Bijzonder Jordanië

Hoogtepunten van deze reis

  • Verblijf op de beste locaties
  • Jeeptour in de Wadi Rum woestijn
  • Ontspannen aan de Dode Zee en de Rode Zee
  • Bezoek Petra in de avond
  • Stadstocht door Amman en Jerash
  • Overnachtingen in luxe accommodaties

Ervaar de mooiste plekken van Jordanië tijdens deze luxe begeleide reis. U geniet van adembenemende landschappen en maakt kennis met de bijzondere cultuur. Onderweg verblijft u in luxe hotels waar het u aan niets ontbreekt. Deze reis is de perfecte mix van cultuur, natuur, ontspanning en luxe.


Bewaar in moodboard

Dag 1: Amsterdam - Amman

U vliegt met Royal Jordanian naar de hoofdstad van Jordanië: Amman. Bij aankomst op het Queen Alia International Airport wordt u door een lokale medewerker ontvangen en begeleid. U wordt naar uw hotel in Amman gebracht waar u incheckt.

Dag 2: Amman

U ontwaakt in Jordanië. In het hotel geniet u van uw ontbijt waarna uw gids u ophaalt voor een stadstour door Amman voor een kennismaking met de mensen en de cultuur. U bezoekt een aantal hoogtepunten van de stad zoals de Blauwe Moskee, Souq, het Amfitheater en de Citadel.

Dag 3: Jerash

Vandaar bezoekt u onder leiding van een gids Jerash in het noorden van het land. Slenter door de oude Romeinse straten en bewonder de overblijfselen van het oude Romeinse Rijk. In de middag reist u terug naar Amman, waar u nog op eigen gelegenheid de stad verder kunt ontdekken of ontspannen in uw hotel.

Dag 4: Amman - Ma'in Hotsprings

Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar de volgende bijzondere locatie: de Ma'in Hotsprings. Onderweg bezoekt u Mt. Nebo en Madaba. Op de berg van Mt. Nebo keek Mozes uit over het beloofde land en maakte de oversteek. Vanaf een plateau voor de kerk geniet u van een prachtig uitzicht over de Jordaanvallei en Dode Zee. Madaba is een klein stadje met archeologische opgravingen en de Sint-Joriskerk, waar u een schitterende mozaïekvloer treft met de oudste landkaart van het Heilige Land.

Dag 5: Ma'in Hotsprings - Dode Zee

Vandaag reist u verder naar de Dode Zee. Het is een bijzondere ervaring om af te dalen naar het laagste punt op aarde en het waterniveau zakt nog steeds. De komende dagen kunt in alle rust genieten van deze bijzondere plek in uw luxe resort.

Dag 6: Dode Zee

Deze dag heeft u ter vrije besteding. Ervaar hier een van de meest spectaculaire en spirituele landschappen ter wereld. De Dode Zee is rijk aan mineralen. Door de opwaartse druk kunt u heerlijk blijven drijven op het kabbelende water. Aan de zee worden ook genezende krachten toegedicht, waag u gerust eens aan een helend modderbad!

Dag 7: Dode Zee - Dana

U reist met uw gids via King's Highway richting Kerak. Allereerst bezoekt u de prachtige Wadi Mujib, en oase en kloof tegelijkertijd. U kunt hier wandelen, zwemmen of genieten van het fantastische landschap. De King's Highway is bezaaid met de ruïnes van de burchten en uitkijkposten van de Kruisvaarders. Een belangrijke burcht ligt in Kerak. U bezoekt deze mysterieuze burcht welke hoog boven het gelijknamige stadje uittorent. U reist door naar de prachtige Dana vallei.

Dag 8: Dana - Petra

In de ochtend maakt u onder leiding van een lokale gids een wandeling in de schitterende omgeving. Aansluitend reist u naar Petra, een van de zeven wereldwonderen. Hier beleeft u een bijzondere avond tijdens de Petra Night Show. Via de toegangspoort naar Petra - de Siq - loopt u in volledige stilte naar de Treasury waar 1500 kaarsen branden. Hier neemt u plaats en luistert u naar de traditionele Jordaanse muziek die door lokale Bedouïnen wordt gespeeld. De muziek wordt opgevolgd door een verhaal over Petra en de Nabateërs. Compleet met een kop traditionele muntthee beleeft u een magische avond!

Dag 9: Petra

Deze dag staat in het teken van het bezoek aan Petra. Petra is een uit de rotsen gehakte stad. Het is de erfenis van de Nabateeërs, een zeer nijver Arabisch volk dat zich hier ruim 2000 jaar geleden vestigde. De stad was onderdeel van een belangrijke handelsroute en ligt diep in een nauwe woestijnkloof. Loop via de ontzagwekkende ‘Siq’ de kloof in waar het beroemdste monument, de Schatkamer, opdoemt. Verschillende wandelroutes onthullen de honderden gebouwen, gevels, graftombes, baden, zalen, tempels en een amfitheater met maar liefst 3000 zitplaatsen. 

Dag 10: Petra - Wadi Rum

U vervolgt de reis naar Wadi Rum, het land van de Bedoeïenen. Het is een adembenemend woestijnlandschap waar u meteen wordt bevangen door de mystiek en charme. Het is een van de mooiste woestijnen ter wereld. Door de rotsen die aan alle kanten de woestijn omgeven, lijkt het alsof u in een maanlandschap bent. Niet voor niets zijn hier dan ook vele films opgenomen zoals Lawrence of Arabia, Aladdin en The Last Days on Mars. In de middag maakt u onder begeleiding al uw eerste tocht door de woestijn. Geniet van de rust  en van weidse vergezichten, grote rotsformaties en grenzeloze, verlaten vlaktes.

Dag 11: Wadi Rum

Ontwaak met een kop kruidenthee rond het kampvuur als de zon de woestijn in de meest warme kleuren rood, oranje en geel omtovert. Een lokale gids neemt u vandaag mee tijdens een drie uur durende 4WD tocht door de woestijn en ontdek de sporen die duizenden jaren geleden zijn nagelaten door Nabateërs, Grieken en Arabieren. Onderweg ziet u meters hoge zandduinen en misschien zelfs ook wilde dromedarissen. Bij zonsondergang maakt u nog een tocht door de woestijn op een kameel.

Dag 12: Wadi Rum - Aqaba

In de ochtend reist u verder naar Aqaba waar u uw reis afsluit.

Dag 13 - 14: Aqaba

Dagen ter vrije besteding om te genieten van zon, zee en strand. Voor onderwaterliefhebbers zijn er voldoende duik- en snorkelexcursies.

Dag 15: Aqaba - Amman - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven van Aqaba gebracht. Helaas zit uw reis door Jordanië er dan op en vliegt u via Amman terug naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met privé chauffeur, overnachtingen, ontbijt, enkele lokale lunches, diner in Dana en Wadi Rum, genoemde excursies en entreegelden in het programma inbegrepen. Wij adviseren u graag over mogelijke verlengingen en opties, die de reis voor u onvergetelijk maken.

Wist u dat

Er in Wadi Rum meerdere films zijn opgenomen, zoals Indiana Jones and the Last Crusade, Lawrence of Arabia, The Mummy Returns en The Last Days on Mars?

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl