Japanse Alpen: historie en tradities

Hoogtepunten van deze reis

  • Wandel de Nakansendo Trail
  • Sneeuwapen in Yamanouchi
  • Bewonder het Bamboebos in Arashiyama
  • Op de fiets door Kyoto
  • Verken de metropool Tokyo
  • Ontdek historisch Takayama

Historie, traditie en vele hoogtepunten brengen u naar de Japanse Alpen. Ontdek de het bruisende Kyoto, bewonder het Matsumoto Castle en wandel de eeuwenoude Nakasendo Trail. Reis via het historische Takayama naar het culturele Kyoto waar u gerust een paar dagen kunt vertoeven.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Tokyo

U vliegt vandaag rechtstreeks met KLM naar Tokyo waar u de volgende dag arriveert. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u ontvangen en gaat u vervolgens op eigen gelegenheid naar uw hotel in het stadscentrum. De rest van de dag heeft u vrij te besteden om op ontdekking te gaan in de metropool Tokyo. In de grootste metropool ter wereld mengt hypermoderniteit zich met de traditionele Japanse cultuur. Vooral liefhebbers van moderne architectuur kunnen hier hun hart ophalen, maar ook traditionele gebouwen zoals oude Shinto tempels en het Keizerlijk Paleis zijn een bezoek meer dan waard.

Dag 3: Tokyo

In de ochtend wordt u bij het hotel opgehaald door uw gids waarmee u vandaag op pad gaat. Allereerst bezoekt u Hamarikyu, een groot Japans park dat ooit diende als een privévilla van een machtige keizer tijdens het Edo-tijdperk. Bewonder de vele bloemsoorten die hier te vinden zijn. Neem een korte pauze en geniet van een vers kopje groene thee in het beroemde theehuis Nakajima-no-Ochaya. Stap in het park aan boord van de riviercruise die u naar Asakusa brengt. Asakusa is de oudste Geisha-wijk van de stad en ook de thuisbasis van Senso-ji, de oudste boeddhistische tempel van Tokyo. De tour eindigt met een bezoek aan Meiji Jingu, het beroemdste heiligdom van Tokyo gewijd aan keizer Meiji.

Dag 4: Tokyo

Geniet van een vrije dag in Tokyo of kies voor een ruim aanbod aan excursiemogelijkheden. U kunt een bezoek brengen aan de voormalige hoofdstad Kamakura waar u de gigantische, 13 meter hoge Buddha kunt bewonderen. Maar een bezoek brengen aan de historische stad Nikko behoort ook tot de mogelijkheden. De stad ligt midden in het gelijknamige nationale park dat een mystiek decor van bergen, groene wouden, vulkanen, meren, warmwaterbronnen en watervallen vormt. Een andere mogelijkheid is om kennis te maken met de Japanse keuken. Er is geen betere en authentiekere plek om meer te weten te komen over de Japanse keuken dan in Tokyo. Tijdens de optionele kookcursus gaat u onder begeleiding van een Japanse kookleraar meer leren over traditionele gerechten als Sushi, Okonomiyaki en Teriyaki chicken. De traditionele bereiding van deze gerechten is een ware kunst die u hier aangeleerd zult krijgen.

Dag 5: Tokyo - Matsumoto

U laat Tokyo achter u en reist vervolgens per trein naar Matsumoto in de Japanse Alpen. Matsumoto heeft een prachtige ligging in de bergen en is een goede uitvalsbasis om de schoonheid van de Japanse Alpen te verkennen. Een van de bezienswaardigheden in Matsumoto is het gelijknamige kasteel, een van de meest complete en originele kastelen in Japan. In de lente staan de vele bloesembomen hier in volle bloei, wat het plaatje helemaal beeldschoon maakt. U kunt na aankomst in Matsumoto op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan het beroemde kasteel.

Dag 6: Matsumoto

U gaat vandaag naar het Jigokudani Park waar u de badende Japanse makaken kunt aanschouwen. Door de vele geisers zijn er in dit gebied veel warmwaterbronnen te vinden. De makaken wonen in grote, sociale groepen die in de koudere maanden samen komen om zich op te warmen in de warmwaterbaden. De zogenoemde sneeuwapen hebben hun leefgebied gecreëerd in de bomen en in de bergwanden. Net als de toeristen die hier komen, willen de sneeuwapen ook graag gebruik maken van de natuurlijke warmwaterbronnen.

Dag 7: Matsumoto - Tsumago

Vandaag reist u naar Tsumago, midden in de Kiso-vallei. Alleereerst stapt u aan boord van de trein die u naar Nagiso brengt. Eenmaal aangekomen in Nagiso reist u middels een korte busrit naar het pittoreske plaatsje Tsumago. Tsumago is een mooi, oud stadje dat nog helemaal in de sfeer van vroegere tijden verkeert. Auto's zijn overdag niet toegestaan in de straten en zaken als electriciteitskabels zijn zorgvuldig uit het zicht onttrokken om het oude, traditionele aangezicht van het stadje zo goed mogelijk in stand te houden. U laat de moderne wereld even helemaal achter u wanneer u Tsumago bezoekt.

Dag 8: Tsumago - Kiso-Fukushima

Vandaag reist u naar Magome, een van de eeuwenoude poststeden die opbloeide tijdens de Edo-periode. Magome is misschien wel het meest populaire deel van de beroemde Nakasendo trail die vroeger Tokyo met Kyoto verbond. Deze handelsweg werd vroeger gebruikt om de goederen te vervoeren tussen de twee steden. U wandelt vandaag vanuit Tsumago 7,8 kilometer naar Magome over de oude Nakasendo handelsroute. De wandeling duurt ongeveer drie uur en leidt u door het indrukwekkende landschap van de Kiso-vallei. Onderweg stopt u voor korte pauzes en kunt u genieten van het prachtige landschap. Na aankomst in Magome reist u met de bus naar Nakatsugawa en vervolgens naar Kiso-Fukushma waar u deze avond overnacht.

Dag 9: Kiso-Fukushima - Takayama

Na het ontbijt reist u met de bus in slecht een kwartier naar het treinstation van Nagiso, waar u op de trein stapt naar Takayama. Takayama is een sfeervol stadje middenin de Japanse Alpen. Het wordt ook wel 'klein Kyoto' genoemd, want net als in Kyoto vindt u hier authentieke huizen en typisch Japanse straatjes. De tijd lijkt te hebben stil gestaan. Takayama is niet heel groot, waardoor u het prima te voet kunt verkennen. Wandel na aankomst door de wijk Shitamachi waar u eeuwenhoude koopmanshuizen ziet en een bezoek kunt brengen aan sake-brouwerijen voor een proeverij. Proef ook zeker de beroemde Hida-beef sushi in een van de eetstalletjes, een specialiteit van de regio.

Dag 10: Takayama

Deze dag heeft u ter vrije besteding om zelf op ontdekking te gaan in deze prachtige regio. Eventueel kunt u samen met een lokale gids een fietstocht maken in Hida Furukawa, een klein boerderijdorpje op korte afstand van Takayama. Tijdens de fietstocht heeft u een adembenemend uitzicht op de Japanse Alpen. Hida Furukawa is ook bekend om de hoge kwaliteit Sake die het proeven waard is! U kunt op eigen gelegenheid met de bus naar het dorpje Shirakawago dat bekend staat om de beroemde Gassho-Zukuri boerderijhuizen. Het meest kenmerkende van de boerderijen zijn de steile, rieten daken. Deze architecturale stijl ontwikkelde zich gedurende vele generaties en de daken werden gerenoveerd zonder spijkers. Daarnaast zijn de daken op een speciale manier ontworpen om de grote hoeveelheden sneeuw te kunnen weerstaan.

Dag 11: Takayama - Kyoto

U laat de Japanse Alpen achter u en reist vervolgens met de trein naar Kyoto. Kyoto was meer dan duizend jaar lang de woonplaats van de keizer. Ondanks de moderne gebouwen en drukke straten kent deze historische waardevolle stad nog tal van oude keizerlijke paleizen, boeddhistische tempels, fraaie tempeltuinen en onontdekte romantische plekjes waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan. Kyoto herbergt maar liefst 2000 tempels inclusief 17 bezienswaardigheden die een plekje hebben weten te bemachtigen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Na aankomst in Kyoto kunt u op eigen gelegenheid deze bijzondere stad ontdekken.

Dag 12: Kyoto

U stapt vandaag samen met een gids op de fiets om Kyoto op een andere manier te beleven. Uw fietstour begint met een bezoek aan Nishi Honga-ji tempel, een van de grootste tempelcomplexen in de stad, in de buurt van het Centraal Station. Fiets hierna naar Nijo Castle, een van de weinige overgebleven kastelen in Japan bekend om haar Momoyama-architectuur en versierde schuifdeuren. Na een snelle lunch, staat de Kinkaku-ji tempel op het programma. De tempel staat ook wel bekend als het Gouden Paviljoen. Eindig de tour in het schilderachtige Arashiyama district, goed bezocht om de serene bamboe bossen, massieve tempels, levendige restaurants en winkels steegjes.

Dag 13: Kyoto

U heeft vandaag de dag ter vrije besteding in de stad waar u gerust een paar dagen kunt vertoeven. U kunt met uw Japan Rail Pass het zuidelijk gelegen en eeuwenoude stadje Nara verkennen. In de achtste eeuw was Nara de hoofdstad van Japan. De rustige sfeer die er heerst, is bedoeld om de voorvaderen niet te storen. In en om Nara staan prachtige heiligdommen en tempels, die zo oud zijn dat het een wonder is dat ze bewaard zijn gebleven. Een andere mogelijkheid is om een bezoek te brengen aan het Arashiyama district. Arashiyama is een van de populairste gebieden van Kyoto en heeft veel bezienswaardigheden te bieden. Zo zijn er vele tempels en de Togetsukyo brug te bewonderen. U kunt optioneel middels een Rickshaw Tour dit gebied verkennen. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan de zeer traditionele wijk Gion, ook wel bekend als het mysterieuze Geishadistricht van Kyoto. Hier is het nog gebruikelijk om Geisha's in hun kleurrijke kimono's door de smalle straatjes te zien schreiden. U kunt optioneel deel uitmaken van de meestal gesloten wereld als een Maiko, een Geisha in opleiding, tijdens een traditionele theeceremonie.

Dag 14: Kyoto - Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw rondreis door de Japanse Alpen. Hopelijk heeft u genoten van een onvergetelijke reis. U gaat op weg naar de lucthaven van Osaka vanwaar u rechtstreeks met KLM terugvliegt naar Amsterdam. U landt dezelfde dag op Amsterdam Schiphol.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer per trein en bus, overnachtingen inclusief ontbijt en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De gemiddelde treinvertraging in Japan slechts 18 seconde is?

Geishas - oude straat - Japan - Kyoto
Sensoji Tempel - Tokyo - Japan
Apen - Kyoto - Japan
Geishas - oude straat - Japan - Kyoto
Sensoji Tempel - Tokyo - Japan
Apen - Kyoto - Japan

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl