Het beste van Oman

Hoogtepunten van deze reis

  • Ontdek de charme van Muscat
  • Exclusieve accommodaties op de meest prachtige plekken
  • Kleurrijke wadi's
  • Dramatische landschappen van Jabal Akhdar
  • Overnacht in de woestijn
  • Reis op eigen tempo met 4WD

Maak kennis met de verleidingen van Oman. De mooie paleizen, witte stranden, groene oases, ruige bergen en mysterieuze woestijnen volgen elkaar op tijdens deze prachtige autorondreis. U bepaalt uw eigen tempo met een 4WD waarmee u kunt stoppen waar u wilt en het land naar eigen stijl kunt ervaren.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Muscat

U vliegt met Emirates van Amsterdam via Dubai naar de hoofdstad van Oman, Muscat. U landt ’s avonds en wordt door uw chauffeur/gids naar uw exclusieve resort aan het strand gebracht.

Dag 2: Muscat

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor een Muscat City tour. Muscat heeft haar naam te danken aan de natuurlijk haven en baai waarin Muscat ligt. Muscat betekent namelijk 'ankerplaats'. Muscat biedt haar bezoekers een zeldzame kans om getuige te zijn van een modern centrum dat in harmonie opgaat met zijn traditionele cultuur. De Grand Mosque is het paradepaardje van Muscat. Het is een van de grootste moskeeën ter wereld met een extravagant interieur. Naast de moskee bekijkt u nog verschillende andere highlights in de stad met uw gids.

Dag 3: Muscat

Vandaag heeft u ter vrije besteding om op eigen gelegenheid Muscat te ontdekken. Het is de witte hoofdstad van het sultanaat en tevens het hoofdkwartier van de regering van Oman. De oude stad beschikt over vele historische bezienswaardigheden zoals de forten van Al Jalali en Al Mirani en u hoeft zich dan ook niet te vervelen. Een bezoek aan de kleine fabriek van 'Amouage', het meest exclusieve parfum ter wereld, is een aanrader.

Dag 4: Muscat - Al Hamra

Deze morgen wordt uw 4WD huurauto bij u afgeleverd en begint u roadtrip door Oman. U rijdt langs het kleine dorpje Barka met de leuke vismarkt. Ook stopt u bij het mooie kasteel van Nakhl, waar u tevens de warme bronnen kunt bezoeken. In Wadi Bani Awf kan uw offroad avontuur beginnen. U rijdt door een prachtige kloof naar zo'n 2.000 meter hoogte. Dat levert mooie uitzichten op terwijl u ook leuke dorpjes en authentieke huizen passeert. Bilad Sayt is hier een voorbeeld van. U rijdt door naar uw accommodatie die al eveneens een prachtig uitzicht heeft.

Dag 5: Al Hamra - Jabal Akhdar

U gaat op weg naar Nizwa, een oude hoofdstad waar u het imposante fort bezoekt dat de hele omgeving domineert. Ervaar deze stad als alleen mogelijk is per fiets en baan uzelf een weg door het doolhof van kleine straatjes en steegjes. De omringende stadsmuur, de moskee en de levendige soukh maken dit een afwisselende tocht. U bezoekt ook de indrukwekkende kastelen van Jabreen en Bahla voordat u weer de bergen in rijdt naar uw volgende accommodatie.

Dag 6: Jabal Akhdar

U wordt wakker met een buitenaards uitzicht op de Omaanse bergen. Vandaag maakt u onder begeleiding van een lokale gids een wandeling door de prachtige omgeving en bezoekt u enkele bergdorpjes, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Door de lagere temperaturen en neerslag is het hier mogelijk rozen en granaatappels te verbouwen op de prachtig aangelegde terrassen. Verwonder u over het 'Aflaj' irrigatiesysteem dat hier tot in perfectie is toegepast.

Dag 7: Jabal Akhdar - Wahiba Sands

Onderweg naar de woestijn Wahiba Sands stopt u bij een traditioneel bedoeïendorpje waar een levendige handel plaats vindt in fruit, groenten, kamelen en geiten. Ook bezoekt u Wadi Bani Khalid, een prachtige oase die is opgebouwd uit mooie dorpjes uitgehouwen in de berghelling. De wadi heeft helder blauw water en nodigt uit tot intrigerende foto's. Dan volgt een leuke woestijnsafari die onderbroken wordt voor een kopje koffie of thee bij een bedoeïenfamilie. U overnacht in een mooi tentenkamp midden in de woestijn.

Dag 8: Wahiba Sands - Muscat

Vandaag is het tijd om terug te reizen naar Muscat, maar wel via een prachtige route langs de kust. U stop onder andere in Sur, dat historisch bekend staat als een belangrijke bestemmingspunt voor zeilers. Tegenwoordig speelt de zee nog steeds een belangrijke rol in Sur en u bezoekt een traditionele scheepswerf. Onderweg bezoekt u ook nog de sprookjesachtige oase met turkooizen water en palmbomen van Wadi Shab. Aan het einde van de middag bereikt u uw exclusieve resort in Muscat.

Dag 9: Muscat - Amsterdam

Uw rondreis door Oman is tot een einde gekomen en u vliegt vanuit Muscat met Emirates via Dubai terug naar Amsterdam. U komt in de avond aan op Schiphol met een koffer vol mooie herinneringen.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, overnachtingen op basis van ontbijt, 4WD autohuur en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Zeshonderd vrouwen hebben zes jaar lang gewerkt aan het Perzische gebedskleed in de Grand Mosque van Muscat.

Dhow Cruise - Oman
Dhow Cruise - Oman
Oman - Nizwa Fort
Woestijn - Kameel - Oman
Dhow Cruise - Oman
Dhow Cruise - Oman
Oman - Nizwa Fort
Woestijn - Kameel - Oman

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl