bronnen naar het fort in Nakhl. Na het bezoek aan het fort vervolgt u de route naar Muscat, waarvandaan u een binnenlandse vlucht neemt naar Salalah, in de zuidelijke Dhofar regio. Hier wordt u opgehaald van de luchthaven en naar uw accommodatie aan het strand gebracht.

Dag 11: Salalah

Vandaag heeft u ter vrije besteding in Salalah, hoofdstad van de Dhofar regio. U zult direct zien dat deze regio erg bijzonder is. Nergens in de Arabische wereld ziet u zo'n weelderige natuur als hier, veroorzaakt door een zeer korte en lokale moesson in de zomer. U kunt dan ook een bezoek brengen aan de vele watervallen en uitzichtpunten in de bergen.

Dag 12: Salalah - Rub Al Khali

In de middag wordt u door uw privé chauffeur en gids opgehaald voor een tocht naar de woestijn; Rub Al Khali. De zandduinen zijn hier nog onaangetast en magisch rood gekleurd. Met name als de zon laag staat is het een prachtig gezicht. Onderweg stopt u in Thumrait, een bedoeïenendorp, voordat u uw woestijnkamp en slaapplek voor vanavond, bereikt. Geniet in de avond van een adembenemende sterrenhemel voordat de stille Arabische nacht aanbreekt.

Dag 13: Rub Al Khali - Salalah

Na het ontbijt bezoekt u de 'Lost city of Ubar', dat volgens de legende geen kans had tegen de kracht van de woestijn en zonk. De overblijfselen werden in 1992 gevonden en kunt u bezoeken. Dan is het tijd om door te reizen naar Wadi Dawkah, een natuurpark dat bekend staat om haar Boswellia bomen. De hars wordt gebruikt voor die wierook en deze regio is dan ook de voornaamste exporteur van wierook in de wereld. In de middag wordt teruggebracht naar uw resort in Salalah.

Dag 14 - 15: Salalah

De laatste twee dagen heeft u ter vrije besteding aan het strand van Salalah. Ontspan op uw resort aan het strand of bezoek het archeologische park van Al Baleed of het museum van het Frankincense Land, beiden op loopafstand van uw resort.

Dag 16: Salalah - Amsterdam

Uw rondreis door Oman is tot een einde gekomen en u vliegt vanuit Salalah met Etihad Airlines via Abu Dhabi terug naar Amsterdam. U komt hier in de avond aan.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vlucht, overnachtingen met ontbijt en soms diner en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Er komen meerdere soorten zeeschildpadden naar Ras al Jinz om hun eieren af te zetten. Daarom is het het hele jaar door mogelijk ze hier te observeren.

Muscat - Oman
Oman - Binnenland
Muscat - Oman
Oman - Binnenland

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl