Carbon-emissie vriendelijke reis in Japan

Hoogtepunten van deze reis

  • Reis met een minimale ecologische voetafdruk
  • Uitgebreide kennismaking met de levendige hoofdstad Tokyo
  • Proef de rijke smaken van de Japanse keuken
  • Kom tot rust in de traditionele baden van kuuroord Shibu Onsen
  • Historische pracht en architectuur in Kanazawa en Kyoto
  • Kunst en moderne uitspattingen op Miyajima Island en in Osaka

Japan is het land van de rijzende zon, van samoerai en van manga. Ogenschijnlijke tegenstellingen blijken in Japan meer dan eens opvallend goed samen te gaan. Tijdens deze reis wordt de diversiteit van Japan onderstreept met een aangename mix van natuur, cultuur, historie, gastronomie, ontspanning en avontuur.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Tokyo

U vliegt rechtstreeks naar Tokyo, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst op de luchthaven van Tokyo wordt u ontvangen en begeleid naar de juiste trein die u naar uw onderkomen, Park Hotel Tokyo, brengt. Eenmaal aangekomen kunt u op eigen gelegenheid heerlijk uitrusten en genieten van de bruisende hoofdstad.

Dag 3: Tokyo

Nadat u gisteren mogelijk Tokyo al op eigen gelegenheid hebt verkend, wordt u vandaag vergezeld door een gids. Hij haalt u op bij uw hotel en neemt u allereerst mee naar de Hamarikyu Gardens. Afhankelijk van het seizoen waarin u Japan bezoekt, treft u hier uitbundig bloeiende bloemen, sierlijke patronen en een traditioneel theehuis. Na een kopje thee vervolgt u uw weg naar het stadsdeel Asakusa, onderdeel van de ‘old town’ en tevens het oudste Geisha district. In de omliggende straatjes zijn vele idyllische winkeltjes en boetiekjes gevestigd. De tour wordt afgesloten met een bezoek aan Meiji Jingu, het beroemdste altaar van Tokyo waar talloze mensen elkaar het ja-woord gaven.

U wordt teruggebracht naar het hotel waarna de avond ter vrije besteding is. 

Dag 4: Tokyo

Vandaag verkent u Tokyo op de Nederlandse manier: te fiets! U ontmoet uw gids rond de klok van 10 uur bij Sasazuka Station. Op sommige dagen neemt de gids zijn in Tokyo wereldberoemde hond Jack-san mee. In de komende uren komen natuur, cultuur en architectuur voorbij. Bezoekt u Tokyo in de lente? Dan kan het zomaar zijn dat de roze golf van kersenbloesem op uw pad komt. 

Na een vrije middag gaat vanaf 17 uur de focus op de culinaire kant van Tokyo. Uw gids neemt u mee naar de plekjes waar de locals ook maar al te graag komen. Bij kraampjes, bistro's en zogeheten izakaya's (kleine pubs in Japanse stijl) proeft u de fijnste smaken van Japan aan de hand van kleine gerechtjes die in een tapasstijl geserveerd worden. Om u heen ziet u hoe het er in het Japanse dagelijkse leven aan toe gaat, terwijl uw gids u nog veel meer vertelt over de stad, de inwoners en de culinaire gewoontes. Na een smakelijke en sfeervolle avond wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Dag 5: Tokyo - Shibu Onsen

Op eigen gelegenheid, per bullet train, reist u vandaag van Tokyo naar Nagano. Hier stapt u over op een andere trein die u naar Yudanaka Station brengt. Het laatste stukje naar Shibu Onsen verloopt per shuttlebus. 

In Shibu Onsen verblijft u de komende twee nachten in het Kokuya Hotel. Het is gelegen in de “spa street” waar maar liefst negen openbare onsen tot uw beschikking staan. Kijk er dus niet gek van op als u in deze straat alleen maar mensen rond ziet lopen in een badjas. 

U dineert in het hotel, waar u geniet van een kaiseki: een traditionele Japanse maaltijd bestaande uit negen kleine gerechtjes. Met seizoensgebonden, verse producten uit de streek proeft u de smaken van de regio.

Dag 6: Shibu Onsen

Deze dag is ter vrije besteding, maar een interessante mogelijkheid is om het Jigokudani Park te bezoeken. Het staat bekend als de thuishaven van de beroemde sneeuwapen. Het is een boeiend schouwspel. Het kokende en bubbelende water staat tezamen met de stoom in schril contrast met de bevroren grond. De apen vinden het heerlijk om hier te vertoeven. Ze leven in grote groepen, zijn erg op zichzelf en schenken niet of nauwelijks aandacht aan mensen, waardoor u ze van dichtbij kunt observeren. Houd er rekening mee dat u ongeveer een half uurtje moet lopen vanaf de dichtstbijzijnde bushalte om bij het park te komen. 

's Middags kunt u vervolgens een bezoek brengen aan het nabijgelegen, aandoenlijke stadje Obuse. Hier vindt u traditionele huisjes en winkeltjes. Sommige huizen zijn onderdeel van het ‘Open Garden’ concept: als er een speciaal teken voor het huis staat, weet u dat u toestemming hebt om de tuin te betreden en deze te bewonderen. 

's Avonds wordt er andermaal een sublieme maaltijd geserveerd in uw hotel.

Dag 7: Shibu Onsen - Kanazawa

U verlaat Shibu Onsen en reist op eigen gelegenheid per trein verder naar Kanazawa. In deze stad kunt u uw eigen plan trekken, maar een absolute aanrader is om de Kenroku-en Garden te bezoeken met aansluitend een bezichtiging van het Kanazawa Castle. Wenst u naderhand nog wat cultuur te snuiven? Het 21st Century Museum of Contemporary Art staat bekend om zijn moderne architectuur en progressieve tentoonstellingen. 

U overnacht in het hoog aangeschreven Hyatt Centric Kanazawa.

Dag 8: Kanazawa

De afgelopen dagen heeft u de omgeving voornamelijk op eigen gelegenheid ontdekt, maar vandaag wordt u weer bijgestaan door een deskundige gids. Om 9 uur wordt u opgehaald voor een avontuurlijke dag waarin u meer te weten komt over het rijke samoerai verleden van de stad. U bezoekt een traditionele dojo, een zaal waar vechtsporten of verdedigingskunsten beoefend worden, en krijgt met houten trainingszwaarden de basisprincipes- en technieken uitgelegd. Ook is het een mooie gelegenheid om op de foto te gaan, gekleed in een ‘kendo armor’ met masker en al. 

Na de lunch verkent u het Nagamachi Samurai District, waar statige villa's en hoge muren nog herinneren aan de tijd dat hier hooggeplaatste samurai van de legendarische Kaga Clan woonachtig waren. Vanuit het gaaf bewaard gebleven Nomura Samurai House heeft u prachtige uitzichten op de vakkundig ontworpen tuin. Naderhand bezoekt u het Maeda Samurai Museum, een kleine maar enerverende ruimte waarin zwaarden, antieke pantsers en andere objecten uit het samuurai tijdperk te bewonderen zijn. Hier ziet u ook dat samurai nog veel meer waren dan enkel strijders. 

U sluit de dag in stijl af met een bezichtiging van een privécollectie samurai zwaarden. Een lokale zakenman heeft door de jaren heen een indrukwekkend aantal zwaarden verzameld. Van dichtbij kunt u ze aanschouwen, u hoort het verhaal erachter en u mag ze in sommige gevallen zelfs vasthouden. Het is erg bijzonder om zo'n groot, eeuwenoud wapen vast te mogen houden. 

De avond is ter vrije besteding.

Dag 9: Kanazawa - Kyoto

Met de bullet train reist u verder naar Kyoto, de culturele hoofdstad van Japan met talloze altaren, tempels en maar liefst 17 Unesco Werelderfgoederen. Een eerste kennismaking met de culturele pracht van Kanazawa krijgt u met een bezoek aan een machiya: een traditioneel houten herenhuis dat kenmerkend is voor Kanazawa. Tijdens een rondleiding komt u meer te weten over de architectuur en de historie. 

Een kopje thee is voor Japanners veel meer dan slechts een drankje. Een theeceremonie laat zien wat er allemaal bij komt kijken. Speciaal voor deze ceremonie krijgt u een kimono om te dragen. De kimono is een iconisch Japans kledingstuk dat sinds oudsher gedragen wordt door Japanners bij formele gelegenheden. De ‘tea master’ begeleidt de ceremonie en weet met langzame en sierlijke bewegingen het ritueel van een spiritueel tintje te voorzien. De relatief bittere Japanse thee wordt geserveerd met enkele zoete lekkernijen die tezamen zorgen voor een perfecte balans. 

Origami is een ander typisch Japans fenomeen. Het betreft het sierlijk vouwen van papier in allerlei kunstige vormen. Een lokale kunstenaar laat zien hoe er met een simpel stukje papier in korte tijd een fraaie creatie kan ontstaan. Na afloop kunt u terugkeren naar uw hotel of ervoor kiezen om het boeiende centrum van Kyoto op eigen gelegenheid verder te verkennen. 

Uw onderkomen is het stijlvolle Noku Kyoto.

Dag 10: Kyoto

Vandaag staat de vele pracht en praal van Kyoto en omgeving centraal, te beginnen met het eeuwenoude Nijo Castle. Naderhand volgen enkele sierlijke tempels, met achtereenvolgens de in een rotstuin gelegen Ryoan-ji tempel, de gouden Kinkaku-ji tempel en de Kiyomizu-dera tempel. Vanuit laatstgenoemde heeft u van een hoogte van 13 meter een panoramisch uitzicht. U sluit de dag af met een wandeling door de levendige straten van het Higashiyama district, waar winkeltjes, kleine eettentjes en pottenbakkerijen een harmonieus geheel vormen.

Dag 11: Kyoto

Op eigen gelegenheid bezoekt u de stad Nara en het tot de verbeelding sprekende Fushimi-Inari. In een ver verleden, in de 8e eeuw, was Nara de hoofdstad van Japan. Veel tempels en andere heiligdommen die destijds weren gebouwd, zijn vandaag de dag nog altijd te bewonderen. Het is een relatief klein stadje, dus in een ochtend kunt u een hele hoop hoogtepunten aanschouwen. De meeste ervan zijn geconcentreerd rondom Nara park, waar u tevens herten kunt spotten. 

's Middags keert u terug naar Kyoto voor een bezoek aan de iconische Fushimi Inari Taisha. Het veelvuldig gefotografeerde Shinto altaar schittert door de fraaie contrasten met de omliggende natuur. Mogelijk kent u het uit de film ‘Memoirs of a Geisha’, maar om het van dichtbij met uw eigen ogen te zien en er doorheen te wandelen is een bijzondere ervaring. De hike naar de top van de berg duurt ongeveer drie uur, maar eenmaal boven zijn de panoramische uitzichten iedere stap meer dan waard.

Dag 12: Kyoto - Hiroshima

Op eigen gelegenheid reist u per trein verder naar Hiroshima. Tegen wil en dank is deze stad onlosmakelijk verbonden met de atoombom die er aan het eind van de Tweede Wereldoorlog viel. Gedenktekens, monumenten en een indrukwekkend museum nemen u mee terug in de tijd naar een gitzwarte bladzijde in de Japanse geschiedenis.

U overnacht vandaag in het RIHGA Royal Hotel Hiroshima.

Dag 13: Hiroshima & Miyajima

Uitslapen of vroeg uit de veren? Vandaag kiest u zelf, want de eerste activiteit kan aanvangen om half 10 of 13:00 uur. Per kano gaat u het water op. Na een korte introductie en training vaart u het avontuur tegemoet op de Japanse Binnenzee. Op een aangenaam tempo peddelt u langs diverse bezienswaardigheden, waaronder kleurrijke kustlijnen, het beroemde Unesco werelderfgoed Itsukushima Shrine, de kustlijn van Miyajima en de charmante oude stad tegen het decor van Mount Misen. Op een strandje kunt u even aan land gaan alvorens u weer terugvaart naar het startpunt.

Dag 14: Hiroshima - Osaka

Na aankomst in Osaka checkt u in bij hotel Zentis Osaka waarna de rest van de middag ter vrije besteding is. Osaka staat bekend om zijn uitbundige, vrolijke inwoners en culinaire uitspattingen. De leukste restaurantjes vindt u in het Dotonbori District.

Aan het eind van de middag vangt een culinaire tour door de stad aan. Samen met een gids leert u op smakelijke wijze de gastronomische kant van Osaka kennen. De eerste stop is in een klein steegje, waar een verscholen, knus restaurantje het maken van tempura tot kunst verheven heeft. Van kaas en tonijn tot garnaal of asperge: iedere tempura heeft zijn eigen unieke smaak. Houd zeker nog wat ruimte over voor de volgende eetgelegenheden, want het volgende tentje heeft het exclusieve Wagyu rundvlees als specialiteit. Het malse vlees is wereldwijd vermaard en is zo boterzacht dat het smelt in uw mond. Als afsluiter schuift u aan in een sfeervol teppanyaki restaurant. De koks bereiden uw vlees, vis en groente vers op de plaat.

Dag 15: Osaka - Amsterdam

U wordt naar Kansai International Airport gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw vluchten, overnachtingen met ontbijt, genoemde activiteiten en transfers inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

De treinen in Japan hebben bijna nooit vertraging. De gemiddelde vertraging is maar 40 seconden per jaar!

Japan - Kyoto - Straat - Lokale bevolking
Japan - Kyoto - Straat - Lokale bevolking

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl