Ontdek China met uw kinderen

Hoogtepunten van deze reis

  • Vliegeren op de Chinese Muur
  • Lunch in de hutongs van Beijing
  • Terracotta Leger bij Xi'an
  • Reuzenpanda's van Chengdu
  • Felgroene rijstterrassen
  • Sprookjesachtige Yulong Rivier

Hoewel China misschien niet de eerste bestemming is waaraan u denkt om met uw kinderen te bezoeken, biedt dit land verrassende mogelijkheden. Vlieger op de Chinese Muur, zie de panda's van Chengdu en fiets tussen de schilderachtige rijstterrassen van Yangshuo.


Bewaar in moodboard

Dag 1 - 2: Amsterdam - Beijing

Uw rondreis door China begint vandaag. Vanaf Amsterdam Schiphol vliegt u rechtstreeks met KLM naar Beijing, waar u de volgende dag aankomt. Na aankomst wordt u hartelijk ontvangen en naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij te besteden. Beijing, ook wel bekend als Peking, is de hoofdstad van China en behoort tot een van de vier grote historische hoofdsteden van het land. De metropool wordt erkend als het politieke, culturele en educatieve centrum van China en staat tevens bekend om zijn eeuwenoude tempels en ongelofelijke wolkenkrabbers.

Dag 3: Beijing

Vandaag bezoekt u de iconische Verboden Stad. De bouw van de stad werd voltooid in 1420 tijdens het regime van de Ming-dynastie keizer Yongle, en diende als het keizerlijke administratieve centrum gedurende de hele Ming en Qing Dynastie tot de val van het Rijk in 1911. Door de Olympische Spelen die in 2008 hebben plaatsgevonden, heeft de Verboden Stad zijn jeugdige en levendige kleuren teruggewonnen. Om dit zelf te ontdekken, heeft u voldoende tijd voor een bezoek aan alle omliggende binnenplaatsen en kamers. De rest van de dag wandelt u rond het romantische Behai Lake en Houhai Lake, welke zijn omgeven door hutongs. Hutongs zijn de beroemde en traditionele woonwijken met smalle steegjes en charmante kleine restaurants en bars. In de avond geniet u van een Kung Fu show in het Red theater.

Dag 4: Beijing

De ochtend heeft u ter vrije besteding alvorens u geniet van een lunch in een traditioneel noodle restaurant. Hierna bezoekt u het prachtige Zomerpaleis. Ooit was dit een eenvoudige keizerlijke tuin, maar werd in de 18e eeuw door keizer Qianlong volledig opnieuw ontworpen tot een van de belangrijkste bezienswaardigheden van de hoofdstad. U vindt hier een mix van tempels, paviljoens, meren, pagodes en tuinen die een harmonieuze weergave vormen van de Chinese cultuur en architectuur. In de avond dineert u bij restaurant Duck de Chine waar uitstekende pekingeend op de menukaart staat.

Dag 5: Beijing - Xi'an

In de vroege ochtend vertrekt u naar de Chinese Muur. In tegenstelling tot de populaire mythe is de Chinese Muur niet vanaf de maan te zien. Toch is het nog steeds een van de beroemdste symbolen van China en mag het tijdens uw reis niet ontbreken. Sporen van de muur zijn meer dan 2000 jaar oud, maar het grotere restauratieproject van de Ming-dynastie heeft de muur gecreëerd die we nu kennen. Aangekomen in het ochtendlicht geniet u van uitstekende fotomogelijkheden van de Chinese Muur. Na het verkennen van de muur gaat u met een kabelbaan of rodelbaan terug naar beneden. Later in de middag wordt u naar het treinstation van Beijing gebracht vanwaar u verder reist naar Xi’an per nachttrein.

Dag 6: Xi'an

In de vroege ochtend komt u aan op het treinstation van Xi’an. U wordt naar uw hotel gebracht waar u direct kunt inchecken. Nadat u uitgerust bent in het hotel stapt u op uw fiets om Xi’an te ontdekken, zonder files en druktes. Een van de hoogtepunten van de tocht zijn de indrukwekkende stadsmuren, gebouwd tijdens de Ming-dynastie. De stadspoorten waren ooit de enige toegang om de stad te betreden of te verlaten. Tijdens een culturele stadstour ontdekt u de Islamitische inlvoeden van Xi’an, die ontstaan zijn gedurende de dagen van de Zijderoute. U bezoekt de Chinese Moskee en wandelt u door de levendige buurt. Tijdens het diner geniet u van de unieke sfeer van de avondmarkt, terwijl u de specialiteiten uit de buurt proeft, zoals gekruide lamsspies, brood en schapensoep met noedels.

Dag 7: Xi'an

Geen enkele klassieke Chinese reis is compleet zonder een bezoek aan het Terracottaleger. Deze grote ontdekking, die in 1974 per ongeluk door lokale boeren werd gedaan, werd een van de grootste archeologische vondsten uit de moderne geschiedenis. Een uitgestrekt ondergronds mausoleum werd gebouwd door de angst van keizer Qin Shi Huangdi’s voor boosaardige geesten. Het immense leger bestaat uit unieke beelden van soldaten die hem in het hiernamaals beschermen. De beelden zijn te zien in drie verschillende ruimtes. U sluit de rondleiding af bij het meest indrukwekkende gedeelte waar u een adembenemend uitzicht heeft over het leger.

Dag 8: Xi'an - Chengdu

Vandaag wordt u naar het treinstation gebracht vanwaar u per hogesnelheidstrein naar Chengdu reist. Chengdu is de hoofdstad van de Chinese provincie Sichuan en de oude hoofdstad van het machtige Shu-koninkrijk. Chengdu is voornamelijk bekend om haar pandareservaat, maar ook kunt u genieten van de prachtige tempels, groene parken, theehuizen, karakteristieke wijkjes en een relaxte sfeer. Na aankomst in het hotel kunt u op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen.

Dag 9: Chengdu

Vandaag staat een bezoek aan het Panda Breeding Center op uw programma. Met iets minder dan 100 panda’s, is dit het grootste centrum voor panda’s ter wereld. De panda is een bedreigde diersoort die de Chinese regering sinds de jaren tachtig bewust beschermt. Het pandareservaat is opgericht om de natuurlijke leefomgeving van de panda’s te creëren zodat ze de best mogelijke omgeving hebben om te paren en te broeden. Groene bamboe, felle bloemen, frisse lucht, een natuurlijk heuvellandschap en een prachtig uitzicht zijn op creatieve wijze samengevoegd. Vervolgens keert u terug naar Chengdu voor een bezoek aan de Wenshu Temple, de best bewaarde boeddhistische tempel in Chengdu. Sluit uw dag af met een wandeling door People’s Park; een perfect voorbeeld van een Chinees park waar de lokale bevolking hun oefeningen uitvoeren, zoals Kungfu, meditatie en gymnastiek. In de avond neemt u een kijkje bij het Sichuan Opera, een kleurrijke en muzikale show in Chengdu.

Dag 10: Chengdu – Guilin – Longsheng

U wordt vandaag naar de luchthaven gebracht voor uw binnenlandse vlucht naar Guilin. Bij aankomst wordt u welkom geheten door een lokale gids die u naar Longsheng brengt. Het gebied rondom Longsheng heeft een van de mooiste berglandschappen in de provincie Guangxi. Het landschap bestaat uit uitgestrekte heuvels en vruchtbare rijstterrassen die een schilderachtig plaatje creëren. Via de wandelpadden die zich tussen de rijstterrassen bevinden, ontdekt u de mooiste uitzichtpunten.

Dag 11: Longsheng

U begint de dag met een ontspannen wandeling door het dorp. Longsheng wordt bewoond door mensen van de Red Yao minderheid. Yao-vrouwen worden gekenmerkt door hun lange zwarte haren die ze pas knippen als ze 16 jaar oud zijn. In de regio vinden wedstrijden plaats om de vrouw met het langste haar te eren. Vervolgens verkent u het nabijgelegen dorp Ping’an. Dit 600 jaar oude dorp wordt bewoond door de Zhuang minderheid, een groep die gepassioneerd is door zang en theater. In de namiddag vertrekt u voor een wandeling van ongeveer vier uur, waarbij u Dragon’s Backbone (Longji) bezoekt, een van de mooiste stukken rijstterrassen van het land. Het is nu meer dan 700 jaar geleden dat de lokale bevolking hier aan het werk ging om rijst, zoete aardappelen, andere groenten en thee te verbouwen.

Dag 12: Longhsheng – Yangshuo

Het adembenemende karstgebergte met groene landschappen, mooie rijstvelden en kronkelende rivieren vormen het decor van Yangshou. De prachtige natuurlijke formaties van Yangshuo hebben dichters, schilders en fotografen geïnspireerd en vormen vandaag de dag een van de meest fascinerende hoogtepunten van het land. Maak optioneel een fietstocht om de landelijke omgeving met zijn rijstvelden, waterbuffels en kleine dorpjes te verkennen. Geniet in de avond van de show ‘Impressions Liu Sanjie’, waar honderden lokale acteurs scènes uit het plattelandsleven naspelen door zich te verkleden in traditionele klederdracht van de minderheden uit de regio.

Dag 13: Yangshuo

U wordt naar het dorp Yangdi gebracht waar u per bamboe raft over de Li-rivier vaart. Onderweg verbaast u zich over het pittoreske landschap vol met karstgebergte. Uw avontuur over de Li-rivier eindigt in Xingping, een oud dorp met een rijke geschiedenis. Xingping staat bekend om zijn traditionele huizen uit de Ming en Qing-dynastie en om de levendige markt die elke 3 dagen wordt gehouden. Het dorp is omgeven door ‘suikerbroodbergen’, unieke karstformaties die een prachtige sfeer creëren. De rest van de dag heeft u ter vrije besteding.

Dag 14: Yangshuo - Guilin – Shanghai

In de ochtend vertrekt u naar Guilin, waar u de Reed Flute Cave bezoekt. De grot heeft zijn naam te danken aan het vele riet dat bij de ingang van de grot groeit. Bij het betreden van de grot met uw zaklamp, kunt u enkele stalactieten en stalagmieten ontdekken die mysterieuze schaduwen tekenen op de wanden van de grot. Vervolgens wordt u naar de luchthaven van Guilin gebracht, vanwaar u met een binnenlandse vlucht naar Shanghai vliegt. Eenmaal aangekomen in de metropool Shanghai wordt u naar uw hotel gebracht.

Dag 15: Shanghai

U begint de dag met een wandeling door de wijk French Concession; een symbool van de tijd waarin de westerse macht veel privileges heeft gekregen. Vooral van belang is het Fuxing Park, waar Chinezen hun dagelijkse ochtendgymnastiek uitoefenen. Na het verkennen van het park, wandelt u langs de koloniale huizen die nu zijn omgetoverd tot restaurants, bars en verschillende boetieks. Wandel verder naar Xintiandi, een van de levendigste delen van de stad. Vervolgens bezoekt u Tianzifang, een doolhof van steegjes met restaurants, boetiekjes en kleine, authentieke kunstgalerijen. U sluit de wandeling af in de oude binnenstad waar u de beroemde Yu Yuan Gardens, een prachtig voorbeeld van de kunst van de Chinese tuinaanleg, kunt bezoeken.

Dag 16: Shanghai

U heeft vandaag de dag ter vrije besteding om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. De metropool Shanghai is de grootste stad van China waar ontzettend veel te doen is. Bewonder de enorme wolkenkrabbers, bezoek de gigantische winkelcentra, wandel door de prachtige Chinese tuinen of bezoek een van de boeddhistische tempels. Wandel over een van de populairste boulevards van Shanghai, The Bund, langs de Huangpu River. Vanaf hier heeft u een spectaculair uitzicht op de wolkenkrabbers en koloniale gebouwen. Heeft u behoefte aan wat kunst en cultuur? Bezoek het kunstdistrict M50 in het noordwesten van de stad. Hier zijn oude pakhuizen omgetoverd tot hippe galeries waar kunstenaars hun werk exposeren.

Dag 17: Shanghai – Amsterdam

Helaas is uw reis naar China tot een einde gekomen. U wordt in de ochtend opgehaald bij uw hotel en vervolgens wordt u naar de luchthaven van Shanghai gebracht. Vanuit Shanghai vliegt u rechtstreeks met KLM terug naar Amsterdam waar u dezelfde dag aankomt.


Data & prijzen

Deze reis is geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Opties & inbegrepen

Bij deze reis zijn uw retourvlucht, vervoer met gids en chauffeur, binnenlandse vluchten, overnachtingen en genoemde activiteiten inbegrepen. Aanvullingen zijn altijd mogelijk. We adviseren u graag hierover.

Wist u dat

Het Zomerpaleis werd in de zomer door de keizer gebruikt om te ontsnappen aan de benauwde hitte in de Verboden Stad.

ONZE SPECIALISTEN

Sabrina Iriks Reisspecialist

Sabrina Iriks

Latijns-Amerika en Poolgebieden specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: s.iriks@experiencetravel.nl

Desire Schaper Reisspecialist

Desiré Schapers

Noord-Amerika, Caribbean, Azië en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: d.schapers@experiencetravel.nl

Kirsten Vluggen Reisspecialist

Kirsten Vluggen

Azië, Amerika en Europa specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 62
E-mail: k.vluggen@experiencetravel.nl

Katrijn Berends Reisspecialist

Katrijn Berends

Noordpool, Afrika en Indische Oceaan specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: k.berends@experiencetravel.nl

Corine den Hartog Reisspecialist

Corine den Hartog

Latijns-Amerika, Canada, Amerika en Nieuw-Zeeland specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: c.denhartog@experiencetravel.nl

Dionne van Vugt Reisspecialist

Dionne van Vugt

Caribbean, Azië, Afrika, Australië, Nieuw-Zeeland en Pacific specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: d.vanvugt@experiencetravel.nl

Reisspecialist Juliet

Juliet van Huuksloot

Latijns-Amerika & Midden-Amerika Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: j.vanhuuksloot@experiencetravel.nl

Reisspecialist Natasja

Natasja van Eldik

Caribbean & Afrika specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: n.vaneldik@experiencetravel.nl

Reisspecialist Manon

Manon Schuurmans

Caribbean, Noord-Amerika, Afrika, Lapland en Dubai Specialist.


Telefoonnummer: 073 - 548 20 60
E-mail: m.schuurmans@experiencetravel.nl