Magisch Oman

Hoogtepunten van deze reis

  • Overnacht in sfeervolle resorts
  • Rustig reistempo
  • Ontdek verschillende gezichten van Oman
  • Lunch bij een Bedoeïenen familie
  • Geniet na op een tropisch strand
  • Reis buiten de gebaande paden

Oman heeft zijn identiteit beter behouden dan de omringende Arabische landen, die een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt. Hier vindt u nog volop bedoeïenenkampen, traditionele dorpen en historische forten. Ze liggen in een landschap van golvende zandduinen, afgelegen stranden en ruige bergen die u twee weken tijd gaat ontdekken.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Muscat

U vliegt met Emirates via Dubai naar Muscat, de hoofdstad van Oman. Na aankomst wordt u hartelijk welkom geheten en naar uw accommodatie gebracht in een buitenwijk van Muscat. Strand en zee. Bergen en woestijnen. De combinatie van Oosterse mystiek en Westers comfort. Er is geen land dat zoveel verleidingen in één vertegenwoordigt: Oman. Het Sultanaat Oman heeft alles om zelfs de meest verwende toerist te verrassen.

Dag 2: Muscat

Om Muscat te ontdekken, maakt u een begeleide stadstour. U slaat daarbij zeker de Sultan Qaboos moskee niet over. Deze is gedecoreerd met mozaïeken en een van de grootste handgeknoopte tapijten uit het Midden-Oosten. Andere bezienswaardigheden zijn de bazaar en het officiële paleis van de sultan. Na de stadstour is er voldoende gelegenheid om uw eigen tijd in de vullen.

Dag 3: Muscat

Na het ontbijt wordt u bij uw accommodatie opgehaald voor een excursie naar de Daymaniyat eilanden. Na ongeveer 45 op een speedboot bereikt u de eilanden waar u heerlijk kunt zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water en relaxen op het fijne strand. De eilandengroep is natuurreservaat, dus u heeft grote kans op het spotten van zeevogels, schildpadden, kleurrijke vissen en koralen. In de middag vaart u terug naar Muscat en wordt u naar uw accommodatie gebracht.

Dag 4: Muscat - Al Hamra

Deze morgen wordt u door uw chauffeur en gids bij uw accommodatie opgehaald en begint uw roadtrip door Oman. U rijdt langs het kleine dorpje Barka met de leuke vismarkt. Ook stopt u bij het mooie kasteel van Nakhl, waar u tevens de warme bronnen kunt bezoeken. In Wadi Bani Awf kan uw offroad avontuur beginnen. U rijdt door een prachtige kloof naar zo'n 2.000 meter hoogte. Dat levert mooie uitzichten op terwijl u ook leuke dorpjes en authentieke huizen passeert. Bilad Sayt is hier een voorbeeld van. U rijdt door naar uw accommodatie die al eveneens een prachtig uitzicht heeft.

Dag 5: Al Hamra - Jabal Akhdar

U gaat op weg naar Nizwa, een oude hoofdstad waar u het imposante fort bezoekt dat de hele omgeving domineert. Baan uzelf een weg door het doolhof van kleine straatjes en steegjes. De omringende stadsmuur, de moskee en de levendige souk maken dit een afwisselende tocht. U bezoekt ook de indrukwekkende kastelen van Jabreen en Bahla voordat u weer de bergen in rijdt naar uw volgende accommodatie.

Dag 6: Jabal Akhdar

U wordt wakker met een buitenaards uitzicht op de Omaanse bergen. Vandaag maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling door de prachtige omgeving en bezoekt u enkele bergdorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Door de lagere temperaturen en neerslag is het hier mogelijk rozen en granaatappels te verbouwen op de prachtig aangelegde terrassen. Verwonder u over het 'Aflaj' irrigatiesysteem dat hier tot in perfectie is toegepast.

Dag 7: Jabal Akhdar - Wahiba Sands

De reis gaat verder van de bergen naar de woestijn. Onderweg bezoekt u een Bedoeïenen familie waar u tevens uw lunch geserveerd krijgt. In het uitgestrekte landschap van Wahiba Sands ligt uw exclusieve tentenkamp. De Wahiba Sands liggen ten zuiden van Muscat en het woestijnlandschap van 200 meter hoog beslaat een oppervlakte van 16000 vierkante kilometer. De Wahiba Sands worden bewoond door nomadische Bedoeïenen. Op vrijdag komen ze bij elkaar in de soek van Al-Mintirib (220 kilometer van Muscat) om inkopen te doen. Wahiba Sands is een uitstekende plek om activiteiten te ondernemen als quadbiken, sandboarden of met een 4WD de duinen te bedwingen.

Dag 8: Wahiba Sands

Vandaag bezoekt u Wadi Bani Khalid, een prachtige oase die is opgebouwd uit mooie dorpjes uitgehouwen in de berghelling. De wadi heeft helder blauw water en nodigt uit tot intrigerende foto's. Om de Wadi Hawar te bereiken wandelt u een half uur. Hoe verder hoe gaat hoe mooier de omgeving wordt; groene dadelplantages, turkooize wadi's en mooie watervallen. Na het bezoek  aan Wadi Hawar wordt u terug gebracht naar het woestijnkamp.

Dag 9: Wahiba Sands - Masirah Island

U rijdt dwars door de woestijn naar de oceaankust en verruilt het vasteland voor een paar dagen op Masirah Island. Dit eiland staat bekend om de uitgestrekte zandstranden waar u niet alleen kunt ontspannen, maar ook wildlife kunt zien, zoals schildpadden. Als de avond valt kruipen ze het strand op en u kunt er getuige van zijn. Overdag zijn uw dagen gevuld met bijvoorbeeld snorkelen, zwemmen en vogels spotten.

Dag 10: Masirah Island

U heeft de gehele dag ter vrije besteding. Ontspan op in uw resort of het fijne zandstrand en spot de schildpadden aan het begin van de avond. Masirah is weliswaar een woestijneiland, maar met verrassend veel wildlife. Het is thuisbasis van flamingo's en reigers die overdag langs de kust patrouilleren en legers van spookkrabben die 's nachts aan land komen.

Dag 11: Masirah Island - Muscat

U heeft nog een groot deel van de dag om heerlijk te ontspannen op Masirah Island. Aan het einde van de middag vliegt u terug naar het vasteland van Oman, en wel de hoofdstad Muscat. Hier verblijft u in een prachtig hotel bij de luchthaven.

Dag 12: Muscat - Musandam

Vandaag vliegt u in de morgen vanuit Muscat naar de Omaanse enclave in de Verenigde Arabische Emiraten, genaamd Musandam. Het is een prachtig fjordenlandschap die u de komende dagen per cruise gaat ontdekken. Startpunt is Khasab, waar u in de morgen nog een stadstour doet waar u onder andere de moskee en het fort bezoekt. Aan het begin van de middag start de cruise en vaart u naar het (Khor) fjord waar voor anker gaat.

Dag 13 - 14: Musandam cruise

Met uw cruise kunt u op de mooiste plekjes van Musandam komen. Aan boord kunt u heerlijk ontspannen en genieten van de maaltijden die worden geserveerd. In de morgen vaart u het fjord uit en bezoekt u Kumzar, het grootste dorpje in Musandam en enkel per boot te bereiken. De volgende stop is Hamra Island, waar u kunt zwemmen, snorkelen en lunch wordt geserveerd. De laatste stops zijn Al Balad en Khor Shabus, waar u ter anker gaat.

De volgende morgen gaat van boord in Khor Nadjd voor een mountain safari naar Jebal Harim, over een prachtige weg naar deze bergtop. De uitzichten zijn formidabel. In de middag bezoekt u het kustplaatsje Lima.

Dag 15: Musandam

Deze morgen kunt u nog even genieten van de prachtige omgeving terwijl u terugvaart naar Khasab. Er is nog gelegenheid tot zwemmen en snorkelen in de Straat van Hormuz. Na de lunch gaat u van boord van de cruise en geniet nog een middagje van de mooie omgeving van Khasab, voordat uw reis eindigt.

Dag 16: Musandam - Dubai - Amsterdam

Na twee weken is het tijd om Oman te verlaten en terug te keren naar Nederland. U wordt naar de internationale luchthaven van Dubai gebracht voor uw vliegreis terug naar Amsterdam. Terwijl u over het land vliegt, kunt u uw ervaringen van de afgelopen tijd in gedachten nog eens rustig laten herleven.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, binnenlandse vluchten, overnachtingen op basis van ontbijt en soms diner, vervoer per 4WD met Engelssprekende gids/chauffeur, ferryovertocht van en naar Masirah Island en vermelde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Oman is zeer geschikt als winterzonbestemming, omdat de temperaturen in dit seizoen gemiddeld rond een aangename, zomerse 30 °C liggen.

Shisha - Oman
Lokale bevolking - Oman
Woestijn Safari - Jeep - Oman
Woestijn diner - Lokaal - Oman
Shisha - Oman
Lokale bevolking - Oman
Woestijn Safari - Jeep - Oman
Woestijn diner - Lokaal - Oman

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl